2010. május 31., hétfő

Lufikkal a La Manche fölött

Márciusban írtam pár gondolatot a Fel! című animációs filmről, melynek alapötlete, hogy a főszereplő bácsi lufikat köt a házára és elrepül álmai helyére. Akkor még nem gondoltam, hogy ennek bármi valóságtartalma lehet - de mint az alábbi hírből kitűnik, az emberi kreativitás nem ismer határokat! Személy szerint én nem vállalkoztam volna erre a feladatra, főként, hogy már volt szerencsém áthajózni a La Manche-on Franciaországból Angliába és igencsak félnék, hogy az az erős szellő kirepít az óceánra, aztán jobb esetben belezuhanok a vízbe és kisodródom egy Robinson Crusoe történetet megszégyenítő lakatlan szigetre... Szóval, ahogy a mondás is tartja: "bátorság nélkül nincs győzelem" - jöjjenek a részletek!



Egy köteg léggömbbel a kezében repülte át a La Manche csatornát egy amerikai férfi. A kalandor mindenféle biztonsági felszerelés nélkül vágott neki a nagy utazásnak.
Egy csokor színes, héliummal töltött léggömbbe kapaszkodva repülte át pénteken a La Manche csatornát egy amerikai férfi. A harminchat éves Jonathan Trappe egy összeeszkábált székbe ült, amelyhez óriási színes léggömböket erősített. A délkelet-angliai Kentből indulva repülte át a híres európai csatornát.Az égi túra csaknem öt órán keresztül tartott, a végén Jonathan néhány léggömböt levágva kezdte meg az ereszkedést. A franciaországi Moeres káposztaföldjén landolt. – Mindig arról álmodtam, hogy megmarkolok egy köteg luftballont és felszállok vele – nyilatkozta a hóbortos fiatalember, aki semmiféle védőfelszerelést nem vett igénybe, még a rádióvevőjét és az oxigénpalackját is otthon hagyta. Szerencsére az iratait vitte, mert ahogy földet ért, két helyi rendőr igazoltatta.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates