2009. december 23., szerda

Robert Pattinson vs. ???

Újságíró lévén, sok újságot olvasok. Akárhány lapban olvasok a tinik rajongásának jelenlegi tárgyáról, Robert Pattinsonról cikket, mindenhol másnak állítják. "Megszületett az új James Dean", "itt van az új Leonardo DiCaprio", "Robert Pattinson az új Brad Pitt" stb. Szóval, arra gondoltam, hogy sorra veszem ezeket az esztelenségeket, sőt megtoldom még képzeletem néhány szüleményével :)

1. Az új James Dean


A képeket alaposabban szemügyre véve igen, mindkettő jóképű, rajonganak értük és mint színész, hihetetlenül a dolgok kezdetén állnak. Mindketten belecsöppentek egy olyan világba, amelyben kétszer ennyi idős színész társaik is néha elvesznek. És James Dean sajnos nagyon hamar elveszett egy végezetes autóbalesetnek köszönhetően. Most komolyan, ki kívánná Robert Pattinsonnak, hogy James Dean sorsára jusson? :)

2. Az új Macaulay Culkin


Itt nem elsősorban külső adottságok hasonlatosságával indokolta az eredeti cikk írója a két színész azonos sorsát. Szerinte Robert egy nagyon helyes, sikeres fiú, akire ugyanaz a sors vár, mint Macaulay-re: felnőtt korára alkohol- és drogproblémái lesznek. Öhm. Barátok közt is a 23 éves ember, már felnőttnek számít. Másrészt ő nem kisgyerek fejjel került a film világába, már elmúlt 20 éves, mire jöttek az első sikerek...

3. Az új Hugh Jackman


Nos, ezt én találtam ki. :) Amikor megláttam ezt a szürke Rob képet, egyből az X-Men Farkasa jutott eszembe róla. Persze kevesebb izommal és karmok nélkül. Viszont a zene szeretete is közös bennük, mivel Hugh musicalben utazik, Robert pedig lelkesen szerez zenét, gitározik és zongorázik.

4. Az új Dolhai Attila



Na, ezt csak a vicc kedvéért, csak színházrajongóknak. :) De tényleg, néhány képen hasonlítanak külsőleg egymásra: fehér bőr, markáns szemöldök, hideg színű szem, szívdöglesztő mosoly...

5. Az új Leonardo DiCaprio

Semmi kétség nem fér hozzá, hogy annak idején a Titanic-kal Leo legalább annyi tini szívét megdobogtatta, mint Rob az Alkonyattal. Ezzel indokolták eredendően a hasonlóságot, de a képet elnézve, pózolni is igen egyformán tudnak. Igen, erre a bigyesztett ajakra buknak a kamaszlányok. :)

6. Az új Johnny Depp

Az írták az újságban, hogy amit annak idején Johnny jelentett a fiatalok életképének, most ugyanezt a helyet foglalja el Rob. Nos, ezen elgondolkodtam, vajon mit jelenthet? Aztán arra kellett rájönnöm, hogy semmi jót, mivel Johnny igencsak rosszfiú volt: drog, pia, nők. Persze mindemellett nagyszerű színész, és rendesen kikupálódott mára. De most ezt tényleg nem értem: vagy Rob sajtósa nagyon jó, vagy engem kerülnek el a hírek a kokain-mámoros, legalább három csajt viszek fel magamhoz-partikról.

7. Az új Brad Pitt

Igen, most már szebb vizekre eveztünk. A férfias szépséghez. Brad Pitt talán már maga se tudja, hány helyen választották meg legjobb pasinak. Nos, a női magazinok ugyanezt a sorsot jósolják Robertnek is. Hát mit is mondjak. Ha nem lenne Brad-en, Rob-on és rajtam kívül senki más a Földön és kb. egykorúak lennénk, azt hiszem inkább a szőke mellé tenném le a voksom. Másrészt meg Brad valahogy univerzálisan szép, Robertnek pedig kifejezetten karakteres arca van.

Ám van itt még valami! Ugye emlékszünk még az Interjú a vámpírral című nagyszerű alkotásra? Hát igen, egyesek szerint már csak ezért is született meg az új Brad Pitt, mert annak idején ő is vérszívóként lépett be a halhatatlan színészek klubjába. Szerintem meg ez nem ezen a vámpír-dolgon múlik, de ugye ezt nem én találtam ki... Ugyan ki szeretné, ha kiszívnák a nyakát és megölnék? Brrrrr. Még akkor is, ha ezután halhatatlanná válnék és örökké valamelyikükkel kellene élnem... Azt hiszem, nekem az túl hosszú idő lenne :)

8. Az új Jude Law

Elérkeztünk a kedvencemhez, hiszen Jude nagyon közel áll a szívemhez. Ám ezt a hírt sem én találtam ki... Nézzétek meg, ugyanaz az angol elegancia, még a napszemcsijük is hasonlít. ;) Fehér bőr, kék szem, egy kis borosta, éteri megjelenés - ettől döglik a légy. Szóval igen, az újságírók szerint az angol úriember fogalma, amelyet eddig Jude Law jelentett, új értelmet nyert. Ám vegyük csak szemügyre ezt a dolgot és a következő két képet!

Igen, igen, ezek ugyanazok a fent említett angol úriemberek. Hát ez van, mindketten tudnak úgy öltözni, mint a csövesek. Másrészt Jude minden, csak nem úriember, hiszen válás, nőügyek, zabigyerek, nomeg piahegyektől hemzseg vele kapcsolatban a sajtó. Szóval akik Robot hozzá hasonlítják, remélem Jude Law mint a nagyszerű színész vagy Jude Law mint az angol elegancia megtestesítője aspektusból vizsgálják az egyezést vagy újjászületést vagy az utódot- vagy magam sem tom mit. :)

9. Robert Pattinson mint Robert Pattinson

Vajon ez miért nem jut senkinek sem az eszébe? Mi lenne, ha nem holmi hasonlítgatásokkal töltenék ki a lapok oldalait, hanem magával Robert Pattinsonnal. Szerintem ő még elég mazsola a színészetben és itt enyhén fogalmaztam. Viszont egyértelműen van kisugárzása, ami rendkívül fontos. Hiszen én is láttam a saját szemmel, mennyire kevés arckifejezést tud produkálni, mennyire érthetetlenül beszél angol létére - és mégis, ha meglátom a vásznon, csak őt tudom nézni. Hogy van ez? Mert még csak azt se tudnám mondani, hogy jóképűnek tartom. Egyszerűen csak látok benne valamit. Látom benne a lehetőséget.
Ám ha a képekről beszéltünk idáig, beszéljünk e legutolsóról is. Szerintem ez telitalálat e bekezdéshez. Szimplán az süt le a képről, hogy ez a gyerek egy idióta - a szó pozitív értelmében. Nem lehet nem szeretni. A haja itt is úgy áll, ahogy minden fotón - össze-vissza, hiszen mindig szana-szét túrja. Mindemellett mégis sugárzik belőle valami elegancia, valami nagyon angol vonzerő, amiért talán ő korosztálya legnépszerűbb színésza ma. De mi lesz holnap, mi lesz ha lecseng az Alkonyat-láz, hiszen az sem tart örökké? Mint fentebb olvastuk, csomóan züllést jósolnak neki nagyon kedvesen. Ám a kép másról tanúskodik számomra: Rob tesz a világra, tesz arra, hogy ő egy vámpírként vált világhírűvé - inkább csak szórakoztatja az egész cirkusz, ami övezi. Annyi biztos, hogy 20 év múlva is emlékezni fogunk Robert Pattinsonra, mint Edward Cullen. Másrészt meg biztos, hogy nemcsak erre a vámpírra, hiszen Rob a Little Ashes-zel elindult egy komolyabb úton is. Nos, én várom a folytatást.

9 megjegyzés:

KisAnna írta...

Na ezen röhögtem egy sort, ennyi hülyeséget :D

vivi írta...

jujj gratu a cikkhez! :D imádtam mindne egyes betűt! és igazad van! Rob ő ROb! :D az a hülye gyreke aki már felnőtt deh még gyerek! :D imádom és ugy hiszem hogy én is emlékzni fogok rá 20 év múlva mint az első szerelmemre ha lehet így mondnai :D :$

Névtelen írta...

Berci_626 írta:
Azta, nagyon ügyes vagy. :)
Teljesen igazad van mindenben. Habér néhán összehasonlítéson csak nevettem. xD(Macaulay Culkin, Dolhai Attila)
A legigazabb szerintem a Jude Law-os, és így megnézve tényleg hasoníltanak. :O :D
Az utolsó pedig egyértelműen a favoritom,(itt is igazad van, én is így gondolom) és természetesen itt is nagyon jól fogalmazol.
Összességében tetszik az írásod. :)
Létszik, h nagyon jó vagy benne.

Névtelen írta...

Amúgy lehet ajánlani a cikket? :)

beanene írta...

Tetszett a bejegyzésed.Főleg az ,hogy olyan pártatlanul álltál hozzá a dolgokhoz . Bizony nagyon igazad van Rob az Rob és ez így van jól- XD

Bernadette írta...

Örülök, hogy tetszett a cikkem :) Természetesen annak ajánlhatjátok, akinek akarjátok, én csak örülök, ha minél többen olvassák a blogot.
Egyébként a Macaulay hasonlatot konkrétan a Vox-ban írták, ami azért elég rangos újságnak számít...

Névtelen írta...

Nagyon klassz!!!Végre valaki aki pontosan azt íta amit én is gondolok!Tetszett nagyon!

Névtelen írta...

Tudjátok meg, Robert Pattinsonból csak egy van,és ő egy csoda!

Névtelen írta...

Ennyi erővel rám is hasonlít:D
DE viccet félretéve, a cikk jó lett:):):)

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates