2010. február 10., szerda

Hope for Haiti Now

Január 22-én már megjelent, letölthetővé vált a Haitin katasztrófát szenvedettek megsegítéséért rendezett tévés jótékonysági koncert hang és képanyaga. A sztárok részvételével megrendezett televíziós adománygyűjtő műsor fellépőinek dalaiból összeállított lemezt több mint 171 ezren vásárolták meg, az album ezzel az amerikai slágerlista első helyén debütált. A korong tartalmazza a televíziós műsor összes dalát, olyan sztárok szerepelnek rajta, mint a U2, Stevie Wonder, Bruce Springsteen, Sting, Jay-Z, Justin Timberlake, Madonna, Taylor Swift, Shakira, Jennifer Hudson vagy Beyoncé.

Az album dalai csak digitális formában vásárolhatóak meg, tehát CD-n nem is jelennek meg, ahogy a telethon adásról készült két órás videót is csak letölteni lehet (2,99$). Az iTunes, az Amazon.com, valamint a Rhapsody és a Napster webshopjában megvásárolt dalokból befolyó összeget (0,99$ / dal, a teljes album 7,99$) a károsultaknak utalják különböző segélyszervezeteken keresztül. A lemezen megtalálható Jay-Z, Rihanna, Bono és The Edge közös dala a Stranded (Haiti Mon Amour), melyet az élő felvétel mellett stúdióváltozatként is letölthetnek a vásárlók.

Az album a Billboard 200-as listájára az első helyen debütált! A "Hope For Haiti Now" album a Billboard történetének első olyan listavezető lemeze, amelyet kizárólag digitális formátumban hoztak forgalomba. A televíziós műsort több mint 80 millió néző látta csak az Egyesült Államokban, és a szervezők szerint összesen 66 millió dollár gyűlt össze az adományokból.

1. Send Me An Angel - Alicia Keys
2. A Message 2010 - Coldplay
3. We Shall Overcome - Bruce Springsteen
4. Time To Love - Bridge Over Troubled Water - Stevie Wonder
5. I'll Stand By You - Shakira with The Roots
6. Motherless Child - John Legend
7. Hard Times Come Again No More - Mary J Blige with The Roots
8. Breathless - Taylor Swift
9. Lift Me Up - Christina Aquilera
10. Driven To Tears - Sting
11. Halo - Beyoncé
12. Lean On Me - Sheryl Crow with Keith Urban & Kid Rock
13. Like A Prayer - Madonna
14. Hallelujah - Justin Timberlake with Matt Morris, Charlie Sexton
15. Let It Be - Jennifer Hudson & The Roots
16. Many Rivers To Cross - Emeline Michel
17. Stranded (Haiti Mon Amour) (Live version) - Jay-Z with Rihanna, Bono, The Edge
18. Alone and Forsaken - Neil Young with Dave Matthews
19. Rivers Of Babylon / Yele (Medley) - Wyclef Jean
20. Stranded (Haiti Mon Amour) (Version 1.0) - Jay-Z with Rihanna, Bono, The Edge

Ha én világhírű énekes lennék, minden bizonnyal részt vettem volna ezen a rendezvényen - már ha akkor is ennyi sütnivalóval rendelkeznék. :) Ugyanis amellett, hogy kiélhetném jótékonykodási vágyaimat, segítek a földrengés áldozatainak - és valóban a több milliárdom mellett mit számít ha kiesik egy fellépés ára + egy napra ingyen stúdióba is vonulok - nemcsak rajongóim szimpátiáját nyerem el és ezáltal magamnak is reklámot csinálok, valószínűleg több lemezem fogy el, több helyre hívnak, többet foglalkozik velem a sajtó... Szóval, az ilyen össznépi jótékonykodások azért mégsem annyira őszinte és tiszta dolgok, szerintem inkább a fellépőkről szólnak, semmint a nemes célról. Ennek ellenére azt kell mondanom, hogy igen kellemes válogatást sikerült összehozniuk.

Vegyes felvágott a lemez, pl. Shakira vagy Jennifer Hudson régi nagy slágerekhez nyúlt, amiket tőlük még nem hallhattunk, Madonna egyik legnagyobb sikerét hozta el, Beyonce meg az aktuális sikerlistás dalát, Bono pedig vadiúj nótát szerzett. Nem tudom, mennyire állt szándékukban bármi Haitire emlékeztető dallamot az albumra varázsolniuk - ennek nyomát sem éreztem. Tulajdonképpen ez egy olyan kellemes, fülbemászó dalokkal tűzdelt válogatás, ami akár szeptember 11. vagy a Kennedy merénylet évfordulójára is készülhetett volna. Mindenki megmutatja mit tud, viszont igényesen összeállított palettáról van szó, semmi nem lóg ki a sorból. Szóval, semmi Haitit ne várjunk tőle, ez az album nem több egy igényes popzenei válogatásnál, amelyben túlsúlyban vannak a depressziós hangvételú számok.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates