2010. április 13., kedd

Ezúttal egy "Élet a Csillag születik után" című sorozatot indítok, amely a kiscsillagok kiadott dolgaival fog foglalkozni. Az első bejegyzésben kivel mással, mint a győztessel, Tabáni Istvánnal kezdem.
A döntő után pár héttel a Blikk mellékleteként már lehetett beszerezni pár számos ízelítőt, ám az igazi CD márciusban látott napvilágot Ments meg! címmel. Jöjjenek a részletek!

Tracklista:
01. Tabáni István - Elfelejtett dal (00:04:01)
02. Tabáni István - Fényév távolság (00:03:11)
03. Tabáni István - Ments meg (00:03:19)
04. Tabáni István - Ez itt az én hazám (00:04:07)
05. Tabáni István - Kinőtt a szárnyunk (00:04:09)
06. Tabáni István - Hosszú még az út (00:04:39)
07. Tabáni István - Legyen ünnep (00:04:20)
08. Tabáni István - Várj, míg felkel majd a nap (00:04:37)
09. Tabáni István - Könnyű álmot hozzon az éj (00:04:01)
10. Tabáni István - Csillagóceán (00:04:19)
11. Tabáni István - Ments meg! Homage a' Queen (00:03:37)

Mint látható, (vagy hallható) a lemez nagy része feldolgozásokból áll. A régi dalok új hangszerelésben és persze új hanggal jelentek meg - inkább többé mint kevésbé szerencsésen. Talán a Fényév távolság lett az egyetlen olyan feldolgozás, ami nem tetszik - a Csillag születik elődöntőben százszor hatásosabban hallhattuk tőle, mint ahogy ezen a lemezen szól. A többi pedig Máté Péter, Demjén Ferenc stb. dal, amik közül volt már amit a műsorban is hallhattunk - de ha megfordítjuk ezt, akkor hiányolom Zámbó Jimmy Még nem veszíthetekjét, amit gyönyörűen adott elő akkor. Sőt, egyáltalán akármilyen Jimmy sláger is felfért volna a lemezre, ha már az összes többitől, akitől énekelt valamit, felkerült 1-2 dal.

Félreértés ne essék, én Istvánnak drukkoltam a döntőben, nagyon kedvelem, de valami hiányzott nekem erről az albumról. Arra jöttem rá, hogy talán azért nem az igazi mert ő egy olyan jelenség, akit látni is kell ahhoz, hogy igazán átjöjjön a lényeg. Olyan érzésem volt, hogy ezen a lemezen ő kutyafuttában felénekelt néhány számot, biztos lelkiismeretesen csinálta meg minden, de pont az a lélekemelő dolog hiányzott belőle, amit a tv-t nézve meg szoktam kapni tőle. Biztos vagyok benne, hogy a személyes varázsában állhat ennek az oka és nekem legalábbis kevés, ha csak a hangját hallom és nem látom mellé az arcát. Természetesen profi stúdiómunkáról van szó, még véletlenül sem vádolhatnánk meg Istvánt, hogy nem tud énekelni vagy ilyesmi, sőt még saját szerzeményekkel is megörvendezteti a hallgatóságot - de nekem ezek is olyan semmilyennek tűntnek.

Tehát nem voltam annyira lenyűgözve, hallgathatónak minősítettem e lemezt, de nem került a kedvenceim közé, nem fogott meg. Ettől függetlenül viszont rettentően kíváncsi vagyok, milyen lesz a következő Tabáni-album, mert biztos lesz. Ha tv-ben szerepel, ott is megnézném, sőt koncertre is elmennék. Szerintem aki ilyen első albumot csinál ilyen előzményekkel, mondhatjuk rá, hogy rendkívül ígéretes pályafutás előtt áll, a kezdet pedig senkinek sem könnyű. Legjobban tapasztalatból lehet tanulni, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy tud még meglepetést okozni Tabáni István.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates