2013. szeptember 24., kedd

Kávézz macskával!

Az ízletes kávé és sütemény mellett tucatnyi macska vonzza a látogatókat egy szeptemberben nyílt párizsi kávéházban.


A divatos Marais negyedben lévő Café des Chatsban (Macskák Kávéháza) tucatnyi cica sétál az asztalok között vagy ugrál a karosszékekre, mihelyst a vendégek falatozni kezdenek.


A párizsiak, akik belvárosi lakásukban nem tudnak állatot tartani, kedvelik a helyet – mondta el Margaux Gandelon, a kávéház vezetője, aki szerint a macskaterápia valóban hasznos az egészségre.


„A dorombolás vibrálást vált ki, amely enyhíti az ízületi panaszokat és a reumát, csökkenti a vérnyomást és a fejfájást” – vélekedett Gandelon. A nyitóhétvégén hosszú sorok kígyóztak a bejárat előtt, helyet már csak novemberre lehet foglalni. Gandelon szerint az állatok jó közérzete elsődleges, tilos a vendégeknek a macskákat indokolatlan stressznek kitenni.


A négylábúak korábban egy elhagyott kedvenceket és kóbor macskákat befogadó otthon lakói voltak.



Ehhez még annyit fűznék hozzá, - mint macskatartó - hogy minden bizonnyal igazi élmény lehet együtt táplálkozni a kis dorombolósokkal. Az én cicám még a pirított kenyeret is kinézi a számból, nemhogy aminek köze van a tejhez. :) Ha pedig nem kapja meg (vagy elég gyorsan), akkor először rám nyávog, majd a kis karmocskáit kinyújtva végigsimít a lábaimon, így meggyorsítva a folyamatot. Persze mindez édes-bosszúság, mert nagyon aranyosak tudnak lenni, és mint a fenti képen látható a teknőc-tarka cicán, ilyen tekintetnek nem lehet ellenállni. :)
Azt pedig külön értékelem, hogy mentett cicákat fogadtak be, nagyon szép kezdeményezés és mindenki csak profitál belőle.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates