2009. november 23., hétfő

One night only

A One night only a Dreamgirls című musical egyik legismertebb dala. Amíg nem láttam a filmet, addig a Beyonce-féle Listennel azonosítottam a Dreamgirls életérzést, talán nem is tévedtem vele. Hiszen aki látta a filmet, tudhatja, hogy tényleg az a tetőpont, abban van benne minden mondanivaló. Viszont amikot magát a filmet néztem, Jennifer Hudson One night only-ja volt a másik, aminél libabőrös lettem. Íme egy videó, hogyan is énekli a filmen kívül élőben a nagyszerű Jennifer e dalt:

http://www.youtube.com/watch?v=XDXL2vw94Lc

Semmi kétség-e nem támadhat senkinek afelől, hogy mekkora tehetség Jennifer Hudson. Nem is értem, hol bújkált a Dreamgirlsig. Meg hol van most? Az American Idolban tűnt fel, van egy szólólemeze, játszott a Szex és New York moziban, aztán címlapokra került, hogy édesanyját és testvérét megölték. Szóval ő Jennifer Hudson, aki eddig nem ismerte és ezen oldalt olvassa, feltétlenül pótolja e hiányosságát.

És akkor rá is térnék a lényegre. Íme a "magyar" Jennifer Hudson, aki az idei Csillag születikben tűnt fel. Nézzétek meg:

Ezek után olyan gondolatok is megfordultak a fejemben, hogy akár ő is nyerheti meg a versenyt. Szuggesztivitása vetekszik Jennifer Hudson-ével, mindössze a hangszínükben van különbség. Jenniferé éles és belehasít mindenbe, Balogh Brigittáé pedig lágyabb, de az is igazán mélyreható. Ezt a dalt énekelte az első selejtezőn, alig vártam a folytatást. Viszont a legjobb 30 közül nem jutott már be a 12 közé. Őszintén szólva nagyn meglepődtem. Neki sokkal inkább ott kellene lennie mint... Inkább nem mondok neveket.

Csak a figyelmet szeretném felhívni, hogy ez a One night only gyönyörű dal és nehézsége révén nem mindenkinek sikerül úgy előadnia, ahogy azt kell. Akár minden dalra igaz, de erre méginkább, hogy nem lehet csak úgy kiállni és elénekelni: elő kell adni, érzések kellenek bele. Hiszen maga a One night only is az érzésekről szól.

You want all my love and my devotion
You want my loving so, right on the line
I've had no doubts that I could love you, forever
The only trouble is,
You really don't have the time
You've got One Night Only,
One Night Only that's all we have to spare
One Night Only, lets not pretend to care
One Night Only, One Night Only come on big baby come on
One Night Only we only have till dawn
When the morning this feeling will be gone, has no chance going on
Something so right has got no chance to live
So lets forget about chances,
Its One Night I will give
One Night Only, One Night Only you'll be the only one
One Night Only, then you'll have to run
One Night Only, One Night Only there's nothing more to say
One Night Only, once get in the way
One Night Only, One Night Only, One Night Only

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates