2010. február 18., csütörtök

Operabál 2010

Mindenki tudja, hogy február a farsang és egyben a báli szezon ideje. Minden bizonnyal fantáziámat is ez mozgatja/mozgatta meg, hiszen e hónapban már kifejtettem mindenféle vágyamat: ha nagy sztár lennék, miért adakoznék Haiti-nek, miért mennék el az Arany Málnára vagy miért költöznék Londonba. Írtam már a Golden Globe-ról sok képpel, fejtegettem az Oscar esélyeket... Így most jöjjön egy kis ízelítő a legrangosabb hazai mulatságról is, ami nem más, mint az Operabál! Természetesen én is befektetnék egyszer a legalább 75 ezres belépőbe, ami csak az estélyen való részvételt és a korlátlan italfogyasztást foglalja magába - ruháról és miegymásról még szó sincsen. És kemény viselkedési előírások is vannak ám, amelyek az Operabál honlapján olvashatók. Előbb nézzük át ezeket, aztán jönnek a képek a Velvetről és Nana.hu-ról.

"A belépők egyénként 75 ezer forinttól kezdődnek (az ár tartalmazza „a belépést, szabad italfogyasztást a térítésmentes italválasztékból, továbbá falatkákat a kínálatból”.), páholyokat 200 és 325 ezer forint között lehet foglalni (ez tartalmazza „a szabad italfogyasztást a térítésmentes italválasztékból; a páholyban felszolgált, menüválasztásos, 3 fogásos hideg vacsorát; páholyonként saját felszolgálót az est során; továbbá á la carte italválasztási lehetőséget a fizetős itallapról, helyszíni fizetési lehetőséggel).

És ha letettük a pénzt, mindenképpen tanulmányozzuk az operabálozás 13 alapszabályát, melyeket a 2010-es Operabál hivatalos oldalán találtuk.

1. Minden alkalomra, így az Operabálra is pontosan kell érkezni.
2. Az öltözködésnél gondoljunk arra, hogy a kevesebb, minőségileg több lehet. Az estélyi ruhaköltemény, az ékszerek mennyisége és mérete, a frizura és a smink, ne lépjék túl a jó ízlés határát. Operabáli meghívón a White Tie előírás szerepel. A White Tie és az Ultra-formal még a Black Tie-nál (szmoking, estélyi ruha) is elegánsabb. A nőkre ilyenkor a nagyestélyi való. Az uraknak ez frakkot jelent, ehhez fehér mellény vagy selyem cummerbund – azaz övsál – az előírás, és fehér csokornyakkendőt kell kötni. Feketét tilos! A frakkhoz fekete lakkcipő dukál (lehetőleg fűző nélküli) és fekete selyem térdzokni, lábon a fehér tilos!
3. Legyünk fesztelenek és könnyedek, de kerüljük a feltűnést!
4. Az asztalhoz érve, (akár a saját asztalunk, akár táncba vinni szeretnénk valakit), illik bemutatkozni, annak ellenére, hogy rendszerint névkártyák minden terítéknél kint vannak.
5. Egy asztalnál ülők meg kell, hogy táncoltassanak minden ott ülő hölgyet.
6. Tánc közben nincs lekérés, és maximum két zeneszámot szokás táncolni.
7. Hölgyeknek a táncnál tilos felkérést visszautasítaniuk, illetve ha ezt megtették, akkor azt a táncot utána már mással sem táncolhatják!
8. Tánc közben a férfiaknak illik beszélgetést kezdeményezni, szórakoztatni a hölgyet, amit nem helyettesít a hamis dúdolás, vagy partnerünk hátának ütemes érintése. Kezdetnek próbálkozhatnak az urak egy bókkal, ez legtöbbször beválik. Kerüljük az olyan figurákat, amit a partner még nem tud: táncoljunk a partner szintjén! Sose hibáztassuk őt, ha valamit elront! A tánc közti szünetekben ne hagyjuk magára a hölgyeket.
9.Legyen annyi önbizalmunk, hogy elfogadjuk és meg is köszönjük a felénk irányuló kedveskedést, bókot. A protokoll egyik alapvetése: fölösleges az álszerénység, visszatetsző úgy reagálni, mintha nem is volnának értékeink.
10. Legyünk tekintettel a táncparkett méretére, és a többi táncosra. Ne taroljunk, és ne tolakodjunk.
11. A báli vacsora nem a gyomor megtöltését célozza, sokkal inkább kulináris ünnep.
12. Cigarettát, ételt ne vigyünk a táncparkettre!
13. Túl korán, éjfél előtt nem ildomos távozni." forrás

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates