2010. július 23., péntek

Ma éjjel táncolnék - My Fair Lady

Ma éjjel táncolnék - na jó, így háromnegyed egy körül, az ágyból pötyögve aligha... Viszont meghallgatom az egyik legtündéribb musical/film egyik legtüneményesebb dalát, amely ezt a címet viseli!

Bed, Bed I couldn't go to bed
My head's to light to try to set it down
Sleep, Sleep I couldn't sleep tonight
Not for all the jewels in the crown

I could have danced all night
I could have danced all night
And still have begged for more
I could have spread my wings
And done a thousand things
I've never done before

I'll never know
What made it so exciting
Why all at once,
My heart took flight
I only know when he
Began to dance with me
I could have danced danced danced!
All night.

Miért hívsz, te buta puha ágy,
Ma éjjel hagyj, egy pici kimenőt,
Tánc kell, a zene és a bók,
A szívem úgy kíván egy csöppnyi jót,

Ma éjjel táncolnék,
Hiszen a tánc oly szép,
Ha ő kér táncra fel.
Felhők közt szállok én,
Szivárványt látok én,
S két kézzel érem el.

Ha ez a láz, ez a varázs,
Mind álom,
Mit bánom, még így is szép.
Jöjj kélj hát, táncra fel,
A szívem szárnyra kel,
Táncolnék még és még és még.

Három verzióját is bemutatnám! Az elsőn Audra McDonald énekel. Teljesen véletlenül kattintottam rá a videóra, miután beírtam a keresőbe az I Could Have Danced All Night címszavakat. Aztán jött a meglepetés: ez a nő Naomi a Dr. Addison sorozatból! XD Mi több, még énekelni is tud! Egy egész csokorra való videót láthatunk tőle vmilyen újévi koncertről, amelyen csupa-csupa filmzenét énekelt - nekem talán ez tetszett a legjobban tőle. Nagyon kellemes hangszíne van: azt már megfigyeltem, hogy akiknek eltér a beszéd- és az énekhangjuk mindig nagyon jó énekesek szoktak lenni - akárcsak itt. Amúgy meg szimpatikus ez a nő, ahogy előadja. Kicsit a sorozatbeli karaktere is előjön nekem, mintha ő is túlstresszelne mindent (kissé idegesen konferál) aztán kiderül előadás közben, hogy nem is volt miért izgulnia - az alábbi videók közül övé a legképzettebb és legszebb hang díja, ő énekli legszebben hármójuk közül.



A második felvétel egy Andre Rieu koncerten készült: nem tudom ki ez a nő, aki énekli. Először is, elég trampli, aztán túl idős e szerephez, és ráadásul még csak nincs is az a kifejezetten szép és ámulatbaejtő hangja. De az a mozgás amit az első I could have danced all night strófától produkál egyszerűen tündéri! Szerintem leginkább ez a táncstílus az, ami a legközelebb áll az eredeti Eliza Doolittle figurához. A három előadó közül neki tetszik legjobban a színpadi jelenléte és előadásmódja - igazán jól hozza a figurát annak ellenére, hogy a külsőségek nem stimmelnek annyira - legalábbis nekem, és az Audrey Hepburnhöz képest.



Végül itt egy Lauren nevű hölgy, aki egy angol musicaltehetség-kutató versenyben énekelte a dalt - nem kisebb nagyság előtt mint Andrew Lloyd Webber - na meg egész Anglia és ki tudja hány ország. Szóval, ránézésre stimmel, szép hangja van, jól énekel, a színpadi koreográfia is jól kitalált - bár talán túlmozgott. De ez a nő hihetetlen nagy ripacs! Azok a gesztusok az arcán, meg a nagy mozdulatok, a legtapasztalatlanabb és legkezdőbb színészeket jellemzik. Igaz, hogy egy tehetségkutató, de egy ilyen jó hangú és kellemes megjelenésű hölgy produkcióját is fel lehetett volna javítani, ha vki megmondja neki, hogy vegyen vissza egy csöppet, nem kell ennyire túlpörögni és mindent szájba rágni. XD Nem tom, lehet velem vitatkozni, de sztem ez egy csapnivalóan rossz színészi produkció.



Szóval, kb. a háromból tudnék egyet összegyűrni: Audra hangja, a szőke nő tánca és Lauren külseje - mindebből lenne vmi Audrey Hepburn (Marni Nixonos hanggal). :D

2 megjegyzés:

Borostyán írta...

Szia!

Szeretnék neked adni egy blogos díjat:)
http://kincsesladiko.blogspot.com/2010/07/passz-labda.html

Névtelen írta...

gyönyörű

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates