2010. május 20., csütörtök

Májusi eső aranyat ér

Minap találkoztam Facebook-on a következő nevezetű csoporttal: Ha a májusi eső aranyat ér, akkor Magyarország kilábal a válságból... :D Természetesen egyből tagja lettem, illetve a néhány vicces gondolatom is támadt tőle - meg amúgy is. Szóval én nem vagyok elvileg eső-ellenes, de ami sok, az sok. Ha megkérdeznék tőlem, mi a kedvenc évszakom, nos én a telet választanám: szeretem a hideget, szeretem a havat és a közhiedelemmel ellentétben télen is szokott sütni a nap, nem teljesen depresszív ez az évszak. :) Nyáron sokkal jobban szoktam szenvedni a nagy hőségtől, mint télen a nagy hidegtől. Igaz, hogy a nyár, az ősz és a tavasz sokkal színesebb, de a tél ezekkel ellentétben tisztább. Legalábbis szerintem.

Szerintem egy fülledt nyári napon nincs üdítőbb egy hirtelen jött zápornál. Imádom az eső illatát. Hidegben is megvan a maga hangulata, főleg, ha szép csendben kopog az ereszen és a jó meleg szobából, bentről szemléled. Talán ezt a mai viszonylatban is élvezni tudnám, ha: 1. nem két hete tartana, 2. nem május második felében történne. Ilyenkor már a közelgő nyár előszelét szoktuk élvezni, felavatom az új papucsomat és rövid nadrágomat, illetve a bejáratom és a táskám elhagyhatatlan részévé emelem a szuper Retro napszemüvegemet az óriási tokjával együtt.

Visszatérve az esőre: kezdem Angliában érezni magam - bár amikor egy hetet ott tartózkodtam pár éve, egy csepp eső sem esett. :) Szóval sok az eső, hideg van és fúj a szél. Hétvégére volt szervezve egy családi kerti-party: akkor még mindenki viccesen fogta fel, és behúzódtunk a védett kerti lak alá - viszont másnapra már lehűlt az idő. Mentem haza este a suliból, süvített a szél - majd kidöntötte a nagy fákat és közlekedési lámpákat - esett, semmit nem ért az esernyő. Mire hazaértem teljesen átfagytam, pedig csizma, kabát és sál volt rajtam - illetve május 17. Másnapra tiszta vörös lett a szemem, amit kifújt a szél, egymás után használom el a zsepiket és köhögök is. Nekem ezt hozta a májusi eső, nem az aranyat. Továbbá a város külseje is megváltozott: nemcsak letörtött ágaktól és levelektől van tele az utca járdája, hanem a kukákból törött esernyők lógnak ki - akárcsak Angliában. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates