2013. június 18., kedd

Top 10 filmajánló - Amire érdemes várni

Összeállítottam egy top 10-es listát bemutatóval és rövid indoklással együtt, hogy mely filmekre vagyok igazán kíváncsi, amik a közeljövőben (gondolom idén) kerülnek a mozikba. Próbáltam rangsorolni, bár elképzelhetőnek tartom, hogy már akár holnap simán megvariálnám a lista elejét - így ez az összeállítás konkrétan a ma esti hangulatomat tükrözi. :)

10. The Lone Ranger
Johnny Depp megint őrült, ráadásul egy izgalmasnak és látványosnak tűnő kalandfilmben. Nekem ennyi bőven elég is... :)


9. World War Z
Ezt a filmet már akkor felvettem a megnézendő filmek listájára, amikor még csak hazánkban forgatták (és nagy botrány volt a reptéren, mert lefoglalták a műfegyvereket - mivel az okos vámosok igaziaknak hitték és a procedúra miatt hátráltatták a forgatást, a világ meg a magyar reptereseken röhögött). De lényeg, a lényeg, következetesen megnézek minden olyan hollywoodi produkciót, amit Magyarországon készítenek. A következő érvem, hogy ugyanebben az időben jártam Skóciában is, és mit ad isten, Glasgow belvárosának egy része le volt zárva, mert Brad Pitt éppen ott forgatta a zombis filmjét - és egy helyi újság tanulsága szerint rajongókkal is fotózkodott. Ha pedig mindez nem tette volna elég szimpatikussá a produkciót, megnéztem a lenti trailert és maga a sztori is felkeltette az érdeklődésemet. Mondjuk az a repülős jelenet elég necces, már a Kényszerleszállás után fokozódott a repülési fóbiám.


8. The Hunger Games: Catching Fire
Idén kerül mozikba az Éhezők viadalának folytatása. Elég annyit mondanom erről, hogy nagyon szerettem az első részt, illetve Jennifer Lawrence nagy kedvencem mostanában.


7. Diana
Naomi Watts is a kedvenc színésznőim sorába tartozik, az utóbbi időben szinte kivétel nélkül minden filmjét szeretek, amiben szerepel és nagyon drukkolok neki, hogy előbb-utóbb becsússzon egy Oscar. Másrészt Nagy-Britannia mániás lévén minden érdekel, ami a királyi családdal kapcsolatos. Diana hercegnő halálára is tisztán emlékszem gyerekkoromból és a mai napig őrzök egy 100xSzép extra kiadású újságot, amely csodás képekkel állított emléket a szívek hercegnőjének.


6. Behind the Candelabra
Ennek a filmnek képtelen vagyok megjegyezni a címét... Viszont nemrég láttam egy brit tv-showt, amiben Michael Douglas volt az egyik sztárvendég és kedvet csinált a film megnézéshez, olyan élvezettel beszélt róla. Elmondta, hogy maga sem hitte volna, hogy képes lesz ezt a szerepet eljátszani, de most igen elégedett a teljesítményével. És az a tudat nyugtatja, hogy kevesebbszer csókolta meg Matt Damont, mint ahányszor Bradley Cooper (a show másik sztárvendége) Robert De Nirot. :D


5. The Wolf of Wall Street
Nos, maga a két főszereplő (Leonardo DiCaprio és Matthew McConaughey) már önmagában - külön-külön - is arra sarkallna, hogy miattuk megnézzem, bármiről is szóljon. De így együtt pláne, ráadásul Martin Scorsese rendező neve is garancia a színvonalra. Mi több, az egész top 10-es listámat elnézve kijelenthetem, hogy ennek a filmnek sikerült a legütősebbre a trailere. (És Leo mosolya az utolsó megjelenésekor igencsak szíven talált... :))


4. Only God Forgives
Ryan Goslingot mostanában nagyon felkapták és abszolút értem is, hogy miért. Van benne valami megmagyarázhatatlan, amivel óriási hatást gyakorol rám és nem bírom levenni a szemem róla, ha a vásznon van, pedig nem látom olyan rendkívül jóképűnek. Szó mi szó, érdemes megnézni akármit, amiben játszik, mert korosztálya egyik legtehetségesebbje és előbb vagy utóbb szerintem neki is befigyel majd egy Oscar. Lehet, hogy nem konkrétan ezért, de úgy látom, hogy nagyon érik benne valami, amivel még óriásit fog durranni.


3. Prisoners
Hugh Jackman és Jake Gyllenhaal egy thrillerben... Mit is mondjak. Miután megnéztem a trailert úgy gondoltam, hogy ez nekem kötelező. Imádom az ilyen típusú filmeket és ez különösen izgalmasnak tűnik a sztorija alapján. A két főszereplő pedig garancia, hogy jó is lesz - ők olyan színészek mindketten, akik általában nem nyúlnak mellé a szerepválasztáskor.


2. The Hobbit: The Desolation of Smaug
Nem kell túlmagyaráznom, Gyűrűk ura rajongó vagyok és imádtam az első Hobbit filmet is. Innentől nyilván kötelező ezt is megnéznem. Kicsit nosztalgikus érzésem van, mint a Gyűrűk ura idején, mikor számoltam vissza a hónapokat, hogy mennyit is kell várni a folytatásig, illetve vagy százszor megnéztem a bemutatót, hátha elcsípek még egy érdekes részletecskét.


1. Wolverine
Imádom az X-Men filmeket, mindegyiket láttam már, nem is egyszer. Ennek a mostaninak az a különlegessége, hogy maga a trailer nem csinált kedvet hozzá - sőt, rendkívül furcsának és a korábbiakhoz képest teljesen másnak (talán a helyszín teszi?) látom. Éppen ezért várom kíváncsian annyira és nyitott vagyok rá, hogy meggyőzzön, hogy mégis illik a sorozatba és nagyon jól sikerült... :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates