2010. február 15., hétfő

Jude Law és Rachel Weisz díjai

MTI-hír

"Jude Law és Rachel Weisz kapták a legjobb színészek Laurence Olivier-díját

2010. február 14. 21:39

Rachel Weisz kapta meg a legjobb színésznőnek, Jude Law pedig a legjobb színésznek járó, vasárnap Londonban kiosztott idei Laurence Olivier-díjat. A Broadway Tony-díjának megfelelő elismeréssel a londoni színházakban bemutatott színdarabok, musicalek, táncelőadások, operák alkotóit és előadóit jutalmazzák. Jude Law a Hamlet címszerepéért kapta a legjobb színésznek járó díjat, míg Rachel Weisz a Vágy villamosában, Blanche Dubois szerepében nyújtott alakításáért kapta a kitüntetést.

A Mr. Bean sztárja, Rowan Atkinson hozhatta el a legjobb musical-színésznek járó díjat az Oliver című darabban játszott Fagin-alakításáért. A legjobb musical-színésznőnek járó díjat Patina Miller érdemelte ki a Sister Actben (Apáca-show) nyújtott teljesítményéért.

A legjobb színházi előadás díját megosztva a Godot-ra várva és az X-akták kapta, a legjobb musical kitüntetést pedig a "Priscilla Queen of the Desert" (Priscilla, a sivatag királynője) érdemelte ki.

A szervezők elmondása szerint 46 ezren szavaztak a díjakra az interneten."

Hát ehhez én is csak gratulálni tudok. Szívem szerint legalább egy félévre kiköltöznék Londonba és végignézném az összes kultikus színházi előadást, és bizony a művészbejáróknál is tolonganék a nagy színészek autogramjaiért. :) Milyen szép is lenne: egyik este Rómeó és Júlia, másik este Az Operaház Fantomja, és a kisfüzetkémben csak úgy sorakoznának a sztár aláírások: Jude Law, Ralph Fiennes, James McAvoy, Keira Knightley stb. stb. Majd, ha nyerek a lottón vagy miután bankot raboltam, megvalósítom ezt az álmomat - ez lenne ám a dolce vita!

Szóval nem újdonság, hogy az angolok jól tudnak színészkedni és ezúttal valóban a legjobbakat, a legjobbkor jutalmazták. Nem is árt e két színésznek, Jude-nak és a magyar felmenőkkel rendelkező Rachelnek egy kis hírverés, hiszen az előbbi jóember éppen most próbál kimászni a gödörből és inkább munkásságával címlapokra kerülni, semmint ilyen meg olyan egyéjszakás kalandjaival; utóbbi pedig szülési szabadsága óta kicsit háttérbe került és a nagy visszatérésre ez a díj kitűnő ajánlólevélnek tűnik. Amúgy meg az Ellenség a kapuknál-ban és a My Blueberry Nights-ban együttjátszottak (bár utóbbiban nem volt közös jelenetük) és állítólag a valóságban is jól kijönnek egymással.

Továbbá még megemlékeznék két - fentebb már említett - kedvenc színészemről, akik szintén a jelöltek között voltak: Keira Knightley (Moliere A mizantrópjának mellékszerepéért) és James McAvoy (Three Days of Rain főszerepéért). Nekik most nem jött be, de még bőven van idejük besöpörni a legnagyobb szakmai elismeréseket.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates