2009. július 14., kedd

Édeskettes hármasban - négyszer

2007-ben a Madách Színházban bemutatott Édeskettes hármasban az egyik kedvenc zenés darabom a jelenlegi fővárosi repertoár közül. A történet röviden annyi, hogy Vernon, a zeneszerző és Sonia, a dalszövegíró összejönnek először dolgozni, aztán még összébb kerülnek. Miközben próbálnak összehozni pár slágert egyre inkább a másik idegeire mennek, ám mégis kialakul köztük valami, ami több mint barátság. És ekkor kerül a képbe a harmadik, Sonia exbarátja, Leon. Fizikailag sosincs jelen a színpadon, viszont annál több bonyodalmat okoz a friss párocskának. Persze sejthető a végkifejlet, de nagyon szórakoztató az odáig vezető út. Rengeteg vicces helyzeten mennek keresztül. Imádnivaló szóvicceket sütnek el. És végig csak ketten szerepelnek. Néha megjelennek táncosok, meg egy hangmérnök hangja, de lényegében csak ők játszanak.

Ez egy imádnivaló romantikus darab, tele viccesebbnél viccesebb jelenetekkel. Nagyon értékelem a darabbeli szójátékokat. És a színészeket s tökéletesen eltalálták a szerepekre: Miller Zoltán – Balla Eszter és Alföldi Róbert – Oroszlán Szonja párosítással látható napjainkig is. Első ízben Miller Zoltán – Balla Eszter párossal láttam. Aztán annyira tetszett, hogy másodszorra is megtekintettem a bevált szereposztással. Tudniillik, van egy íratlan szabályom a színházazással kapcsolatban: egy darabot maximum kétszer nézek meg. Így nagyon sokáig úgy nézett ki, hogy a legeslegjobb szereposztással láttam ezt a szuper kis darabot.

Néha az ember maga által alkotott szigorú szabályai módosításra szorulnak, ha az élet közbeszól. Vagyis egy kedves barátnő. Történt ugyanis, hogy felhívott egy igen imádnivaló barátosném, hogy szerezett 900 Ft-os (!) jegyet az Édeskettes hármasbanra, amiben Alföldi Robi játszik, és csatlakoznék-e hozzá. Hát, mit tehettem mást, győzött a színház, no meg a kíváncsiság. És minden jól ment, egészen egy héttel a nagy nap előttig, amikor is felkerült a szereposztás a Madách honlapjára. És mit ad isten, hát nem Miller Zoli és Balla Eszter neve csücsült a táblázatban? Nem mintha nem lett volna jó, de most mást akartam, illetve akartunk. Őrült telefonálgatásba kezdtünk, viszont egyetlen embert sem találtunk, aki elment volna helyettünk. Így megszületett a megoldás: kedden Miller – Balla, szerdán este meg Alföldi – Oroszlán.

Két egymás utáni este színházban, ugyanaz a darab, még a helyünk is ugyanaz volt. Csak a színészek voltak mások, méghozzá nagyon is! A keddi Miller-Balla a megszokott színvonalú volt: Zoli hangja imádnivaló, a szerepet mintha ráöntötték volna. Legnagyobb jelenete mikor meghallja rádióban a saját slágerét és elkezd táncolni rá apait anyait beleadva. Hát akkora tapsot kapott utána, hogy simán volt ideje kifújni magát. De még kissé lihegve adta elő utána a következő sztorit: „Van egy visszatérő álmom. Besétálok egy klubba, a karomon Nicole Kidman, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Claudia Schiffer és Julia Roberts, a zenekar észrevesz, elkezdik játszani az összes dalomat, a lányok rám néznek, és aléltan suttogják: „Teee, ördög-férfi-isten-állat” – és a végére teljesen felajzottan elcsuklott a hangja. Eszti is nagyon tündéri ebben a szerepben, bár hallottam már lágyabban szóló énekhangot is, mint az övé.

Nekem igen magasra tették a lécet így harmadjára is, úgyhogy volt mit felkötni előttem Alföldinek meg a Soniát játszó Szonjának. Abszolút pozitív élmény volt velük is, mintha egy teljesen más darabot láttam volna. Alföldi isteni színész, jobban játszik mint Miller, viszont énekelni azt nem tud. Szonja egyértelműen jobban tetszett Soniának mint Eszti, mert valahogy hitelesebben tűnt ilyen szórakozott nőszemélynek. Itt a második párosnál nagyobb volt az összhang és jobban figyeltek egymásra. Bizonyos poénok ennél a párosnál sokkal jobban sültek el, mint előző este. Az az érzésem volt, hogy Alföldi maga is végigröhögi, hogy mennyire nem tud énekelni és totál könnyedén szórja a poénokat. Miller Vernonja viszont egy teljesen komoly macsó.

Erre azt tudom mondani, kinek mi jön be. Aki egy igazán romantikus darabot szeretne nézni némi poénnal tarkítva és egy csodálatos férfihanggal, az nézze meg a Madách Színházban az Édeskettes hármasbant Miller Zoltán és Balla Eszter főszereplésével. Aki viszont egy romantikus és egyben rekeszizmot nem kímélő komédiára kíváncsi, annak ajánlom a Madách Színházban az Édeskettes hármasbant Alföldi Róberttel és Oroszlán Szonjával.

4 megjegyzés:

tasiorsi írta...

De és én még mindig nem láttam. Ez aggasztó! :D
Azt hiszem, nekem már csak személyes okokból is a Miller-Balla szereposztás tetszene. Nem tudom elképzelni, hogy neki ne állna jól a szórakozottság. :)

Bernadette írta...

Épp ma láttam, hogy már van egy újabb féle Vernonunk is, de azt hiszem őt már nem megyek el megnézni:)

tasiorsi írta...

Én ha egyszer eljutok, csak és kizárólag az előbb említett párost akarom látni. Mert jót tesznek az egészségnek. :)

Névtelen írta...

Pores and skin moles takes place due to hyperpigmentation
of the cells. The directions of the use and the volume
to be applied are ordinarily talked about on the pack.


Have a look at my web-site - rodpeelerineversleep.com

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates