2013. június 26., szerda

Tigrisek a filmvásznon

Csak nemrég állt össze a kép, hogy egyre több hollywoodi produkcióban kapnak komolyabb szerepet a tigrisek.Most összeszedtem a top 5-öt, ami nekem egyből beugrik, hogy van benne tigris. Mondjuk a lentieken kívül a fejemben van, hogy pl. a Gladiátorban is lehetett látni párat, mintha a Dr. Doolittle-ben is lennének meg vmelyik animációs filmben (Kung-fu pandában vagy Madagaszkárban???) - de ha eszetekbe jut még vmi, amit kifelejtettem, kérlek jelezzétek! :)

5. Micimackó
Ki ne ismerné a Micimackó rajzfilm bátor Tigrisét, aki fennragadt egy fa tetején? :) Itt kifejezetten ártalmatlan és barátságos állatnak tűnik

4. Az igazi kaland (We Bought a Zoo)
Nemrég láttam ezt a kedves filmet (ami abszolút felülmúlta várakozásaimat) és ebben is látható egy idős tigris, aki dramaturgiai szempontból igen fontos szereplője a történetnek. Ebben is szeretni valónak ábrázolják a nagymacskát.

3. Másnaposok (The Hangover)
Kétség kívül az első Másnaposok film a legeredetibb és a legjobban sikerült darabja a trilógiának - és ki ne emlékezne arra a jelenetre, amikor a legénybúcsú másnapján egy tigris találnak főszereplőink a fürdőszobában? Amúgy a kedvenc jelenetem az a filmben, amikor visszaviszik gazdájához és a jószág feléled az autóban. (A Másnaposok alapján nem szeretnék tigrist tartani... :))

2. Pi élete
2012. egyik legnagyszerűbb alkotásának főszereplője egy bengáli tigris (név szerint Richard Parker), aki a Csendes-óceánon hánykódik egy megszeppent indiai fiatallal. A Pi életéből megismerhetjük a tigris-nevelés csínját-bínját és a csíkos állatok legjellegzetesebb tulajdonságait - szerintem ez a film mutatja a legreálisabb képet a tigrisekről, amit eddig mozivásznon láthattunk.

1. A dzsungel könyve
Kiskoromban sokat láttam a rajzfilmet (talán A szépség és a szörnyeteg után ez a kedvencem) és természetesen emlékszem Maugli legmegátalkodottabb ellenségére, Sir Kánra is. Szerintem ő volt az oka, hogy sokáig nem szerettem a tigriseket, mert elég gonosz karakternek tűnt. :)


Viszont most már csak ennyit tudnék még hozzáfűzni a postomhoz:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates