2009. szeptember 3., csütörtök

Szulák Andrea: Musical is, meg nem is

Szulák Andreát nagyon kedvelem, szerintem a magyar színészvilág egyik nagy egyénisége. Nemcsak jó színész, jól énekel, hanem még a magánéleti botrányaival sincsenek tele a szennylapok.

Már több albuma jelent meg, legújabb a Musical is, meg nem is címet viseli. Igazán érdekelt a téma, bár az a „meg nem is” kétségeket ébresztett bennem. De a tracklistát meglátva teljesen felvillanyozódtam:

1. All That Jazz (4:21)
2. Hello Dolly (4:41)
3. Csak cha-cha-cha (2:40)
4. Te mindig lázba hozol (4:50)
5. Morton Mama dala (3:17)
6. Érzés (4:43)
7. Szeretsz engem? (4:09)
8. Hajnal alkony (4:22)
9. Nap és Éj (3:22)
10. Ma kedvem volna valakihez (2:13)
11. Jamaicai Trombitás (3:24)
12. Ugye színház volt (3:43)

Eredendően úgy értelmeztem ezt a Musical is, meg nem is címet, hogy nyilván vannak a lemezen musical dalok meg más műfajú, teszem azt, popzene. Nos, a korong meghallgatása után már másképp látom a dolgokat. Ugyanis a musical dalok is inkább a „meg nem is” kategóriába tartoznak. A hangszerelésük teljesen más, mint amit mondjuk a színházban látott verzióé. Nekem ez nem jött be. Mindenesetre az a tipikus Szulák Andi stílus jegyeit viselik a dalok, de valahogy mégsem az igazi. Én azt vártam volna, hogy van ez a csomó musical sztár önálló CD-vel/kkel, mint Serbán Attila, Dolhai Attila, Mészáros Árpád Zsolt, Miller Zoltán, Mahó Andrea, Bálint Ádám, Bereczki-Szinetár és Homonnay-Polyák páros, akiknek a sorához csatlakozik Szulák Andi. De ez más volt. Nem éreztem belőle semmit, ami a színházba repített volna. Mert, ha már az előbb említettem Bálint Ádámot, Miller Zolit vagy Homonnayékat, nos ők sem musicalt énekelnek a lemezükön, mégis visszajön valami a színház varázsából.

Szulák Andi egy igazán nagyszerű képességekkel megáldott színésznő, énekesnő, aki nélkül szerintem színtelenebb lenne a magyar színházi paletta. Gondolom, ha sorakozni akart volna a musicalesek mellé, azt tette volna. De ez számomra sokkal inkább popzene, mint musical. Így a Musical is, meg nem is cím igencsak becsapós, hiszen ami musical a lemezen, az sem az. Mindenesetre, aki valami igényeset és fülbemászót szeretne kikapcsolódásként hallgatni, annak ajánlom. Nálam a 10-es listán 6-os…

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates