2010. március 30., kedd

Robert Pattinson Budapesten!

Gondolom, a rajongók előtt nem titok: Robert Pattinson hazánkban forgat. A hétvégén kezdték felvenni Budapesten a Bel Ami című film néhány jelenetét, amelyben az Alkonyat saga Edwardja játssza a főszerepet. A Bel Amit az IMDb szerint 2011-ben mutatják majd be, és a sokadik feldolgozása lesz Guy de Maupassant Szép fiú című regényének, amiben Georges Duroy manipulációs képességeinek, és a nőket könnyen elcsábító természetének köszönhetően igyekszik feltörni a párizsi társadalmi létra tetejére.

Érdekes, hogy több évig éltem Budapesten, addig egyszer sem forgattak ilyen nagyszabású alkotást és alig pár hónap telt el hazaköltözésem óta, erre tessék: itt van Robert Pattinson. Tulajdonképpen így legalább nem esem kísértésbe sem, hiszen, ahogy nézegetem az ide kapcsolódó rajongói felvételeket, kissé kilógnék koromat tekintve a leselkedő rajongók közül. Mert biztos vagyok benne, hogy elmennék - de azért annyira nem érdekel a dolog, hogy több órát utazgassak egy-egy pillanatért. Továbbá azzal sem vallok szégyent szerintem, ha az "általam látott legnagyobb sztár"-kategóriát egy ideig még David Beckham vezeti.

A Robert Pattinson Daily-n rengeteg információt lehet találni az eseményről - jómagam is innen szereztem értesüléseimet és a képeket, amik valóban Budapesten készültek. Szóval, ezen az oldalon rajongói videókat nézhetünk, mindenféle beszámolót olvashatunk, képgalériákban lapozgathatunk. Sőt, érdekes információkat is gyűjthetünk, idéznék párat:

"sikerült kideríteni, hogy Rob /és mellesleg Christina Ricci is/ a Gresham Palotában levő Four Seasons-ben lakik , és a forgatás – most már biztos -, hogy 2 hétig tart!"

"sikerült beszélnem Rob személyi asszisztensével! ... Az elhamarkodott ítélkezésem ellenére jófej volt, pedig mikor odamentünk, és megkérdeztem, hogy zavarhatom-e egy percre (ebéd-nasi közben!), azt hittem, el fog küldeni, de nem tette! Megkérdeztem/megkérdeztük tőle, hogy mennyi esély van arra, hogy Robbal közvetlenebb kapcsolatba kerüljünk, vagyis hogy adjon autogramot, vagy csináljon velünk közös képet, és rám nézett, majd azt mondta, hogy abszolút semmi!! Kérdeztem, hogy egész forgatás alatt, vagy csak a napi forgatás közben? A válasz: “Az egész forgatás alatt semmi esélyünk rá!”. Mondtam neki, hogy úgy vettem észre, Rob nagyon nem törődik velünk, magyar rajongókkal, pedig tisztában vagyunk vele, hogy forgat, ergo dolgozik, és ezt maximálisan tiszteletben is tartjuk (hiszen nem sikongatunk, vonyítunk!!!), de rengeteg videót, és képet láttunk róla más országokból, amint a rajongóival kommunikál. Erre azt mondta, hogy ő erről nem tud mit mondani, de ő egész nap vele (Robbal) van, és az a feladata, hogy segítse a munkáját. Azt is mondta, hogy higgyük el, hogy örül annak, hogy ott vagyunk, és örül annak, hogy örülünk neki, de annak nem ha fotózzuk! És tartsuk tiszteletben, hogy ez itt egy munka számára! Időközben pedig rátértem a lényegre is – amit igazából egyre jobban kezdek elhinni -, és megkérdeztem, hogy talán az, hogy ne találkozzon velünk, Rob személyes kérése volt?? És erre a válasz az volt, hogy “Igen! Rob maga kérte, hogy ne zavarják őt a forgatás alatt!”. Megkérdeztük azt is, hogy ez ellen lehet-e tenni valamit, de a válasz csak egy “Nem, sajnos!”, és közben egy fejrázás volt…
Így tehát csajok, valószínű csak akkor lesz esélyünk rá, hogy készítsünk Robbal egy közös fotót, és megkapjuk azt a hőn áhított “R” betűt a könyvünkre, füzetünkre, dvd-nkre, vagy valamire, ha szimplán, “civilben” találkozunk vele! Ám lássuk be, erre 0,1% esélyünk van!!! :("


Tehát, aki akar kukkolni, annak még van két hete, de többre nem-igen számíthatnak a rajongók. Olvastam ezen az oldalon, hogy kissé ki vannak akadva az ott ácsorgó emberkék, hogy ennyire semmibe veszi őket a nagy sztár, de én abszolút igazat adok Robnak. Nézegettem ezeket a Youtube-os vidiket és mit mondjak, engem baromira irritálna, ha minden megjelenésemkor lesikítanák a fejem. A kedvencem pedig az a video, amin a nagy visítozások közepette, - amikor Rob éppen hátat fordított a jónépnek és az ellenkező irányba ment - a kamerázó rajongó vagy a közelében álló egyed ekképpen kommentálta az esetet: "hogy megy, jaj istenem, drága szerelmecském." Lehet, hogyha tini lennék én is így viselkednék - de kb. Rob korosztálya vagyok és így tudom azt mondani, hogy ez nagyon gáz! Másrészt meg ő dolgozik, pénzt keres - ilyenkor az a legkevesebb, hogy nyugit akar a koncentrációhoz, ez nem az a fórum, ahol jópofizni kell akárkivel is. Ha eljönne a magyarországi premierre és nem állna szóba senki fiával/lányával, akkor simán lehet bunkónak nevezni - de egy forgatás teljesen más kategória, ő most abszolút nem ezért van itt. A színészet kemény meló, főleg egy ilyen fiatal tehetségnek, aki ki akar törni saját árnyékából és bizonyítani szeretne és még keresi a helyét a szakmában. Meg amúgy is: szöveget magolni, tűrni az utasításokat, a legjobb formát nyújtani, kényelmetlen ruhákat és sminket viselni - emellett pedig minden léptét árgus rajongói szemek kísérik. Nem csoda, ha siet a hotelbe, vagy egy kis magányra, csöndre vágyik és menekül a felhajtás elől.

Tehát én nem csalódtam Robban, inkább megerősítette a róla kialakult képemet. Nekem továbbra is szimpatikus, kissé bohókás, ámde zárkózott srác, aki nem szereti a nagy felhajtást, hanem alázattal viselkedik szakmája iránt. Mint már írtam a Little ashes kritikámban is, Rob fejlődése filmről filmre javul, szerintem a Bel Ami-ban is érzékelhető lesz az egyre pozitívabb változás. Hiszen ő még rendkívül fiatal színész, nem is kell kiforrottan játszania, ráér az majd 10 évvel később is. Addigra nyilván megtalálja a helyét a filmvilágban és sikerül túllépnie a számára terhes dolgokon. Persze, egy színész nagyrészt azért lesz színész, mert exhibicionista, szüksége van a rajongói megbecsülésre és bíztatásra - de mindennek van határa.

Amúgy meg jógyerek ez a Rob, amit az alábbi videó is alátámaszt. ;) Nincs vele semmi gond, nem értem, miért aggodalmaskodnak és csalódnak a magyar rajongói, ha ilyenben is részük lehetett:



forrás: Youtube

És itt is ugyanez, csak más szögből

1 megjegyzés:

Wanda írta...

OMG XD Did you see him??? You're very-very lucky!

Wanda from Poland

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates