2009. november 21., szombat

Retro-buli: Zoltán Erika koncert

Hát igen, magam sem hittem volna, hogy ezt bevállalom :) De a helyzet úgy hozta, hogy ünnepeltünk és valami vicces dolgot akartunk, aztán a Morrisons 2-ben ez a program tűnt a legcsábítóbbnak. Nos az én korosztályom (20 és 30 között) is ismeri ugye Zoltán Erika nagy slágereit, mert ebben az országban ki ne ismerné őket, de azért őszintén szólva a név hallatán egy kis mosoly is megjelenik az arcunk kis szegletében. De persze csak jóindulatból, sőt a koncert után már azt mondom, tiszteletből.

A Morrisons 2 honlapján így szólt a programkiírás: november 18. szerda 20:30: Zoltán Erika - elötte: Abba Showgirls. Felvillanyozódtam, mert mostanában retrókorszakomat élem és az Abba dalok többségét imádom. Először ilyen öltözetben jelentek meg az Abba-imitátorok:

Aztán ledobták lepleiket:


Végül kivetkőztek magukból:

Hát mit mondjak, a fél évvel korábbi Gallusz Niki Abba koncertje nekem jobban tetszett. A két leányzó szerintem túl sok szexuális töltetett vitt az Abba slágerekbe, amik ugye svéd elődjeiknél nem éppen volt jellemző. Itt meg úriembereket is felhívtak, akikre szőrös bilincseket tettek, aztán vetkőztek, vonaglottak, simogatták egymást. De a férfiközönség egyszerűen tombolt rá, a nők meg hát néha-néha megtapsolták őket. Amúgy az ének nekem rendben volt, csak a látvány nem stimmelt. Meg az első perctől fogva ismerősnek tűnt a szőke lány és azon törte a fejem, honnan. Aztán rájöttem: néztétek a megboldogult Popdarálót kedves Kovács Áron vezényletével? Mert annak szinte az egyik első adásában volt egy szőke lány, aki elvitte a fődíjat, továbbá Áron egy meggondolatlan kijelentés miatt, éppen e lány révén kényszerült a Margit-szigeten meztelenül motorozni. Illetve a rockerek és diszkó-cicák adásban is visszatért e leányzó, de diszkó kategóriában a döntő előtt kiesett.

Szóval ez az Abba-show kb. fél óra volt, után nagy őrjöngés közepette színpadra lépett Zoltán Erika. Két háttértáncos fiúval érkezett. Számomra teljesen meglepő volt, hogy a művésznő is ugyanúgy végignyomta ezt a fél órát mint a szexi táncosai. Ahogy ő fogalmazott, világ életében táncolt és szerinte járókerettel is azt fog. A hangokról ne beszéljünk, mert azt úgy is mindenki ismeri: ami tőle elvárható, azt maximálisan teljesítette, sőt ez a tánc meg az egész hangulat sokat dobott az egész koncerten. Én egyszerűen imádtam, az első sorban énekeltem vele. :) Ki hitte volna! Az összes nagy slágere elhangzott: Szerelemre születtem, Remete lány, Túl sexy, Casanova, Banális történet, Rólad álmodom. És amikor mondta asszem a Túl szexi lány kapcsán, hogy a huszonegy éves dalt tiszteljük meg annyival, hogy együtt énekeljük el, akkor azért kicsit kikerekedett a szemem: nem sokkal vagyok idősebb ennél a dalnál! Úgyhogy én is örültem, hogy elmentem erre a koncertre, mert álmomban sem mertem volna gondolni, hogy ennyire színvonalas show-t kapunk, a hangulatról nem is beszélve. Szóval, ha lenne rá lehetőség, én máskor is simán elmennék egy Zoltán Erika koncertre, mert ha hiszitek, ha nem, óriási buli :)


Végezetül pedig egy kis hangulat-jelentés a koncertről, a minőségért én kérek elnézést :)

1 megjegyzés:

Dósa Laci írta...

Imádom Zoltán Erikát! Én sajnos nem tudtam menni..... Nagyon sajnálom:)

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates