2010. május 5., szerda

Friss hírek a tengeren túlról

A mai napon az MTI-n két számomra érdekes, ám egyben örömteli hír látott napvilágot. Az egyik többek között két igen kedvenc színészemről szól (Catherine Zeta-Jones és Jude Law), a másik pedig a legjobb szuperhősös film, az X-Men esedékes következő részéről. Több kommentet nem is nagyon fűznék hozzájuk, netán, majd ha lesz más aktualitásuk is.


Catherine Zeta-Jones és Jude Law a Tony-díjra jelöltek között

Catherine Zeta-Jones, Jude Law, Denzel Washington és Kelsey Grammer is az idei Tony-díjra jelöltek között szerepel.

A rangos Broadway-díj jelöltjeinek listáját kedden hozták nyilvánosságra a szervezők. Washingtont a Fences című darabban, Law-t a Hamletben nyújtott alakításáért nevezték a legjobb színész kategóriában. Zeta-Jones az A Little Night Music, Grammer pedig az Őrült nők ketrece című musical főszereplőjeként jutott a jelöléshez. Az Őrült nők ketrece 11 jelölést kapott, köztük a legjobb musicalfelújítás díjára is esélyes.

A legjobb musical kategória jelöltjei a Green Day rockegyüttes dalaiból született American Idiot, a Memphis, a Million Dollar Quartett és a Fela!. Utóbbi szintén 11 jelölést válthat díjra. A legjobb dráma Tony-díjáért Sarah Ruhl In the Next Room, Geoffrey Nauffts Next Fall, John Logan Red és Donald Marguiles Time Stands Still című színműve versenyez. A drámai színészi díjakra Washington és Law mellett Alfred Molina (Red), Liev Schreiber (Pillantás a hídról) és Christopher Walken (A Behanding in Spokane) is esélyes. A drámai színésznő kategóriában Viola Davis (Fences), Valerie Harper (Looped), Linda Lavin (Collected Stories), Laura Linney (Time Stands Still) és Jan Maxwell (The Royal Family) nyerhet Tonyt. A június 13-i Tony-gálán életműdíjat kap Alan Ayckbourn, a The Norman Conquests-drámatrilógia írója és Maria Seldes színésznő. A ceremóniát a CBS tévécsatorna közvetíti a New York-i Radio City Music Hall-ból.

Jövő nyáron lesz az X-Men: First Class premierje

Jövő nyáron kerül a mozikba a rendkívüli képességekkel bíró mutánsokról szóló filmsorozat újabb epizódja, az X-Men: First Class.

Az előzményfilmet Matthew Vaughn rendezi, amivel az első két X-Men-filmet jegyző Bryan Singer is egyetértett. "Torta című filmje óta Matthew rajongója vagyok. Avatott kézzel bánik a sok szereplővel és a történettel, ráadásul az X-Men-univerzum szerelmese. Úgy érzem, az új sztori és látásmódja olyan kombináció, amiből izgalmas és eredeti X-Men-film születik" - helyeselt Singer.

A First Class az X-Men-saga gyökereihez vezet vissza. Azokban az időkben kezdődik, amikor Charles Xavier és Erik Lensherr még nem vették fel a Professzor és a Magneto nevet, amikor még épp csak ráébredtek különleges képességeikre. Barátok lettek, és más mutánsokkal vállvetve küzdöttek a Földet fenyegető vésszel szemben. Valami azonban félresiklott, társakból ellenségek lettek, és megkezdődött a harc a két vezéralak körül csoportosuló mutánsok között. A Fox szerint a forgatás már nyáron megindulhat, bár a szereposztást még nem döntötték el. Annyi bizonyos, hogy a régi arcokon kívül új szereplők is belépnek a történetbe. A First Class észak-amerikai premierjét 2011. június 3-ra tűzte ki a stúdió.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates