2014. augusztus 23., szombat

Év végi mozifilmek

Nem titok, hogy a legütősebb filmeket mindig az év utolsó harmadában mutatják be (hiszen a következő év elején még mindenkire hatással vannak, amikor egy díjátadó jelöltjeit választják ki.) Még csak augusztus van, viszont összeszedtem néhány filmet, amiket mindenképpen megnézek majd!


A Hobbit: Az öt sereg csatája

Itt A hobbit trilógia befejező darabja. Ezt a filmet már azóta várom, hogy megnéztem a második részt. Vagy talán az elsőt is mondhatnám... :) (magyar bemutató: december 18.)


Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész

Úgy vagyok Az éhezők viadalával (legalább is a könyvekkel), hogy az első rész baromira tetszett, a két folytatás viszont már kevésbé. És nem értem, miért kell a harmadik könyvet két filmre bontani. De novemberben ez is kiderül - filmen a második rész is nagyon tetszett! Szerintem nagyon jó szereplőgárda tartozik a filmekhez, és talán ez is hozzájárul, hogy nem éreztem gyengébbnek a második részt. Kicsit más volt, mint az első, de egyértelműen jó. Remélem, a harmadik (és a negyedik is) hozza majd ezt a színvonalat. (magyar bemutató: november 20.)

Csillagok között

Amióta Matthew McConaughey-t olyan jelzőkkel illetik, mint "Hollywood királya" és az Oscar-díj átvétele óta szuperlatívuszokban beszélnek róla, akkor ő egy olyan filmmel jelentkezik, ami szó szerint még magasabbra teszi a mércét: egyenesen a csillagok közé emelkedik! Nemcsak képletesen, hanem szó szerint is. Ez a film akkor is érdekes lenne, ha nem lenne ilyen érdekes a trailer-e. :) Pedig nagyon is az! (magyar bemutató: november 6.)

Nightcrawler

Ennek a filmnek még nincs magyar címe és bemutatójának sincs meg a dátuma (USA-ban október 31-től látható), viszont a trailer alapján kétség nem fér hozzá, hogy Jake Gyllenhaal óriásit fog alakítani. Tavaly méltatlanul mellőzték a Fogságban-ban látható bravúros játékát, pedig még mindig tartom a véleményemet, hogy sosem játszott annyira jól, mint abban a filmben (pedig őt már jelölték Oscarra korábban...). Na de talán most bejönnek a számításai. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates