2013. február 13., szerda

Elizabeth Taylor vs. Helena Bonham Carter

Ma olvastam egy hírt, miszerint Elizabeth Taylor és Richard Burton életéről forgatnak egy BBC tévéfilmet. A történet akkor játszódik, amikor már túl vannak két házasságon és két váláson, majd először lépnek együtt színpadra - és mindenki azt várja, hogy újra összejöjjenek.Hollywoodi love story a javából, annak ellenére, hogy ezúttal csak szakmai maradt a kapcsolatuk. Mint Burton elmondta, kölcsönösen kiégették egymást - viszont bizonyos kötelék nyilván örökre összefűzte őket. Márcsak azért is, mert Burton adoptálta Elizabeth apa nélkül maradt kislányát, illetve első házasságuk alatt örökbefogadtak egy beteg kislányt is, akit közös erőfeszítéssel gyógyíttattak ki és neveltek fel.


Viszont azt is olvastam, hogy Dominic West játssza Burtont (ami oké), viszont Elizabeth Taylor szerepét Helena Bonham Carterre osztották - ami felettébb meglepő! Nem a színészi adottságokkal van baj, hanem egyszerűen a megjelenéssel... Számomra Elizabeth Taylor afféle szent, és mindig hozzá hasonlóan képzeltem el nagymamámat fiatal korában. Volt megjelenése, stílusa, kifinomultsága, eleganciája. Ellenben Helenának csak a származása felsőrendű. Mondjuk ő is elmondja a fent említett cikkben, hogy semmiben sem hasonlít Taylorhoz, szerepének lényege, hogy elkapja azt a hangulatot és érzést, amely a színpadi próbákat átjárta. Még annyi hozzáfűzni valóm lenne mindehhez, hogy a sors érdekes fintora, hogy Helena férjének a valóságban is Burton a vezetékneve - talán ez segít neki jobban azonosulni... :DDD

És jöjjön néhány kép, hogy hangsúlyozzam a kontrasztot!

Íme Elizabeth Taylor szépségének teljében:




Elizabeth Taylor és Richard Burton - nyilvános eseményeken:





És Helena Bonham Carter a 2013-as Golden Globe díjátadón. Mintha madárfészek lenne a fején. A ruhája elég boszorkányos, a táskája pedig bortányos!



De ez nem meglepő tőle, hasonló eleganciával veszi át a filmes díjait:



És végül az álompár! Hasonlítsuk össze Helena Bonham Carter és Tim Burton Golden Globe-os bevonulását Elizbeth Taylor és Richard Burton nyilvános megjelenéseivel. A különbséget nem kell szavakba önteni:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates