2013. június 23., vasárnap

Amit érdemes megnézni moziban!

Előző bejegyzésem óta eltelt öt nap. Azóta jóformán beköltöztem a moziba és lemaradásaimat pótolva három filmet is megnéztem. Sokszor hallani, hogy idegesítők a mozifilmek előtti bemutatók - de én kifejezetten imádom őket! Ráadásul megnyugtató volt, hogy az előző postomban ajánlottak közül jó pár visszaköszönt (Wolverine, Only God Forgives, The Lone Ranger, The Hunger Games: Catching Fire).
A mostani bejegyzésben bemutatnék 4 filmet, amelyekre a moziban látott előzetesek alapján figyeltem fel (2 már repertoáron van, 2 pedig hamarosan jön), illetve ajánlanám azt a hármat is, amiket megnéztem.

Lopom a sztárom (The Bling Ring)

Emlékeim szerint mindhárom film előtt lenyomták ezt a trailert. Baromi jól sikerült - lehet, hogy jobb is, mint amilyen maga a film lesz. Emma Watson szerepe szerintem igen testhez álló neki és ezzel végképp levetkőzheti a Harry Potter-es korszakát. Már csak miatta is érdemesnek tartom megnézni, másrészt felkeltette az érdeklődésemet, hogy a film megtörtént esetet mutat be (uram atyám, a valóságban is léteznek ennyire agymosott amerikai fiatalok???), illetve a rendező, Sophia Coppola neve is igazi garancia. A filmet június 27-én mutatják be hazánkban.

Az elnök végveszélyben (White House Down)

Kicsit kilóg a sorból ez a film, mivel nem azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy önmagáért megnézzem - hanem, hogy összehasonlíthassam. Ugyanis már korábban írtam a Támadás a Fehér Ház ellen című akciófilmről és nekem úgy tűnik, hogy ez is teljesen ugyanarra a kaptafára készül. És nem értem, hogy pár hónapon belül mi értelme van feldolgozni ugyanazt a témát. Gerard Butlerre jobban bukom, mint Channing Tatumra, úgyhogy nálam nem igazán nyert, max. érdekességképpen ajánlanám. (Amúgy maga a film címe is egy mixnek tűnik, hirtelen beugrott róla a Sólyom végveszélyben és Az elnök különgépe is). Az elnök végveszélyben augusztus végén jön a mozikba.

Acélember (Man of Steel)

Mostanság mindenki erről a filmről beszél - és ahogy hallom, inkább negatív kritikákat kap a közönség részéről, mintsem jókat. Szerintem érdemes megnézni ezt a Superman-es filmet, márcsak a nagy felhajtás miatt is - aztán majd mindenki meglátja, mennyire tetszik neki. Én nem vagyok meggyőzve róla, hogy ez is az a kategória lenne, aminek nagyobb a füstje mint a lángja. Már a mozikban - 4DX-ben is.

Gyakornokok (The Internship)

Szerintem akinek tetszett az Ünneprontók ünnepe, annak kötelező a Gyakornokok is. Óriási ez az Owen Wilson - Vince Vaughn páros, ráadásul nagyon tuti témába nyúltak bele. A Google és a modern technika okozta generációs különbsége karikatúrájára épülő sztori minden korosztálynak szerezhet vidám perceket. Már a mozikban.

Transz (Trance)

Ezt már láttam. James McAvoy skót akcentusa is megérne egy misét (mivel Danny Boyle rendező külön kívánsága volt, hogy így beszéljen), de maga a történet is. Festménylopás, hipnózis, akció és erotika - mindegyik benne van ebben a lüktető thrillerben. Ráadásul a filmvégére magam sem jöttem rá, hogy akkor most pontosan ki-kicsoda benne - de nem kusza gondolatokkal jöttem ki a moziból, hanem, hogy ez baromi jó volt és tényleg, annyira lüktető (ez rá a tökéletes szó), és annyira nagyszerű mindhárom főszereplő (és James McAvoy kék szemei még mindig annyira lenyűgözőek), hogy csak és kizárólag ajánlani tudom mindenkinek! :)

A Föld után (After Earth)

Will Smith mindig is nagy kedvencem volt, bár ritkább esetekben mentem el moziba, hogy megnézzem legújabb filmjét. A Föld után kivételt képez ilyen szempontból: rettentő látványosnak tűnik a bemutató alapján, illetve fiával együtt akcióznak. Az elvárásaimnak tökéletesen megfelelt, izgalmas, az első perctől az utolsóig leköti az ember figyelmét, nagyszerű a látványvilág és az élőlények megjelenítése, továbbá valóban szuper csapatot alkot Will és Jaden. Még a film előtt utánaolvastam egy kicsit és állítom, még többet dobott rajta annak tudatában megnézni, hogy apa és fia együtt álmodták meg ezt a filmet (illetve anyuka is besegített az ötletelésbe) és kifejezetten vicces volt Jaden mozgását figyelni, mert egy interjúban Will elmesélte, hogy az volt a legkeményebb meló, hogy megtanítsa a fiát úgy futni, hogy az a képernyőn is jól mutasson. :)

A nagy Gatsby (The Great Gatsby)

Már régóta vártam, hogy megnézhessem - és befizettem egy 3D-s előadásra. Bevallom, hogy így utólag a film egyik hivatalos trailere sem tetszik különösképpen - talán ez a fenti tükrözi még leginkább, hogy milyen érzéseket kelt is a film a nézőben. Óriási alkotás, gyönyörű a díszlet (3D-ben lélegzetelállító), nagyszerűek a színészek, a tartalom teljes mértékben szívfacsaró és elgondolkodtató. Bár a szépirodalmi alaptól mi mást is várhatnánk. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates