2010. június 26., szombat

Jude Law újabb díja

A 2010-es év mindenképpen bejött Jude Law-nak: a Sherlock Holmes film még mindig tarol (és lassan hozzálátnak a folytatáshoz), a Doctor Parnassus és a képzelet birodalmától kritikusok és nézők egyaránt odavannak, emellett a Hamlet címszerepében a színházban is remekelt. Alakításáért megkapta már a legrangosabb brit színházi elismerést idén, a Laurence Olivier-díjat és a közönség is őt választotta az évad legjobbjának. Igaz, a Tony-díjat Denzel Washington kaparintotta meg előle, de valószínűleg nincs oka búslakodásra Jude-nak, mivel itt az újabb elismerés - nem is akármilyen!

A legjobb színészeknek járó Laurence Olivier-díj birtokosai 2010-ben

Íme az MTI-hír:

Jude Law díjat kap a júliusi Karlovy Vary-i filmfesztiválon
Kitüntetik Jude Law brit színészt a július 2-án kezdődő 45. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon - jelentették be a filmmustra szervezői.
A 37 esztendős színész a fesztivál elnökének díját kapja meg - mondta el kedden Uljana Donatova, a rendezvény szóvivője. Mint hozzáfűzte, a kilencnapos vetítéssorozat alatt filmjei közül műsorra tűzik A tehetséges Mr. Ripley-t. Ebben nyújtott alakításáért tíz évvel ezelőtt átvehette a BAFTA díját, és a legjobb mellékszereplő Oscar-díjára is jelölték.


Law 13 esztendősen lépett be a színház világába. Később a Royal Shakespeare Company és a londoni National Theatre tagja lett. Az Indiscretions című Broadway-darabban nyújtott játékáért 1995-ben Tony-díjra jelölték. Tavalyi londoni Hamletjéért szintén számos elismerésben részesült. Filmes pályafutása során számos neves rendezővel dolgozott: Steven Spielberggel forgatta az A.I. - Mesterséges értelem című sci-fit, Jean Jacques Annaud-val az Ellenség a kapuknál című háborús drámát, Martin Scorsesével az Aviátort, Anthony Minghellával pedig a Hideghegyet, amiért szintén Oscarra jelölték. Tavaly két filmjét játszották a mozik: Terry Gilliam Doktor Parnassus és a képzelet birodalma című kalandfilmjét és a Guy Ritchie rendezte Sherlock Holmes című akciófilmet.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates