2013. április 18., csütörtök

Bradley Cooper, a jófiú

Miért is szeretjük Bradley Coopert? Volna rá pár javaslatom - és összeszedtem pár érdekességet a színészről.

1. Kezdjük az alapoknál: gyönyörű kék szemei vannak. Azt hiszem, ezen nincs mit magyarázni, a kék szemek rajongói tudják, mennyire szerencsés Bradley egy ilyen szempárral - és milyen könnyedén leveheti a másik nem tagjait a lábukról mindössze egyetlen pillantással.


2. Ha már a másik nemnél tartunk: valószínűleg a nők nagy tisztelője és megszállottan keresheti az igazit, ami meg nem megy, azt nem kell erőltetni. 4 hónap után vált el feleségétől, Jennifer Esposito-tól, későbbi hódításai közé tartozik Jennifer Lopez, Jennifer Aniston és hírbe hozták Jennifer Lawrence-szel (úgy látszik, a Jenniferekre bukik), továbbá Cameron Diaz, Renée Zellweger, Sandra Bullock, Olivia Wilde, Zoe Saldana, Denise Richard, Melanie Laurent. Ebből a listából kitűnik, hogy mindenféle típusú nővel kavart már: fehérrel, feketével, latin-amerikaival, franciával, szőkével, barnával, magassal, alacsonnyal, vékonnyal, teltkarcsúval, nála idősebbel és fiatalabbal is. Szóval, jóformán akárki lehet az esete. Jelenlegi barátnője Suki Waterhouse, 20 éves modell, február óta randiznak.


3. Diplomás ember - alap- és mesterképzésen is tanult színészetet. Hollywoodban sok színésszel lehet találkozni, akik semmilyen képzettséggel próbálnak felkapaszkodni. Bradley nem tartozik közéjük és tudatosan képezte magát amennyire csak lehet. Szerintem az egyetem vagy főiskola mindenkinek ad egyfajta tartást és műveltséget. Ha meghallgatjátok Bradley 1-1 nyilatkozatát, kitűnik belőle, hogy milyen választékosan beszél és szépen is. Az idei Oscar előtti vörösszőnyeges bevonuláskor is láttam vele egy interjút és olyan embernek tűnt, aki kifejezetten zavarban van a nagy felhajtás miatt. Nagyon visszafogottan nyilatkozott és a riporter simán zavarba tudta hozni 1-2 idióta kérdéssel - minthogy milyen érzés ilyen külsővel élni.


4. Az egyetemen franciát is tanult és félévig élt Franciaországban. A Másnaposok egyik része kapcsán franciául adott interjút Párizsban. Szerintem szexi, ha egy férfi franciául beszél... :)


5. Rendkívül alázatosan áll a szakmájához, nyomon lehet követni honnan indult és hol tart most. Mindenféle kisebb nagyobb szerepekkel kezdte sorozatokban - amik általában a külsejére és nem a tehetségére építettek. Ezután jöttek mindenféle kisebb szerepek, majd nagyobbak vígjátékok, akciófilmek - végül 37 éves kora után érkezett meg oda, amivel maradandót alkothat az utókornak. A Napos oldalért Oscar-díjra is jelölték - amit nem nyert meg, de azt nyilatkozta már a díjkiosztó előtt is, hogy maga a díj nem jelent számára semmit, ha a pályafutásának ez a része nem teljesül be, akkor nem is kellene beteljesülnie. Szintén 2012-ben forgatta a Lopott szavak című filmet, amely egy igazán jól sikerült dráma - remélem, inkább erre a vonalra gyúr rá a későbbiekben és nem a Másnaposok vagy Szupercsapat dolgot erőlteti.


6. Antialkoholista. Azért ennek tudatában még érdekesebb a Másnaposok... :D Mondjuk csak 29 évesen hagyta abba az ivást, így lehet némi fogalma arról, milyen is másnaposnak lenni. :) Főként, hogy azért lett antialkoholista, mert egy buliban csak úgy többször is lefejelt egy betonfalat. Másnap a kórházban eldöntötte, hogy nem iszik többet és drogokhoz sem nyúl.


7. Pályafutása kezdetén külvárosi gyerekeknek tanított drámát, önkéntesen. Még egy fricska a Másnaposoknak, hiszen ott is tanár - bár közel sem ilyen példaértékű a hozzáállása. :D


8. Érettségi után nem tudta eldönteni, hogy színész legyen-e vagy szakács - így az egyetem mellett étteremben dolgozott. Még az olasz nagymamájától tanult el fortélyokat kiskorában és imádta ezt az időszakot. A mai napig imád főzni és kitűnően megállja helyét a konyhában. (A Kitchen Confidential című HBO sorozatban egy főszakácsot játszott, rendkívül testhezálló szerepnek bizonyult minden tekintetben). Továbbá, amikor megkérdezték tőle, hogy mivel tölti szabadidejét, annyi volt a válasz, hogy eszik, méghozzá rengeteget, nagyevő hírében áll.


9. Teljesen hétköznapi családból származik: Philadelphiában született, van egy nővére, apja révén ír vér csörgedezik ereiben, anyja révén pedig olasz. Édesapja bróker volt. 2011-es halála után Bradley hazaköltözött édesanyjához és a mai napig vele él - az idei Oscar-gálán is ő volt a kísérője. Nemrég megjelent interjúból megtudjuk, hogy az együttélést nem úgy kell elképzelni, hogy édesanyjának van egy vendégháza nála: egymás melletti szobában laknak. Apja halála rendkívül megrendítette a családot és a mai napig nem tudták kiheverni elvesztését. Elmondása alapján nem egyszerű együtt élni édesanyjával, viszont nagyszerű asszony, aki minden nehézséggel képes megbirkózni.


10. A fenti interjú érdekes része, amikor arról beszél: "Oh, right, I'm going to die too..." (azaz, "Oké, én is meghalok majd). Kifejti, hogy édesapja halála bizonyos megkönnyebbülést hozott neki: elmeséli, mennyire szörnyű volt látni, ahogy leépül. Lehet ezért a kijelentéséért szeretni vagy nem szeretni. (Amúgy rendkívül érdekes dolog ez, amiről sztem nem sokan beszélnek. Aki mondjuk átélte ugyanezt, hogy látta egy közeli hozzátartozójának a szenvedéseit, minden bizonnyal szembenézett a megkönnyebbülés gondolatával. Nemcsak a betegnek hoz megkönnyebbülést a halál, hanem a hozzátartozóinak. Szerintem amíg nem születik meg ez a gondolat, addig az illető nem tudja elengedni a szerettét...) De Bradley-re visszatérve: apja halála óta nem a kis apró-cseprő dolgokra koncentrál. Nem az a lényeg, hogy megfeleljen másoknak és hogy mindenki szeresse - hanem, hogy önmaga legyen és bízzon saját magában. Ezóta az életet is jobban élvezi. És egy napon szeretne édesapa lenni, mert látta, hogy az övét mekkora boldogsággal töltötte el. Szerinte az élet természetes szakasza az, amikor gyereke lesz az embernek.


11. Két örökbefogadott kutyus tulajdonosa, és ők a legjobbak a világon. Mindkét kutyája keverék és rendkívül hálás jószágok. Samson egy pointer (akit 3 héttel az elaltatása előtt mentett meg), Charlotte pedig golden retriever és csau-csau mix. Ráadásul mindkettejükben önmagára ismer: Samson egy nyugodt kutya, akinél ki kell érdemelni mindent, Charlotte pedig végtelenül rajong érte. Ahogy Bradley mondja, "ők a gyermekeim. A kutyáim és én egy csomagban vagyunk kaphatók, a barátnőmnek is szeretnie kell őket." - mondta 2009-ben. Két évvel később Samson meghalt és Bradley a következőképp búcsúzott tőle: mivel minden az ő kék szemeiről szólt eddig, így most Samson sárga szemei lesznek központban és a házában kitett egy óriási képet a kutya arcára közelítve, amelyen Samson szemei dominálnak. 


12. Sosem gondolt úgy magára, hogy baromi jóképű lenne. Ugyanis kisfiúként gyakran lánynak nézték, mert a szőke, göndör haját nem engedte édesanyja rövidre vágatni. 10-11 éves korában egy kávézóban megkérdezte tőle egy pincér: "Mit adhatok, hölgyem?" Mint elmondta, ez a lehető legrosszabb korban jött neki. Ezután csak farmerdzsekiben és Metallica pólóban mászkált, mert attól férfiasabbnak érezte magát.


13. Múlt hétvégén osztották ki az MTV Movie Awards díjakat és Bradley vehette át a legjobb férfi főszereplő díját. Meggyőződésem szerint ezt a beszédet az Oscar-gálára szánta, MTV közegben sztem túl komoly volt - mindenesetre tiszteletre méltó, hogy ezt mondta. Mit is? Miután felsorolt pár nevet, hogy kinek köszöni a díjat, azt mondta, hogy Pat Solitano karakterének megformálásában az volt a legjobb, hogy körbeutazhatta az országot és olyan nőkkel és férfiakkal beszélhetett, akiket érint a háború utáni poszttraumás stressz és felismerték annak szükségét, hogy kifejlesszenek egy stratégiát és vigyázzanak rájuk. Múlt évben többen lettek öngyilkosok, mint ahányan a harcmezőn haltak meg. "Ez egy járvány." Summázta véleményét Bradley.


14. Végül, rendkívüli örömmel tölt el, hogy már több éve, amikor itt a blogban írtam a Másnaposokról, kifejtettem, hogy Bradley-ben látok fantáziát (és kíváncsi lennék, mit alakít egy komolyabb szerepben). Olyan kisugárzása van és annyira szereti a kamera, hogy a legbénább filmben sem lehet levenni róla a szemünket. És azt jövendöltem neki, hogy belőle még lesz valaki. Hát így is lett...


UPDATE!
15. Épp egy nappal ezen post megjelenése után Bradley Cooper, a jófiú, újabb csodás tettet hajtott végre, amely révén még inkább szeretni lehet őt. Április 15-én történt bostoni robbantás után meglátogatta a sérülteket a kórházban, ugyanis ő is éppen a városban forgatta legújabb filmjét aznap és a mai szabadnapját ezen nemes tettre fordította. A lenti képen a terrortámadás egyik túlélőjével látható, akinek mindkét lábát amputálni kellett. A sérült elmondta, hogy mennyire jól esik neki a támogatás és a biztató szavak.


Amúgy meg a bostoni járókelőkkel is fotózkodott egy sort, nem állt ellen a kedves érdeklődőknek. Ez is egy tegnapi kép (a továbbiak pedig az UPDATE közbeékelése előtt is itt szerepeltek).


Illetve még a fentiekhez kapcsolódva az jutott eszembe, hogy a 2010-es Haiti-ben történt földrengés után csatlakozott a Hope For Haiti rendezvénysorozathoz, ahol több mint 60 millió dollár gyűlt össze, hogy segítsen a bajbajutottakon és az otthon nélkül maradtakon. Természetesen a fellépők ingyen vállalták a megjelenést, mi több, pénzadománnyal támogatták Haiti-t. Mint mondtam, Bradley Cooper egy jófiú... :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates