2009. november 21., szombat

Készül az új Walt Disney film

A Walt Disney Pictures a napokban kezdte el legújabb alkotásának, a Secretariat forgatását Kentucky-ban.

A készülő film a Triple Crown-díjas ló és tulajdonosa, Penny Chenery történetét meséli el. Penny Chenerey főállású anya és háziasszony átveszi beteg apjától lótenyésztő farmja irányítását, annak ellenére, hogy semmi tapasztalata sincs a lóversenyzésben. Chenery-nek szerencsére nem kell egyedül megküzdenie a feladatokkal, rengeteg segítséget kap a veterán trénertől, Lucien Laurintól, így végül ő lesz minden idők egyik legnagyobb női lóversenyzője.

Az igaz történeten alapuló film rendezője az Oscar- és Golden Globe-díjra jelölt forgatókönyvíró Randall Wallace (Vasálarcos,Katonák voltunk, A rettenthetetlen, Pearl Harbor), aki igazi sztárparádét igazgathat. A film egyik főszereplője Diane Lane (Penny Chenery), akit az Éjjel a parton, A hűtlen vagy a Napsütötte Toszkána hősnőjeként ismerhetünk. Társa ezúttal a nagyszerű John Malkovich (Lucien Laurin), aki számtalanszor bizonyította rátermettségét (például Veszedelmes viszonyok, Célkeresztben, Egy hölgy arcképe).



Dylan Walsh (kés/alatt, Ház a tónál) alakítja Chenery szkeptikus férjét, Dylan Baker (Pókember 2., A szabadság útjai) pedig bátyját, egy Harvard professzort, aki teljes mértékben megkérdőjelezi húga képességeit. A filmben a szereplők között feltűnik egy valódi zsoké is, a többszörös díjnyertes Otto Thorwarth személyében, aki Secretariat híres zsokéját, Ron Turcottet alakítja. A forgatókönyvíró Mike Rich (Fedezd fel Forrestert!).

A forgatás előbb Kentucky-ban, majd Louisianaban zajlik, a bemutatóra pedig még várnunk kell egy darabig.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates