2013. április 6., szombat

Mindörökké rock - filmajánló

Mindig lesznek rockerek, a rock egy életérzés – ezúttal a mozivászonról is megbizonyosodhatunk minderről. A Mindörökké rock című zenés film nemcsak az idősödő főszereplőket mozdította ki az állóvízből, de a hazai premieren is ütött. 


Alec Baldwin a Mindörökké rock (Rock of Ages) egyik legbátrabb szereplője, és most talán az életben is nagy lépésre szánja el magát. A 80-as évek rockerei közé vezető extravagáns film szereplői a történet kedvéért mind kivetkőznek önmagukból: Tom Cruise hosszú hajú, agyontetovált rockert játszik, Baldwin pedig lepukkant, a csőd közelében egyensúlyozó klubtulajdonost. Az 54 éves színész, aki 2002-ben vált el Kim Basinger-től együtt vett részt a Cannes-i Filmfesztiválon menyasszonyával, a 27 éves Hilaria Thomas-szal, és állítólag innen házasodni indulnak tovább egy meg nem nevezett európai városba. Alec Baldwin-nak voltak már komoly összecsapásai a mindenütt megjelenő fotósokkal, úgyhogy az ifjú pár nem nyilatkozott az esetről, és a meg-megújuló pletykaviharokra sem volt hajlandó reagálni: a színész és a múlt hónapban eljegyzett szerelme titkolják a tervezett lakodalom helyszínét. De az esküvőt kísérő ünneplés nem marad el: a Mindörökké rock igazából egyetlen hatalmas buli, és Alec Baldwin bebizonyítja benne, hogy a kor nem számít, minden generáció képes őrült tempóban élvezni az életet.



A lelke mélyén mindenki rocksztár szeretne lenni. A Mindörökké rock (Rock of Ages) hazai gálapremierjén akár valóra is válhattak ezek az álmok: hosszú hajjal, szólógitárral a kezükben fotózkodtak a meghívottak, mert nem volt egyetlen vendég sem, aki ellen tudott volna állni a csábításnak. A hangulatot alaposan megdobta, hogy a mozi előterében épült színpadon a reflektorfények is kigyulladtak. A Tom Cruise, Catherine Zeta-Jones, Alec Baldwin, Russell Brand valamint a nyolcvanas évek legnagyobb rockslágerei fõszereplésével készült film vetítése előtt az idei Megasztár három legjobbja, Radics Gigi, Szakos Andi és Talán Attila adott koncertet. Mindenki az alkalomhoz illő rockszerelésben lépett színpadra, Attila pedig annak a kalapnak a pontos mását viselte, amiben Tom Cruise látható a filmben. A három Megasztár a közönség nagy örömére a koncertet a Mindörökké rock egyik legnagyobb slágerével, az I Love Rock’n’Roll-lal zárta.


„Sosem gondoltam volna, hogy ilyen szerepben fogom látni Tom Cruise-t – lelkesedett Szakos Andi a vetítés után. – Nagyon bejött a film, és nagyon bejött, hogy Cruise ilyen bevállalósan játssza a rockistent.” Talán Attila szerint azért olyan jó a Mindörökké rock, mert: „Szerintem, sokan vágynak vissza a nyolcvanas évekbe: a stílus, a pörgős rock zene mind állati jó, és nagyon tetszik, hogy ezek szerint az az idő nem múlt el nyomtalanul.” 2012 hangja, Radics Gigi is egyértelműen lelkesedett a filmért. „Kicsit úgy éreztem, hogy ez a film rólam is szól: a fiatal főhősnővel teljesen azonosulni tudtam, akinek az álma, hogy sikeres és befutott énekesnő legyen. – mondta Gigi. - Jó pár olyan szám szólt a Mindörökké rock-ban, amit nagyon szeretek.” A véleményével valószínűleg nem maradt egyedül: a premier résztvevői mind mosolyogva és dúdolva jöttek ki a film után – pedig civilben valamennyien jól ismerik a reflektorfény és a színpad varázsát. Ott volt a Hooligans frontembere, Kiss Endi, a Sugarloafból Tóth Szabi, a Unique együttes énekesnõje, Völgyesi Gabi, és a hazai dívaválogatott: Gallusz Niki, Détár Enikő, Fésűs Nelly, Ladinek Judit, valamint a rádiós műsorvezető Garami Gábor, Kovács Áron is. Természetesen egy ilyen zenés, belevaló, rocksztárokkal, énekesekkel teli film vetítéséről a kiválóan éneklő Megasztáros Bihal Roland, Benji, Bozont és Nagy Adri sem hiányozhatott: a barátok az elsők között nézték meg, milyen is az amikor Tom Cruise egy igazi rock balladát vagy éppen a Guns N’Roses Paradise city számát adja elő a filmvásznon.


Forrás

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates