2009. augusztus 19., szerda

Nagy sztárok kis szerepekben - Top 5

Amikor kilépek iwiwről, akkor szoktam látni az Origo frappánsabbnál frappánsabb film összeállításairól ajánlót (amit rendszerint elolvasok) ilyen meg olyan témában (pl. legszexisebb sorozatsztár, legrondább szakáll, legnagyobb poénok stb.), és arra gondoltam: miért is ne csinálhatnék én is valami ilyesmit?

A témám pedig onnan ered, hogy az előző Excsajok szelleme című cikkemhez utánanéztem, hogy miben is láthattam ezelőtt Jennifer Garnert és megakadt a szemem egyik kedvenc filmemen, mivel nem rémlett, hogy játszott benne. Így összeszedtem 5 olyan alkotást, amelyben nagy sztárok igen kicsi, jelentéktelen szerepekben láthatók, gyakran le sem esik, hogy ők azok. Nézzük csak a top 5-öt!

5. helyezett

Igen, igen, ez az isteni Orlando Bloom, a Gyűrűk Ura tündéje, a Trója Párisza, napjaink egyik legfelkapottabb angol szépfiúja. De vajon melyik nagyszerű alkotásban is viselt ilyen múltszázadi kalapkát? Nem másban, mint az Oscar Wilde szerelmei című filmben, abban is mindössze pár perc erejéig. Mert neki akkor ennyi jutott. A címszereplő író meglátott benne valami szépet, egymásra néztek, aztán Orlando el is illant angolosan, mint ahogy egy kezdő színész teszi pályája elején...

4. helyezett

Ki is ez a mogorva, szőrös alak, aki répát majszol az esőben ázva? Olyan ismerős nem? Hát persze! Hiszen ez a Gyűrűk urában van, amikor Frodó barátaival Bríbe érkezik a Pajkos Pónit keresve. A képen látható úriember pedig nem más, mint Peter Jackson, a nagyszerű trilógia rendezője. Jacksont a Két toronyban is felfedeztem, amikor is a Helm Szurdokban Théoden katonájaként egy lándzsát hajít az orkokra. Lehet, hogy a harmadik részben is van egy villanásnyi jelenete, aki észrevette, kérem jelezze! :)

3. helyezett

Pontosan, ő az akinek már a neve hallatán is dobban egyet a szívem: Jude Law. Nem fényezem, hiszen aki látta bármiben is (és hallotta hihetetlenül angol úriemberes akcentusát), tudja, hogy a csini pofi mögött igencsak tehetséges színészóriás rejtőzik. Mostmár csak egy kérdés maradt: ezt a csini pofit melyik filmben is csúfították el ezzel a szörnyű bajusszal? Íme a válasz: az Aviátorban. De azért Jude jóízlésének mentségére szolgáljon, hogy számomra a világ legszörnyebb filmjében csak egy pár perces jelenet erejéig borzolta a kedélyeket ezzel a szőrcsomóval az orra alatt.

2. helyezett

Hűha, mondhatnák a kép alapján. Kíváncsi tekinteteknek megsúgnám, hogy ezüstérmesünkkel elérkeztünk ahhoz a momentumhoz, ami miatt elkészítettem ezt a kis összeállítást. Ugyanis Jennifer Garner filmjei között felfedeztem a Pearl Harbort. Aztán rágugliztam és megtaláltam ezt a képet. Így már rémlik, hogy az egyik kis prűd nővérkét játszotta, de a filmvásznon nem ismertem fel Mrs. Ben Afflecket. Tényleg, már akár ebben a filmben is elkezdődhetett románcuk bimbózása! De izgi! :D

1. helyezett

Na, ki az a bátor jelentkező aki megmondja, melyik filmben is láthattuk ezt a bádogembert? Nem, Móricka, ez nem az Óz, a csodák a csodája. :D Hanem a Mennyei királyság egyik fontos szereplője, Jeruzsálem leprás királya. A filmben végig így láthatjuk, vagyis halála után kerül le róla a maszk, de ha betennék egy ilyen képet egyrészt attól mindenkiben megfordulna az elfogyasztott táplálék, másrészt, akkor sem ismernénk rá az "édes kisfiúból cuki nagy srác lett" típusú, mellesleg egyik kedvenc színészemre, Edward Nortonra, aki már sok-sok nagy produkcióban bizonyított (pl. Harcosok klubja, Vörös sárkány, Varázsige: I love you, Színes fátyol, Hihetetlen Hulk stb.) És arra a szintre juttatta magát, hogy 2005-ben a Mennyei királyságban már az arcát sem kell adnia egy nagy hollywoodi produkcióhoz, hanem elég egy maszk és a mögülle kikandikálló kék szempár. A viccet félretéve: bármennyire is szeretem Edwardot, azért még ő sem akkora sztár, hogy ilyen szereppel emlékezetessé tegye magát, másrészt ahhoz meg gondolom drága befektetés lehetett, hogy maszk mögé dugják, hiszen oda bármilyen Frankeinstein befért volna, nemhogy egy kifejezetten jóképűnek mondható színész! Saját tapasztalatom alapján mondom, hogy általában meglepődnek az ezt a filmet megtekintő emberek, ha azt mondják nekik, hogy Edward Norton is játszik a Mennyei királyságban. Szóval ez egy óriási baklövés volt, mind a színész, mind az alkotók részéről.

1 megjegyzés:

atomach írta...

Ez nagyon zsír lista, bár lehetett volna hosszabb is, elolvasgattam volna XD

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates