2013. december 10., kedd

Filmek Karácsonyra

A karácsony előtti, adventi szezonban szinte minden női magazint ellepnek azok az írások, amelyekben filmeket ajánlanak erre az időszakra. Nekem is van egy olyan bevált szokásom, hogy minden évben kb. ugyanazokat a filmeket nézem meg - több-kevesebb változtatással - nos, ezekből most összeállítottam egy top 10-es listát. Ajánlom mindenkinek sok szeretettel őket! :)

10. Micsoda Nő
Általában karácsonykor valamelyik adón mindig rá lehet akadni. Mondjuk ezt sosem értettem, hogy mi a karácsonyi egy örömlány és dúsgazdag, minden hájjal megkent ügyvéd románcában - még akkor is, ha természetesen totál happy end lesz a vége... :) Mindenesetre, ezt a filmet akármennyiszer meg tudnám nézni.

9. Szeretném, ha szeretnél
Matthew McConaughey kb. még senki nem volt a szakmában, amikor ezt a szerepet játszotta, Jennifer Lopez is talán a 2. albumánál járt. Imádni valóan vicces, szórakoztató ez a film. Még új korában láttam először és azóta sem voltam képes megunni. Ebben sem sok karácsonyi téma van, viszont tökéletes kikapcsolódás borongós estékre - nemcsak megtört lelkeknek. :)

8. P.S. I Love you 
Nehéz erre magyarázatot találni, viszont igényem van olyan filmekre is, amelyek megríkatnak. Aktuális hormonszintemtől és hangulatomtól függően változik, mennyit bőgök rajta - de szinte minden alkalommal szoktam. Megható és pozitív gondolatokat tartalmazó film a szeretet erejéről. (És nem mellékesen Gerard Butler sose nézett ki jobban, mint ebben a filmben... :))

7. Ősz New Yorkban
Ezt a filmet is akkor láttam először, amikor újdonság volt. Még tini voltam, de magával ragadott. Az az érdekes, hogy vannak olyan filmek, amelyek mindig tudnak valami újat mondani - érettebb fejjel mást találok benne lényegesnek és maradandónak. Van benne egy mondat, ami miatt akárhányszor képes lennék megnézni - annak ellenére, hogy ez egy tipikusan sírós film. És még mindig nem karácsony - ahogy a címe is mutatja, de abszolút belefér a légkörbe és ebben már van ünnepi hangulat is, ahogy hidegebbre fordul az időjárás.

6. Nyomorultak
Mivel tavaly karácsonykor volt e film premierje, így nyilván először szerepel a listámon. Aki ismeri, nyilván tudja, hogy egyetlen szóval összefoglalva, a szeretetről szól. Azt hiszem, ebből a filmből kimaradt, viszont éppen tavaly karácsonykor olvastam a regényt és éppen szenteste jutottam el oda, amikor a könyvben is szenteste volt. Emiatt feltétlenül létjogosultsága van e listán - azonban az érzelmi világa miatt is itt a helye.

5. Ollókezű Edward
Kiskoromban annyira félelmetesnek találtam. Ma már inkább szórakoztat. Viszont van a légkörében valami, ami miatt nem tudom elképzelni a karácsonyt nélküle. Annyira a gyerekkoromat idézi. Van benne valami annyira mesés, ami elmúlt időket éleszt újjá.

4. Szerelem a végzeten
Na, ez már egy tipikus karácsonyi sztori. Én hiszek a végzetben, a véletlenekben. Még ha kicsit túlzottan bohókás és elképzelhetetlen, engem akkor is a végtelenségig szórakoztat.

3. Kate és Leopold
Ezt még moziban is láttam. Tipikusan karácsonyi film ez is. És ha már a P.S. I Love You-nál megemlítettem, itt az lenne a hozzáfűzni valóm, hogy Hugh Jackman egyetlen filmjében sem nézett ki annyira fessen mint itt. Könnyed, szórakoztató - félig kosztümös - romantikus limonádé, egy kis időutazással megspékelve.

2. Bridget Jones naplója
Imádom. Bridget rajongó vagyok. Nincs még egy olyan film, amelyen annyit tudok nevetni, mint ezen. Akárhányszor is látom. És bocsi csajok, hogy ezt mondom, de Daniel engem is jobban le tudna venni a lábamról így első blikkre, mint Mr. Darcy... :D Aztán persze nyilván meg is bánnám hamar. De hát ez már csak így van, a csajok valamiért a rosszfiúkra buknak inkább.

1. Holiday
Számomra ez a legkarácsonyibb karácsonyi film. Minden benne van, amit szeretek. Jó pasi (ld. Jude Law), angol vidéki kuckó, napsütötte Los Angeles, filmrajongók, szerelem, gaz csábító stb. Nekem inkább ez, mint az Igazából szerelem - amit most kihagytam a listámról, már csak azért, mert annyira tipikus, mindenkinek ez ugrik be a karácsonyról. Természetesen az Igazából szerelmet is nagyon kedvelem, de valamiért ez a top 10 (ami 11) közelebb áll hozzám egy ici-picivel. :)


+ 1 Bónusz
A csábítás elmélete
Nos, ennek kb. semmi köze az ünnepekhez, de ahol csak tehetem, reklámozom ezt a filmet, mennyire jó.Azt el kell mondanom, hogy tehén-mániás vagyok - vagyis halmozom a lakásban a bocis cuccokat. Csak egy ideje kezdtem el azon gondolkodni, vajon e film miatt alakult-e így. Viszont imádom ezt a romantikus vígjátékot, csak ajánlani tudom, de tényleg.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates