2010. július 1., csütörtök

Foci VB - még mindig

Ma hallottam a rádióban, hogy a hírszerkesztő szerint most járt le a VB első félideje, megpihenünk, aztán jön a második fele. Meccsek számát tekintve bőven túlvagyunk a felén, de természetesen most jön a legnagyobb izgalom, hogy ki fog nyerni. Vagyis jönne, mert részemről már teljesen mindegy, a kedvenceim kiestek. Egyedül talán az argentínokkal szimpatizálok egy minimálisan, meg a spanyolok közül szeretem Fernando Torrest - de maga a csapat nem tetszik - szóval így már nem az igazi.

Eljutottam abba a fázisba, amikor az okozza leginkább az örömet, hogy a kedvenc csapataimat kiejtő team-ek hazakerüljenek megérdemelt helyükre. :P Így madarat lehetett volna velem fogatni, amikor az olaszok vesztét okozó szlovákok elbuktak Hollandia ellen, az újdonsült kedvenc dánjaim végzetei, a japánok is búcsúztak és most a németek és a spanyolok ellen is drukkolok. :D Igen, én elsősorban angol-drukker lennék és igen fájdalmasan érintett, amikor 4:1re kiverték őket a dajcsok - másrészt a portugálokat is kedvelem, akiket a spanyolok utaztattak haza, de az legalább nem volt akkora vereség és sztem barátságon és emelt fővel távozhattak. Az angolok veresége viszont igazságtalan és botrányos volt - minden reményem az argentín válogatottban van, hogy megbosszulják őket. :P Lionel Messi meg az egész argentín csapat is takarékon volt eddig, nem találták szembe magukat nagyobb kihívással - nem úgy mint a németek - így sztem az esélyek is nekik kedvezőbbek, hiszen kevésbé fáradtak a játékosok. Apropó Messi: hihetetlen, hogy csak 23 éves - ugyanaz az évjárat velem!! :D Szóval, jöjjön most egy összeállítás az idei vb-n szereplő kedvenc játékosaimról, néhány adattal kiegészítve. (Talán kitűnik, melyik ország bajnokságát szoktam figyelemmel kísérni :P)

5. Frank Lampard (angol)

születési idő: 1978. június 20.
magasság: 183 cm
poszt: középpályás
aktuális csapat: Chelsea
amiért szeretem: sosem szerettem a Chelsea-t (és amióta eszemet tudom ő ott játszik), másrészt az angol válogatott meccseken sorozatosan mellélő mindent (nem láttam még ilyenkor gólt szerezni) - de mindettől függetlenül roppant szimpatikus játékosnak tartom, az angol válogatott alapembere, díjazom lelkesedését, amikor megpróbál gólt lőni :P

4. Fernando Torres (spanyol)

születési idő: 1984. március 20.
magasság: 185 cm
poszt: csatár
aktuális csapat: Liverpool
amiért szeretem: a spanyol labdarúgásért sosem rajongtam. Viszont Torresnél az is sokat nyom a latban, hogy angol bajnokságon rúgja a bőrt, illetve nézzetek rá. :) Kedves, barátságos arca van - hihetetlen, hogy már 26!!! éves, de még borostával se tudnám elképzelni :P - és nem mellesleg nagyon hasznos játékosa a Liverpoolnak.

3. Cristiano Ronaldo (portugál)

születési idő: 1985. február 5.
magasság: 185 cm
poszt: középpályás
aktuális csapat: Real Madrid
amiért szeretem: 2 évvel ezelőtt minden bizonnyal ezen lista első helyére került volna - viszont most a bronzéremig visszacsúszott. Ennek legfőbb oka, hogy elhagyta kedvenc csapatomat, a Manchester Unitedet és a Real Madridba igazolt - ami a létező legellenszenvesebb klub számomra. Viszont ettől függetlenül is ő a legprofibb futballista a szememben, aki a pályán sosem okoz csalódást, látványosan cselez - és esztétikailag sem utolsó látvány. :) Sokan mondják rá, hogy beképzelt meg nagyképű - erre szoktam mindig azt reagálni, hogy van miért...

2. Steven Gerrard (angol)

születési idő: 1980. május 30.
magasság: 183 cm
poszt: középpályás
aktuális csapat: Liverpool
amiért szeretem: amikor Lampardról megírtam, hogy az angol válogatott alapembere, akkor ugyanezt kötelességem Gerrardról is elmondani. A különbség pedig annyi, hogy Gerrardot már láttam gólt lőni - nem is egyszer - és nem sokan tudják olyan energiával bevágni a labdát a kapuba, ahogy ő teszi. Gerrard kapja tőlem az ezüstérme mellé mindenképp a "legszebb gólok" díját. :)

1. Nicklas Bendtner (dán)

születési idő: 1988. január 16.
magasság: 192 cm
poszt: csatár
aktuális csapat: Arsenal
amiért szeretem: talán a lista többi tagjához viszonyítva meglepő, hogy miért éppen ő szerepel az első helyen. A titok abban rejlik, hogy egyszerűen őt találom a legjobbnak mind közül: fiatal tehetség (még nálam is fiatalabb, minden bizonnyal sokat láthatjuk még), aki be szokott találni a kapuba és egy rendkívül szimaptikus Arsenalban illetve dán válogatottban játszik. Továbbá Youtube-os interjúk alapján közvetlen, vidám, humoros focistáknak tűnik, tetszik a lazasága, sok közös tulajdonságot is véltem magammal felfedezni és nem mellesleg neki adnám a legjobban belőtt séró és a legaranyosabb mosoly díját is. :) A bizonyítékért katt ide!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates