2009. november 8., vasárnap

Szakdolgozat és egyéb katasztrófák

A szakdolgozat megírása egy olyan esemény, amely egy ember életében nem olyan sokszor következik be. Van akinél egyáltalán nem, másoknál akár hatszor vagy még többször is. Számomra ez volt az első, az pedig ugye minden téren emlékezetes marad. Na jó, most mindenki arra gondol amire akar, nekem speciel az első nap az iskolában jutott eszembe :)

Szóval, a szakdolgozat az egy kemény dolog. Én tulajdonképpen egy éve foglalkozom vele, de a témám már korábban is megvolt és ilyen meg olyan szemináriumra írtam belőle beadandót, vagy tartottam kiselőadást. Szóval, amikor tavaly novemberben megkerestem a konzulensemet, addigra már volt valamiféle jártasságom a témában.

Aztán november óta egy nagy szünet következett, legalábbis a konzultációk számát illetően. Az idő alatt lenyomtam egy újabb félévet az egyetemen és ha ráértem, vagy inkább ha kedvem volt, akkor könyvtáraztam és gyűjtöttem a szakirodalmat.

Az igazi munka viszont szeptembertől következett. Összeállt egy vázlat a hónap végére és kissé megnyugodtan azt mondtam, "már csak meg kell írni". Nos, ez az amit rettentően utáltam. Mert én szeretek írni, de nem muszájból, hanem amikor kedvem van hozzá. Szóval októberben szenvedtem rendesen és amellett hogy továbbra is bedolgozom az újsághoz, suliba járok, vezetek egy háztartást és még egy szakdogát is írok, egyszerűen rá se bírtam nézni a blogra. Itt meghúztam egy határt, mert a munkahelyemre is sajnáltam az időt, hát még az egyéb szabadidős tevékenységeimre. Szóval meghoztam azt a fájó döntést, ha októberben írásra adom a fejem, az vagy munkahelyi vagy szakdolgozat lesz, semmi más. Így is nehezen jött némely éjszaka ihlet, hát még akkor hogy jött volna, ha még több felé kell írnom.

Szóval, ennyit októberi hányattatásaimról, a lényeg, hogy a januári szakdolgozat védésig és államvizsgáig nem sok dolgom van, tehát újraéled a blog. :) Mivel színházra nem nagyon volt időm, ezért előreláthatóan ebben a hónapban az a vonal kicsit visszaszorul, de azért biztosan nem hal el teljesen. Tehát a lényeg, a lényeg: jó olvasgatást kívánok mindenkinek ebben a hónapban! :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates