2009. augusztus 9., vasárnap

Színészportré - Hugh Jackman

1968. október 12-én az ausztrál Sydney-ben született a 2008-as év legszexisebb a sztárja (legalábbis a People magazin olvasói szerint).

Már a Michael Douglasről szóló színészportrémban is kifejtettem a különös kapcsolatot köztem és a többi mérleg között így nem ismételném magam. A lényeg, a lényeg Jackman is mérleg, én is az vagyok és létezik köztünk valami mérleg kapcsolat. Douglas esetében bár hét nap különbség van a születésnapunk között, de ő mégis szeptemberi, így mégsem az a klasszikus mérleg (de mégis megvan az a bizonyos kapcsolat), mint Jackman, aki pontosan 10 nappal utánam ünnepli a születésnapját, így a kerek számok alapján még közelebb áll hozzám. Most gyorsan elnézést is kérnék kissé zavaros bekezdésemért és egyből a lényegre is térnék, hiszen azért gyűltünk ma itt össze. :)

Szóval, túlestünk a számomra örömteli születésnapon és ejtenék Jackman életéről pár szót (amit balatoni nyaralásom alatt a Füles rejtvényújságban olvastam, úgyhogy nem biztos, hogy teljesen lefedi a valóságot). „Már középiskolásként színészkedett, de nem a művészet iránti vágy, hanem a szebbik nemmel való flörtölés vitte őt erre az útra, mivel a szomszédos lányiskola tagjaival csak így, a színjátszó körben ismerkedhetett meg.” – áll a Fülesben. A későbbiekben egyetemen folytatta színi tanulmányait és jött is az első tévés feladat a Corelli című ausztrál sorozatban. Ezt azért fontos megemlíteni, mert beleszeretett filmbeli partnerébe, Deborra-Lee Furnessbe, akit feleségül vett és azóta is boldogan élnek. Két örökbefogadott gyerekük van: Ava és Oscar.

Jackman Ausztráliában gyorsan ismertté vált színészként és 1998-ban átvette a legjobb musicalszínésznek járó díjat, mivel ez a műfaj a kedvence. (Állítólag a mai napig vár egy ilyen jellegű hollywood-i főszerepre, ez minden álma.) Az amerikai producerek is zenés darabban figyeltek fel a jóképű ausztrálra és rátalált Farkas szerepe. Bár Jackman nem ismerte az X-Men képregényt, mégis érdekes kihívásnak találta és belevágott. 2000-ben történt ez az igen sikeres hollywood-i debütálás és nemcsak a következő X-Men filmekre kapott szerződést, hanem a nők bálványaként más szerepkörökben is alkalmazták. 2001-ben készítette el Ashley Judd-dal A csábítás elmélete című romantikus vígjátékot (ami egyik nagy kedvencem), aztán jött a Kardhal szexi hackere, a Kate és Leopold elvarázsolt hercege, a Van Helsing vámpírvadásza, A tökéletes trükk bűvésze, A füles kétszínű sármőrje, A forrás három-idősíkos szerelmese, a Szex telefonhívásra negatív karaktere és az Ausztrália ausztrál farmere.

A 2009-es Oscar-gála házigazdájaként is megmutatkozott a világnak. Egyik kedvenc momentumom Kate Winsletnek, A felolvasó kapcsán elsütött poénja: a színésznő nagyságát méltatva mondta Kate-nek, hogy angol létére egy német nőt játszik egy amerikai produkcióban, ezzel szemben itt van ő, aki ausztrál származású, ausztrál filmben játszik egy ausztrált, aminek címe Ausztrália.

A poénok mellett még táncolásra és éneklésre is jutott ideje, tényleg nagyon jól tette a dolgát.


amikor felkapta Anne Hathawayt és a színpadra cipelte


amikor Beyoncé-szal musicaleztek

Az Oscar kapcsán még visszakanyarodnék a Füles magazinra, amiben a következő olvasható: „…ő vezetheti a 2009-es Oscar-díjkiosztó gálaműsorát. Persze, ezt könnyű szívvel megteheti, hiszen neki már van Oscarja, ami ugyan nem aranyszobor, de számára az egyik legnagyobb kincs, hiszen a kisfia.”
Emellett másik kedvenc sztorim, amit olvastam róla, hogy megkérdezték tőle, mit szóltak otthon, hogy ő lett 2008-ban a világ legszexisebb pasija. És Jackman azt válaszolta, hogy a felesége annyival kommentálta, hogy miért nem a Brad Pitt? :) Különben a felesége kb. tíz évvel idősebb nála és láttam őket a színvonalas Hot! magazinban, mint „a szépség és a szörnyeteg” hollywood-i házaspárok egyike. Sok támadás éri emiatt őket, de a valóságban nem sok témát szolgáltatnak a bulvárlapoknak, annyira nyugodtan élnek.

Tulajdonképpen Jackman szép, okos, humoros, szimpatikus, szereti a feleségét és a gyerekeit, vele is szeretnek mások dolgozni, jó színész, jól énekel stb., egyszóval annyira jó mindenben, hogy ilyen már nincs is. :) Biztos van valami fekete folt az életében, mert ennyire tökéletes ember nem létezik. Lehet, hogy egy ilyen teóriával egy bulvárlaphoz kellene fordulnom, úgyhogy gyorsan abba is hagyom ezt a gondolatmenetet és nézzünk csak pár képet a "mások is szeretnek vele dolgozni" kijelentés bizonyítva:


Kétszer Kate Winslettel - ritka ilyen őszinte hollywoodi jókedvet látni



A szintén ausztrál Nicole Kidmannal egy gálán és közös filmjük egyik szép jelenetében

Ha jól emlékszem, Jackmant először az X-Menben láttam. Már ott is maradandót alkotott számomra, hiszen mind az eddigi négy része alapfilm, de csak a Kate és Leopoldban fedeztem fel magamnak, mint pasit. Ez az egyik kedvenc filmem tőle, a másik pedig A csábítás elmélete.

Remegő hangon, elpirulva elsuttogok egy ártatlan kérdést: van olyan ember, aki rajtam kívül rajong A csábítás elméletéért? Mert ilyenről még nem hallottam, de hátha. Kérem jelentkezzen, ha magára ismer valaki. :) Szerintem annyi humor van benne, szórakoztató kis romantikus bugyutaság, de mégis milliószor meg tudnám nézni és ugyanolyan jót nevetnék rajta mint először. (Kb. mint Bridget Jones)És nagyon tetszett A füles is, bár még csak egyszer láttam időhiány miatt, de biztosan megnézem többször is a jövőben.

Aztán az összes többi filmjét is megnéztem (Kardhal, A tökéletes trükk, Van Helsing, A forrás, Ausztrália, Szex telefonhívásra), de ezeket inkább középszerűnek találom mint számtalanszor újranézhetőnek. Viszont Jackman akármit játszik, mindig van benne egy kis nemesség, ami patinássá teszi az alakításait. És ha nem tetszik egy filmje, az biztos, hogy nem miatta van, hanem egyéb tényezők miatt. Szerintem Jackman neve garancia, ennek ellenére még igen kevés filmben láthattuk. Az viszont jó, hogy nem skatulyázták be csak a szépfiú szerepkörbe, bár már az X-Menben sem úgy mutatkozott be. A Szex telefonhívásra-ban kifejezetten tetszett az általa alakított negatív karakter, akár ilyen szerepekben is el tudnám képzelni a későbbiekben. Akárcsak egy jó kis musicalben :) Remélem nem kell már erre sokat várni.

2 megjegyzés:

V írta...

Szia, nem tudom hova máshova írhatnám, de én is mérleg vagyok, én is szeretem Hugh Jackmant és rajongom a Csábítás elméletéért. Gondoltam jelentkezek.:)

Bernadette írta...

Köszönöm, boldoggá tettél :)))

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates