2009. november 26., csütörtök

Hien - Játék az egész

Aki nézte a Megasztár 4-et biztosan emlékszik Hienre, a tizennégy esztendős vietnámi lányra. Aki meg nem nézte, valószínűleg annyit hallott az egészről, hogy a Megasztár 4-ben van 13 éves kislány, vietnámi, fekete, amerikából származó vagy roma induló. Utóbbi kettőről már írtunk ezen oldalon, úgyhogy most Hienen és az ő szólóalbumán a sor. Emlékeztetőként vagy bemutatóként íme néhány Megasztáros előadása:

Ha az ember csak hallgatja Hient, akkor egy felnőtt hangját hallja. Próbáljátok ki pl. csukott szemmel meghallgatni a Fák is siratják-ot. Viszont ezt többször megkapta a zsűritől is, hogy ő mégiscsak egy 14 éves kislány és nem biztos, hogy hitelesen az ilyen Boldogság gyere haza típusú dalokban. Általában a nála egy évvel fiatalabb Tóth Lüszivel szokták egy kalap alá venni, hiszen nagyrészt ő is ilyen nagy dívák szenvedős gigaslágereit szokta előadni. De sztem azért sem szerencsés a hasonlítgatás, mert két teljesen különböző egyéniségről van szó: Lüszi a nagy ívű balladák szerelmese, Hien pedig leginkább Beyonce stílusával írható le, ami az első önálló albumán is észrevehető.


Lüszi és Hien

Íme Hien első lemezének, a november 13-án megjelent Játék az egész-nek tracklistája:

1. Túl szép
2. A szíved elrejtem
3. Játék az egész
4. Ne fordulj vissza
5. Nem leszek ma egyedül
6. Árnyék és a fény
7. Valami történt
8. Fogd a kezem
9. Légy te a kérdés
10. Tudom jól [feat SP.]
11. Ugye hívsz
12. Érted sír a felhő
13. Valami történt (piano version)
14. Túl szép (Josh mix)


Sonia és Hien a háttérben egy zsűri taggal :)

Tulajdonképpen a számcímekből messzemenő következtetést nem lehet levonni, amíg nem hallgatja meg az ember. Mindössze annyit, hogy fiatalos szövegűnek tűnik és a 14 dal tulajdonképpen 12, mert kettőnek a feldolgozása is rákerült a lemezre. Én általában ezt a megoldást nem szoktam értékelni, mert az eredeti verzióhoz már hozzászoktam és teljesen feleslegesnek tartom, hogy a lemez végén más hangszerelésben újra meghallgassam. Általában ezeket szokták kislemezekként kiadni és videoklipet forgatni hozzájuk. Illetve ez esetben a címadó Játék az egész című dala is elképzelhető kislemez és klip formájában. Hien első klipje a Túl szép itt megtekinthető.


A versenyt megnyerő Király Viktor és Hien

Szerintem akinek tetszik a Túl szép, annak a lemez is fog. Nekem olyan Beyonce stílusú az egész talán egy kis Avril Lavigne-el keveredve. Igazából mindkettőt csak módjával szeretem, úgyhogy ez sem az az album, ami olyan mélyen fogna. Mindenesetre úgy érzem, megtalálták azt a Hien korához és kinézetéhez passzoló modern stílust, amit akár szélesebb rétegek, teszem azt kamaszok tíz és húsz év között, szívesen hallgatnak. Aztán ha ő is felnő, akkor nyugodt szívvel evezhet komolyabb vizekre ha akar, hiszen addigra már sok tapasztalattal fog rendelkezni, amiket nyugodtan kamatoztathat más stílusban is. Igazából én erre várok, amíg meg fiatal, addig se legyen ennél rosszabb lemeze, hiszen ha nem is az én világom, de azt el kell ismernem, hogy színvonalas mind hang, mind zene tekintetében. Viszont még azt is el kell mondanom, hogy volt szerencsém nemcsak élőben fellépését látni, hanem beszélni is vele pár szót és nagyon kedves lánynak tűnt. Reméljük a show-biznisz ezt nem fogja megváltoztatni

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

szia nagyon jó akliped de lüszinek jobb a hangja.

Névtelen írta...

kurva hien

Névtelen írta...

hien nagyon is jo,es luszi nem jobb nala,egy cseppel sem,sot hien sokkal magasabban van mint luszi
hient kiemeltek luszi meg maradt ott ahol volt eddig
hiennek sokkal jobb hangja van,neki jol all minden szam

Névtelen írta...

Egyetértek Hiennek jobb hanja van, felnőttesebb. Lüszinek is jó hangja van nem tagadom, de engem mindig elfogott a viszolygás mikor angolul hallottam énekelni, ne gyertek itt most a korával én sem beszélem nagyon jól ezt a nyelvet de egy ilyen műsorban, mikor tudom hogy ki kell állnom több 10.000 ember elé + a tv nézők, akkor legalább megtudakolom egy angolul btudó embertől ( nemcsak Viktorra gondolok) hogy -hogy kell kiejteni a szavakat és hogy miről szó.

Névtelen írta...

nincs igazatok

Névtelen írta...

Hien egyaltalan nem jo,Luszi szivebol enekel es aterzi a dalt,de Hien-rol ezt mar nem mondanam el...Luszi a legjobb!!!
Ketlem,hogy Hien eltudna olyan varazslatosan enekelni a titanic dalat,mint Luszi...de itt nem csak egyedul errol a kicsinyke dalrol szol az egessz,Luszinek jobb hangja van. es az a lenyeg,hogy O hasznalni is tudja!

Névtelen írta...

szija hien friderika vagyok kápolnán élek szerintem neked tök jo hangod van akik csak le hordannnak azok mind nagy irigyek na szija

Michelle írta...

szia Hien én michelle vagyok én nem tom hogy ki írta azt hogy kurva vagy meg azt hogy a Lüszinek jobb a hanga.Szerintem mind kettőtöknek gyönyörű hangja van és nem kellene ilyeneket írni.Ja és baján lakom 11 éves vagyok és én is énekelek már 4 éve és énekes szeretnék lenni na én csak énnyit akartam szia! Michelle

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates