2010. augusztus 22., vasárnap

Patrizia Gucci - Csábítás

Most eszméltem rá, hogy e hónapban még egy szót nem ejtettem könyvekről a blogban - pedig hajjajj - a nyári szezonnak köszönhetően csak úgy falom őket! Mostanra egy igazi gyöngyszemet választottam ki, amely kb. 2 órát vett el az életemből, nem mondhatni, hogy különösebben meghatott volna, de szórakozásnak első rangú volt! :D


Patrizia Gucci Csábítás című 2008-as könyvével a neten találkoztam: megtetszett rövidsége és tartalomismertetője is. Nem tudom miért, de egy Szex és New York típusú epés történetre számítottam - hát meg kell mondanom, nem egészen ezt kaptam. Ugyanis e könyv tanácsokkal látja el az olvasót, nem egy regény, hanem az írónő tapasztalatainak gyűjteménye. Annyira abszurd volt az egész könyv, hogy a végére már magam sem tudta eldönteni, hogy ezt komolyan gondolja-e vagy csak szimplán szórakozik velem. XD

Sok mondatnál hangosan felkacagtam, hogy "ez már tényleg minden képzeletet felül múl", de talán az maradt a kedvencem, ami még viszonylag az elején volt, hogy miből álljon egy pasifogó vacsi. Az írónő a csupa tuti tanács mellett - hogy selyemruhát vegyek fel és mindent rakjak ki, amim van - még tuti recepteket is adott: szerinte a pasik élnek-halnak azért, ha feltálalok nekik egy napok óta szikkadt kenyérszeletet, amelyet paradicsom levével átitatok előtte. És ez még nem minden, gyűjtöttem ide pár idézetet a remekműből:

"a kis üzleteket megvilágító neonfény kíméletlenül megmutatja, sőt megsokszorozza a testi hibákat" - ez volt az egyetlen mondat, amivel teljes mértékben egyet tudok érteni, de tényleg. :D Próbafülkében mindig sokkal előnytelenebbnek látom az alakomat vagy az arcomat, és ez mindig meghozza a kedvemet egy kis fogyihoz vagy kozmetikushoz.

És jöjjenek most a kedvenc bölcsességeim ;)

"a férfit nem csak a hasán keresztül lehet megfogni, hanem a szerelemmel is, amikor kattan a hálószoba kilincse"

"Az elvált asszony charme-ja mindig is ellenállhatatlanul vonzotta a férfiakat. Ő az, aki éppen kiszabadult egy lidércnyomásos kapcsolatból, ezért az újrakezdés reményében minden erejét összeszedve beleveti magát az életbe és a mulatságokba. Hímsoviniszta világunkban sokan megbélyegzik ezért, könnyű prédának tekintik, de az elvált asszony gazdag élettapasztalattal van fölvértezve, és lepereg róla az ilyen beszéd."

"Néha még az is megesik, hogy az elvált asszony a volt férjét veszi célba, akit valósággal elbűvöl ez az új asszony, és a végén vissza is talál hozzá."

"A vega nő a meggyőződése erejével akar csábítani, azzal, hogy szinte kérkedik vele, hogy mennyire fölötte áll az alantas kannibalizmusnak. Azonban hiába válogatja össze a legjobb ételeket, valahogy mindig satnyábbnak tűnik a társainál."

"Leginkább az ilyen férfit kedvelem, aki a gondolatok erejével köt magához. Számára te csak formálható anyag vagy, akit a kultúrával kell elbűvölni."

"Az egyedülálló apa nemcsak a külvilág felé fordul, hanem feltárja a belső világát is; vagyis képes felmutatni mind a férfias, mind a nőies tulajdonságait."

"A meleg férfinak azonban különleges antennái vannak. Rögtön észreveszi, ha sírtál vagy, ha szomorú vagy. Sokkal jobban tud olvasni a tekintetedből, mint bármelyik barátnőd. Akkor is melletted van, ha szerelmi csalódás ér, segít, hogy bosszút állhass azon, aki ennyi szenvedést okozott neked."

"Andrea Rómában élt, igazi római fiú volt. Amennyire eredeti, annyira őrült figura. Azzal szólított le, hogy elnézést kér, de összetévesztett egy angyallal. Érthető, hiszen egy ilyen csodálatos teremtmény csakis az égből érkezhetett. Ez a nem mindennapi hang imponált nekem."

Szóval igen, kb. ilyen volt az egész könyv. Az volt jó benne, hogy nem tartott túl sokáig, viszont így is épp a könyv-becsukás tűrőhatáráig tartó információ áradt rám - biztosan sok hasznát veszem mindennek a későbbiekben is. :P

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hát igen egy gyatra olvasmány volt.
Én is teljesen másra számítottam, nem egy ilyen felszínes, gagyi tanácsadásra.

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates