2009. december 6., vasárnap

Sylvia

Nem is tudom, hogy jutott eszembe ez a film. Talán a Media Marktban kacsintott rám e DVD és nem tudtam otthagyni. Meg ugye Daniel Craig is nagyon csábított, hiszen kíváncsi voltam, milyen ha nem James Bond. Gwyneth Paltrow mindig is nagy kedvencem volt, szeretem az életrajzi filmeket, főleg ha szerelem is bele van szőve, úgyhogy eleve nekem ítélte a sors e filmet.

Aki nem tudná a Sylvia cím Sylvia Plath amerikai költőnő és író nevét takarja. Az ő életét dolgozza fel a film: onnantól kapcsolódunk be, hogy kezdeti szárnybontogatását lehúzza egy kritikus, Edward Hughes. Akit mindenki csak Ted Hughes-nak hív. Vajon hogy lesz az Edwardból Ted? Hát mindegy, most nem ez a feladatunk. Szóval mit ad isten, személyesen találkoznak, egymásba szeretnek összeházasodnak. Aztán a love story később kevésbé irigylésre méltónak tűnik: kiderül a nő szuicid hajlama illetve a férfi nőcsábász mentalitása - a nő mély depresszióba zuhan férje valós vagy annak vélt kalandjaitól, a férfi pedig felesége hisztije elől másnál keres vígaszt. Csöbörből vödörbe... A film vége, a megoldás pedig nem titok annak, aki ismeri valamelyest Sylvia Plath életrajzát.

A történet nagyjából ennyi, a többi a színészeken áll. Hiszen egy ilyen érzelmekkel túlfűtött történetben minden a kifejezésen áll vagy bukik. Számomra ez egyértelműen állt, egyetlen percét sem untam. Gwyneth Paltrow továbbra is Gwyneth Paltrow, korunk egyik legfényesebb csillaga Hollywoodban. Sylvia Plath karaktere telitalálat volt számára, hiszen a valóságban ő is félig amerikai félig angol. Másrészt ilyen figurákat szokott játszani: közel állnak hozzá a szomorkás főhősnők, mint a Szerelmes Shakespeare-ben, Szívörvényben, Tehetséges Mr. Ripley-ben, Hetedikben, Tökéletes gyilkosságban, Bizonyításban, nagyjából minden filmben, amiben láttam. :) Külseje őt erre a szerepkörre ítéli, hiszen ezzel az ártatlan tekintettel nem-igen lehetne gonosz boszorkákat eljátszani.

Amennyire nem lepett meg Gwyneth, annyire elvarázsolt Mr. Craig. Hiszen ebben a filmben nemcsak sármos, hanem jóképű! Én a szőke haj nagy tisztelője vagyok, ennél jobban márcsak a kék szemért vagyok oda. Így ez a megoldás, hogy sötétbarna haja van, amihez csak úgy rikít a szeme, egyszerűen lenyűgözött. Igen, meg kell mondanom, hogy tetszik. Annyira jól állt neki. És mivel én ugye nőből lennék, még ha nem is tudna olyan jól játszani, a látvánnyal akkor is beérném. Viszont Craig tud játszani. Le a kalappal előtte, nem is értem miért csak a James Bonddal került az érdeklődésem középpontjába. Hitelesen formálta meg ezt a csélcsap figurát és az utolsó jelenetig hittem neki, hogy visszatér Sylviához és engem is sokkolt az a bizonyos kijelentése, amikor meztelenül feküdtek a kanapén a nő lakásán.

A film zárójelenete után az a szöveg jelent meg, hogy a történet Ted Hughes halála előtti vallomásából készült. Tehát valós sztori, de tényleg eléggé életszagúnak tűnik. Azt nem tudom, hogy számomra mi a tanulság belőle, mindenesetre jó érzés volt megnézni a szomorú végkifejlet ellenére. Szeretem az ilyen típusú filmeket, amelyekben ennyire az emberi érzések állnak a középpontban. Elgondolkodtam azon is, hogy én mit tennék a főhős helyében illetve vajon ő hol rontotta el. Szerintem talán ott volt a baj, hogy nem voltak toleránsok egymáshoz vagy egymással. Sylvia tudta, hogy Ted nem éppen a hűség mintaképe, Tednek pedig Sylvia anyja is mondta, hogy lánya mennyire érzékeny és vigyázzon rá. Ezzel szemben Sylvia már akkor is féltékeny volt mikor nem volt kire, Ted pedig nem bírta sokáig a feszültséget és másnál kereste elvesztett nyugalmát.

Továbbá talán az is lehetett probléma, hogy az egyik sikeresebb a másiknál. Van ugye ez a két dudás-egy csárd mondás. Most mondhatja mindkét fél, hogy nem számít nekik ki a sikeresebb, hiszen szeretik egymást: viszont ez visszaüt, mert Tednek nagyon ment a szekér Sylviának pedig életében nagyon nem. És ő mindent a férjére fogott, hogy ő és a gyerekeik nevelése vonja el a figyelmét és ezért nincs ihlete az íráshoz. Amikor pedig különváltak, egyből tudott írni. Érdekes. A romantikus filmek rajongóinak kötelező, de a színészek játéka miatt is nagyon színvonalas alkotás. Aki egy jó filmre vágyik, annak muszáj megnéznie.

171 megjegyzés:

Unknown írta...

Ez tetszett. Megemlíthetted volna az Üvegbúra-t Sylviától, Ted-ről meg -mint magyar vonatkozást-, hogy Pilinszky fordítója. :-)
Ja, Sylvia miért félig angol félig amerikai?? Az apja német volt.

Bernadette írta...

A kérdéseidre válaszolnék: ezt a bejegyzést kizárólag a film alapján írtam és elismerem, hogy nem olvastam nagyon utána Sylvia Plath életének. Mindössze annyit tudtam róla a film előtt, hogy ő írta az Üvegburát és öngyilkos lett, szóval köszönöm a kiegészítésedet. A filmből nekem nem jött le, hogy az apja német, csak azt láttam, hogy a családja amerikai, ő pedig angolhoz ment férjhez és odaköltöztek és ott alapított családot.

Névtelen írta...

:-)Javasolom az Üvegbúra-t elolvasásra.Mert jó. :-)))Üdv:Tom

Bernadette írta...

Köszi a tippet, szerepel az "ezt kell elolvasni"-listámon. Sőt, igen előkelő helyen, mivel megtaláltam itthon a könyvespolcon :)))

Névtelen írta...

Ajánljak még?? :-))):P:P
Üdv:Tom

Bernadette írta...

Hát, ha tudsz még valami jót, amit nem olvastam, akkor mondhatsz :P

Névtelen írta...

-JACK lONDON:A BESZÉLŐ KUTYA
KARÁCSONYI AJÁNDÉKNAK KERESTEM ÉS ANTIKVÁRIUMOKBAN IS CSAK AZ ÉNEKLŐ KUTYA VOLT KAPHATÓ.
PEDIG EZ IS NAGYON JÓ KÖNYV.
-HERMAN WOUK: HAJSZA
-DÜRRENMATT: AZ ÍGÉRET
MÉG ??? :-)))
.
KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK
TOM

Bernadette írta...

Viszont kívánom a kellemes ünnepeket :) És köszönöm a könyvajánlást, utánanézek-e, hogy mi van meg belőle itthon:)

Bernadette írta...

A beszélő kutya, Hajsza és A Dűne megvan, Dürrenmattot nem találtam itthon... Nem tudom amúgy miért pont ez hiányzik az itthoni könyvtárból, mert A fizikusokért és Az öreg hölgy látogatásáért is odavagyok, ám utóbbit is könyvtárból kellett kihoznom.
Szóval ezeket rátettem az elolvasandó polcomra Az üvegburával együtt. Ám most épp az Alkonyat 3. részével vagyok elfoglalva és állítólag utána senki nem bírja ki, hogy ne vegye kezébe a 4.-et. De előbb vagy utóbb a többire is sort kerítek :)

Névtelen írta...

A Beszélő kutya mellé tedd oda a tesóját Az éneklő kutyát is, ha még nem olvastad. :-))
Az Ígéret-et egy kötetben jelentették meg A bíró és a hóhér-ral (szintén nagyon jó) és A baleset-tel (ez is jó).
És London-tól a Tengeri farkast is tedd oda. :-)
Könyveken túl...nem semmi: esik az eső és dörög és villámlik karácsonykor.

Bernadette írta...

Pedig egy hete még esett a hó...

Névtelen írta...

És mennyi idő alatt végzel a könyvekkel?:-)) :-) Milyen ütemben küldjem a további javaslatokat?? :-)) :P:P

Bernadette írta...

Mennyi idő alatt? Jó kérdés. Attól is függ, hogy mennyire élvezhető könyveket ajánlottál :P

Névtelen írta...

Persze, hogy jó kérdés. :-)) Csak az élvezet fokától függ, hopgy mennyi idő alatt??? :P:P:P Ez biztos??:-) :-) :P:P

Bernadette írta...

Nálam az élvezet foka egy nagyon fontos tényező, de azért a szabadidőm mennyisége meg a hangulatom is befolyásolja az olvasás sebességét. Előbbit kissé korlátozza jan. 22-i záróvizsgám, utóbbi meg képlékeny :D
Meg ugye ott van még a Twilight Eclipse-nek az utolsó 6 fejezete meg a teljes Breaking Dawn...

Névtelen írta...

Az élvezet foka mindenkinél fontos tényező. :-)))):P:P Na jó, majdnem mindenkinél. :-))) :-)
Nem tudtad?? :-))

Január 22 még oly messze van. :-)
Tudatosan tetted Heath Ledger és Telly Savalas gyásznapjára a záróvizsgát??

Bernadette írta...

Hmmm. Könyv és élvezet összefüggéséről jut eszembe mikor először olvastam a Vörös és feketét, annyira tetszett, hogy egyre lassabban haladtam vele, mert nem akartam, hogy vége legyen. Most így vagyok ezzel a 3. Alkonyat könyvvel is, már Mikulás napja óta olvasgatom...

Tudom, hogy jan. 22. még messze van, én is ezzel nyugtatom magam :D Az időpontról meg sajna nem én döntök, ha rajtam múlna nem halogatnám addig, túl esnék rajta akár holnap. Bár az nem biztos, hogy jó lenne a jelenlegi felkészültségemet tekintve :))

Névtelen írta...

Könyv és élvezet összefüggéséről azt gondoltam, hogy az Agyszex jut eszedbe. :-)))
Én fordítva voltam az Édentől keletre-vel...nem tudtam letenni, bár a szemem már majdnem kifolyt. :-)))
Január 22 miatt meg nyugi. :-) Nincs az a vizsga, amire 4-5 nap alatt nem lehet felkészülni. :-)))

Bernadette írta...

Agyszex? Most akkor ki is a perverz? :D
Édentől keletre-t én is szerettem, bár van annál kedvencebb könyvem is.
A vizsgával meg úgy vagyok, hogy annyit túléltem, hogy ez a legutolsó már nem okozhat problémát. Meg ha egy hónappal korábban elkezdenék tanulni, akkor addigra el szerencsésen el is felejtenék mindent. Szóval legkorábban jan. 10-e körül ráérek nekiülni a 40 tételemnek :)

Névtelen írta...

Miért volnék perverz? :-) Bár -elvileg- lehetek az, de ez nem volt levezethető az eddigiekből. :P :-)Az Agyszex pedig remek könyv.Bár nem hinném, hogy otthon meg van a polcon. :P:P :-)
Az Édentől keletre pedig kíváló. Persze, hogy kinek csak kedvence és kinek legkedvence...az teljesen egyedi. :-) :P Ha 10-e körül kezdesz el a vizsgára készülni, akkor addig -napi kb.egy könyv átlaggal- az öszes eddig szóba kerültet és ajánlottat elolvashatod. :P:P:P Bár a Hajsza nem fér bele egy napba. :-)))

Bernadette írta...

Most azon gondolkodtam, hogy volt-e már dolgom olyan regénnyel, amit egy nap alatt elolvastam. Talán Edith Piaf életrajzi könyvét, bár az ugye nem kifejezetten regény... Szóval, lehet hogy jan. 10-ig nem lesz meg minden, de az Üvegburát bevállalom addig, mert ez a viszonylag nagybetűs 240 oldal nem tűnik olyan lehetetlennek :D

Névtelen írta...

Jan.10-ig az Üvegbúra semmiség. :-)))Még felvehetsz mellé mást is. :-))Hacsak nagyon be nem rúgsz szilveszterkor. :-)

Bernadette írta...

Hé kikérem ezt a vulgáris kifejezést :D Egy olyan kulturált hölgy mint én, legfeljebb becsiccsenteni tud, de semmi esetre sem szilveszterkor! Őszintén szólva sose szoktam bulizni szilveszterkor, itthon vagyok, megvárom az éjfélt aztán lassan lefekszem, max. morgok pár sort az idióta petárdások miatt, akik miatt megállás nélkül ugat a kutyám egész éjjel. Önző dolognak tűnik, de a saját szülinapom megünneplése százszor inkább lázba hoz, mint a szilveszterezés :D

Névtelen írta...

Hááát...ez is egy program. Főleg a morgás. :-)))A sose az gyakran végetér..valamikor. :-))
És MILYEN kultúrált hölgy???? :-))))) :P:P:P

Bernadette írta...

Igenis az vagyok :P A sose pedig tényleg túl hosszú idő ahhoz, hogy örökké tartson, de idén még minden bizonnyal nem ér véget :D Ha belegondolok, annyi szép dolgot lehet szilveszterkor otthon is csinálni: egyik legemlékezetesebb az volt, amikor egész este filozófia tételeket tanultam a jan. 2-i vizsgámra, vagy éjfélkor torpedóztam a számítógépen XD

Névtelen írta...

Nem mondtam, hogy nem...csak kérdeztem, hogy MILYEN? :-))Mert-gondolom-nem harisnyaszínre gondoltál. :-)))):P:P:P Mindig lehet sok szép dolgot csinálni. :-).Mondjuk Nietzsche szilveszteri tanulmányozása nem biztos, hogy ezek közé tartozik. :-).Ha még nem ajánkottam volna a Tengeri farkast, akkor most ajánlanám. Wolf Larsen igen érdekesen értelmezi a filozófiát. :-)

Bernadette írta...

Ja, hogy miben nyilvánul meg a kulturált hölgységem? :D Hát a műveltségemben és a rendkívül jó ízlésemben, hiszen szilveszterkor filozófiát olvasgatni nem minden egyszerű agyú földi halandó képes :D

Ez a Tengeri farkas nem ismerős és nincs is meg itthon, úgyhogy a lista végére kerül :)

Névtelen írta...

De a harisnyád nem kék?? :-)) :P:P
És most szilveszterkor is beiktatod a filozófia olvasgatást?? :)
Nem isnerősöd a Tengeri farkas??? :P:-) Szerintem szerencséd. :-) Hátha megenne, bár nem vagy Tengeri Piroska. :-)Meg Tengeri Kukorica sem, bár annak semmi köze sincs a farkashoz. :-)
A könyv viszont jó, kalandregény és filozófia keveredik benne.
Szomorú lesz szegény, hogy a lista végére került. :P:P:P

Bernadette írta...

Hát ha így állunk, hogy ez a Tengeri farkas benyelt egy kis filozófiát, akkor nagyon jó helyen van ott a sor végén :P
De nagy örömmel jelentem, hogy az Eclipse végére értem és a következő rész majd csak januárban jön el hozzám, így elkezdhetek valami új könyvet olvasni. :D Bár egy hete félbe maradt Marlene Dietrich életrajzi könyve, lehet előbb azt kellene befejeznem :P

Névtelen írta...

Szegény farkas. :-(((
Dietrich meg örül...a síron túl.
Még egy Norma Jeane Mortenson életrajz nem jön közbe?? :-)))
Szilveszterre mégis inkább a farkas passzolna. :-)

Bernadette írta...

Akár az is következhetne, ugyanis itt várakozik az elolvasandó könyvek polcomon Alvah Bessie: A szexbomba című könyve, ami tényleg Marilynről szól :P Illetve Arthur Miller és A bűnbeesés után is, ami szintén kapcsolódik valamelyest e témához :D

Névtelen írta...

:-)
De nem következik...:-) Hiszen már a kutyus mellett döntöttél. :-) Persze egy Kim Wilde számot meghallgathatsz közben..hogy kötődés maradjon Miller bátyóhoz. :-) Miért nem lehet ide linket beilleszteni???

Bernadette írta...

Kim Wilde és Miller bátyó? Mi a közös bennük? :D Mert még képes voltam rágoogle-zni (szép magyar szó:P), de nem találtam semmit... Úgyhogy várom kíváncsian a megoldást, lehet, hogy ezért nem jön még 2 óra múlva se álom a szememre :P
Amúgy be tudsz ide másolni linket, max nekem is másolnom kell, hogy meg tudjam nézni :P

Névtelen írta...

Nem tudok bemásolni, nem engedi a rendszer.A jobb klikkes egérművelet után ITT nem használható a beillesztés funkció.Kipróbáltam.Más helyre meg be tudtam másolni. Tehát megírom a megoldást, bár így nem olyan poén. Az indavideo-n, vagy a youtube-n megnézheted-hallgathatod a View From a Bridge-t Kim Wilde-től (aki nem rokona Oscarnak).Az a kis the-a eltérés elhanyagolható :-). Remélem egy kicsit tudtál aludni. :-))

Bernadette írta...

Kipróbáltam és az új Explorerben akár Névtelenül is tudsz ide beilleszteni linket, Mozillában viszont nem.
Mit mondjak, elég ütős volt így is a poén, mert először nem esett le az összefüggés pedig tudok angolul, meg Miller bácsi munkásságát is ismerem. :P A klip nézése közben világosodtam meg, mikor egyértelmű lett, hogy a vastag keretes szemüvegű bácsi ilyenben biztos nem jelenik meg személyesen:D
Az éjszakámról meg annyit, hogy az is ütősre sikeredett, mivel véletlenül behúztam egyet a falvédőm fémcsipeszének és ő bizonyult erősebbnek, mivel 2 ujjam is lehorzsolta...

Névtelen írta...

Csakhogy én Mozillát használok. Akkor jó...ha így is bejött. :-))))
Lehet, hogy felkérték rá, de nem vállalta. :-) Bár..vállalhatta volna..fiatalos volt...halálakor egy nála több mint 50 évvel fiatalabb nővel élt együtt. :-))
Nem értem az éjszakai bunyózás értelmét...:-))

Bernadette írta...

Én Explorer-párti vagyok és igenis le kell vezetni a felgyülemlett feszültséget éjjel is:P

Mikor cikket írtam Millerről sokféle helyen utánaolvastam az életének, de minél többet tudtam meg róla, annál unszimpatikusabbá vált. Mindenesetre komoly feladat volt személyes ellenszenvem kihagyni irományomból, mivel irodalmi érdemei vitathatatlanok...

Névtelen írta...

Explorer vallású vagy..? :-))
És...én adjak..nyílt fórumon tanácsot, hogy huszonéves lány(hölgy, nő), falverés helyett hogyan vezesse le a felgyülemlett feszültséget?? :P:P :-):-) :P:P
Sok közismert, vagy "nagy" nak tartott emberről derülnek ki hervasztó dolgok, ha az életükbe belenézünk, belekotrunk. Ady-t sem a magánélete miatt szeretjük. Vagy a Stones zenészeit sem.:-)

Bernadette írta...

Ki kért itt tanácsot? :P
És az előző listához még hozzátenném ugye az általam sokat emlegetett Mr. Watsont is, mert ő sem az a tipikus angol úriember a magánéletét tekintve. De legalább a mozivásznon hozza ezt az illúziót :D

Névtelen írta...

Háát...aki a falverést választja..az tanácsra szorul.:P:P :-)
Meg sokmindenki elfér még a listán. :-)) Mondhatni végtelenbe nyúló névsor"gyártható". :-))

Bernadette írta...

A végtelennel vitatkoznék, hiszen egyik kedvenc bölcsességen eképp hangzik: "minden, aminek kezdete van, véget is ér." :P Na, van tipp, hogy honnan származik az idézet? :))))

Névtelen írta...

Minden aminek kezdete VOLT egyszer véget is ér. :-)))

Névtelen írta...

De lehet, hogy én tévedek. :-)

Bernadette írta...

De ez még akkor sem válasz a kérdésemre :P

Névtelen írta...

Kell valamilyen MÁTRIX-ot rajzolnom a megfejtéshez?? :-)))

Bernadette írta...

Nem ártana :P Egyébként nem vagyok valami nagy rajongója a Mátrix filmeknek, de mindegyiket megnéztem még talán moziban is. Szerintem ez inkább olyan "fiús" film, nem mozgatja meg annyira a lányok fantáziáját :D

Névtelen írta...

Na, azért memorizáltál belőle valamennyit. :-)) Mi mozgatja meg a lányok fantáziáját. :-))

Névtelen írta...

:-)))))))))

Névtelen írta...

"Drágaszágod" jól játszott, de a fimnek nem sok köze van a Doyle-i Sherlock Holmes-hoz. És Watsonhozn sem. Mármint a neveken kívül.Viszont sok bunyót siketült beletenni,leggyakrabban csak azért, hogy legyen.De legalább az elhangzik, hogy Holmes hegedül. :-)))):P:P

Bernadette írta...

Apropó Sherlock Holmes, nézd meg a januári bejegyzéseket, mert sztem találsz ott pár olvasmányost ;)
És csak úgy mellékes dologként megjegyezném, ha már a Sylvia topicba írok, hogy éppen az Üvegburát olvasom :))

Névtelen írta...

Megnéztem.:-) Reagáltam is. :-) Lehet, hogy a "bundás" részen is túl vagy. Az naggyon nagy.....:-)))

Bernadette írta...

Bundás rész? Hű ez még nem rémlik az első 100 oldalról. De amúgy nagyon tetszik eddig, bár nem az a könnyű kisesti olvasmány.
Amúgy eljött az a bizonyos vízválasztó jan. 10. és nem úgy néz ki, hogy ma a könyv végére érek, de a záróvizsgáig talán Sylvia is ki lesz végezve :P

Névtelen írta...

Nem emlékszem, hogy hányadik oldalon van. :-)) Csak egy-két mondat. :-)) Ha a 100. oldalon tartasz, akkor simán a végére érsz ma. :-)) Persze kérdés, hogy melyik kiadást olvasod és hány karakter van egy oldalon. :-))

Bernadette írta...

Európa Kiadó, 1987. 10. fejezet jön, hátra van még 127 oldal, és eddig 115-öt olvastam. Továbbá ma este lesz a tévében az Álmomban már láttalak, meg vár a Coco avant Chanel utolsó 1 órája, illetve az Only you - Csak veled(amiben ugye van egy kis Sherlock Holmes vonatkozás), úgyhogy mára felejtős a befejezés :P

Névtelen írta...

Igen, ebben a helyzetben(állapotban, szituációban) valóban nem fejezed be ma. :-))

Bernadette írta...

Amúgy én kérek elnézést, mert a Coco avant Chanel még úgy ahogy elmegy, de egy napon nézni a Csak veled-et és az Álmomban már láttalak-ot, hát mit mondjak, már a címek alapján is sokat mondó párosítás :D Lehet, hogy ezektől jobban leépülök szellemileg mint a filozófiától :P Mindenesetre kikapcsolódásnak remek volt mindegyik :D

Névtelen írta...

:-))
Kikapcsolódásra szükség van, nem csak a szellemet kell mindig építeni. :-)Ha túl nagy lesz...akkor szétreped a palack. :-)) Vagy a lámpa. :-))

Bernadette írta...

Csak úgy érzem, hogy az én esetben túlzottan is a kikapcsolódásra sikerült helyeznem a hangsúlyt, nem a 40 tételemre, amik állandóan kacsingatnak rám ;)

Névtelen írta...

Harry Potter féle...mozgóképes tételkidolgozás??? :-)))))

Bernadette írta...

Kidolgozni már kidolgozta az előző évfolyam, csak a fejembe kell bedolgozni :P

Névtelen írta...

Már az előző évfolyam tudott mozgóképes-kacsintós tételkidolgozást készíteni?? :-))
Nem semmi banda...:-))
Dolgozgasd csak befelé... :-))
Végy példát Hermionétől. :-))) :P:P:P

Bernadette írta...

Lelki szemeim előtt ez a kép fog lebegni :P

Névtelen írta...

Mint Júlia a város felett?? :-))))))))))))))))))))
:P:P:P:P:P

http://www.youtube.com/watch?v=LrbkbjjgYws

Bernadette írta...

Pont így :P

Névtelen írta...

Akkor ezt....végre......nagyon jól eltaláltam. :-)))))))))))))))))))
És a vizsgáig, most erős ütemben...tanulsz,tanulsz, tanulsz???

Bernadette írta...

Igen, tanulok, tanulok, tanulok :P A 40 tételből 2-t tudok eddig, max. hármas szinten, úgyhogy még nem árt belehúzni :D Mert jövő péntek hip--hopp itt lesz. És sajnos eltettem szebb időkre az Üvegburát, pl. jövő szombati folytatásra :D

Névtelen írta...

Lenint??? :-))))):P:P:P
2 a 40-ből..az azt jelenti, hogy már csak hússzor ennyi van hátra. :-))) :P:P
És pénteken vizsga után hip-hop táncbuli??? :-)))
És azután..Szilvia... :-))
Bár lehet, hogy gond lesz vele..:
http://www.youtube.com/watch?v=z4asAOyglCc

Bernadette írta...

Kíváncsi leszek, vajon holnap ilyenkor a hússzoros arány mennyire csökken. :D
Na még csak egy hip-hop buli hiányozna nekem péntekre :P Szerintem majd meglepem magam valami nagyon édes és habos dologgal, aztán következik a Barátok közt soron következő epizódja :D

Névtelen írta...

Már nem sok idő kell, hogy kiderüljön. :-))
Édes habos?? :-)) Pl egy őzike úszik a Dunában?? :-))

Bernadette írta...

Bambit nem eszünk, max iszunk :P

Névtelen írta...

Az kátrányos: :-)
És így hátrányos :-)).....az egészségre. :-))

Bernadette írta...

Lassan ott tartunk, hogy mi nem az? :P Így ha már károsítom ez egészségem, legalább olyan dolgok legyenek, amiket szeretek :D

Névtelen írta...

És a habos Bambi-t szereted?? :-)))
Az a legjobb, legfinomabb egészségkárosító?? :-))

Bernadette írta...

Azt egy szóval se mondtam, hogy Bambira vágyom, nem én asszociáltam erre a habos és édesből :P
Habos és édes, mint a kávé vagy valami ínycsiklandó sütemény :D

Névtelen írta...

De Te!!!! :-)) Én csak egy Dunában úszó őzikéről írtam. Az pedig lehet, hogy a Mátra aljától tekergett el a Dunához a falu széléről. :-)))
Habos kávéval miért kell a vizsgáig várni.?? :-))
Én pl. most iszom egy capuccino-t. _ÖÖ:P:P

Bernadette írta...

Oh, én reggel főztem kávét és meglepődtem, mikor átlátszó lötty folyott ki a gépből, aztán kiderítettem hogy csak a kávét felejtettem ki belőle :D

Névtelen írta...

Ez egy nagyon ügyes akció volt. Ha mindennap így csinálod, sok kávépénzt tudsz megtakarítani. :-))) De finomíthatsz a dolgon: a gépet sem kapcsolod be. :-))Akkor áramot és vizet is spórolsz. :-))

Bernadette írta...

Gazdasági válság idején már tényleg nem tudja, hogyan spóroljon az ember :D

Bernadette írta...

Jut eszembe, ahogy az előbb megpillantottam itt feljebb Craig-et, találtam egy kapcsolódó hírt:

http://www.borsonline.hu/news.php?op&hid=26374

Pedig már éppen kezdtem megkedvelni :P

Névtelen írta...

Na látod..Te ösztönösen rátaláltál a spórolási lehetőségre...én pedig tovább dolgozva a projecten, tökéletesítettem azt. :-))

Mi a bajod szegény Craig-gal?? :-)

Bernadette írta...

Már semmi, csak először a Casino Royale-ban kissé kiábrándító James Bondnak találtam, meg maga tény sem tetszett hogy Brosnant lecserélték. Aztán a Sylviában sötét hajjal megkedveltem és így már a Quantum csendjében is pozitív hozzáálllással szemléltem és rá kellett jönnöm, hogy egész jó Bond. :D Úgyhogy sajnálnám ha a hírek igaznak bizonyulnának.

Névtelen írta...

Háát nem tom..nekem Roger Moore-val jött be a 007-es, már amennyire bejött.

Bernadette írta...

Hát én nem sok akciófilmet szeretek, de speciel a James Bond filmeket igen, főleg a Brosnan-eseket. A Casino Royale meg talán megérdelem még egy esélyt, most hogy megváltozott a véleményem a jelenlegi 007-esünkről. :D És arra is rájöttem (az imdb segítségével), hogy Craig-et már több filmben is láttam ezelőtt. Például az tudod, hogy milyen magyar vonatkozással büszkélkedhet? :D

Névtelen írta...

Nem tudom. Megnézhetném a Google-banben, de nem teszem. Mondd inkább meg. :-)) És Paul Simon magyar vonatkozásáról mi tudsz?? :-))

http://www.youtube.com/watch?v=pey29CLID3I

És Gene Simmons magyar vonatkozásáról?? :-))

http://www.youtube.com/watch?v=kNGNLo8K6Fk

Bernadette írta...

Íme a megoldás:P

http://www.youtube.com/watch?v=FlToiFY9wAg

A fentiekét is várom :D

Névtelen írta...

Köszi. :-))
De..mi történt?? Nem fikáztad a youtube videókat. :-))))))

A megfejtés: mindketten magyar származásúak. Vagy eredetűek:-)

Bernadette írta...

Hát akkor ennyivel bölcsebb lettem :P Most túl jó kedvem van a fikázáshoz, meg hozzátenném a tanuláshoz is :D

Névtelen írta...

Ekkora csalódást okozni....:-)))) :P:P:P:P
Na várj csak...:

http://www.youtube.com/watch?v=TgsoJrzplUI

Bernadette írta...

Nem tudom miért, de ezekről a festett fazonokról mindig erre asszociálok :P

http://www.youtube.com/watch?v=-A9VVhtU-n4

Névtelen írta...

hÁÁT...ÉN SEM TOUDOM MIÉRT. :-((

Bernadette írta...

Mi az, nem tetszett a videó? :P Pedig sokkal jobb zene, mint amit előtte küldtél :D

Névtelen írta...

Na nemá, hogy jobb legyen, mint a Kiss. :-)))

Névtelen írta...

De ha más kell.....:-)) :
http://www.youtube.com/watch?v=L2gzibUvDzw

http://www.youtube.com/watch?v=fE8EMWxuZB0

Névtelen írta...

Sőt:
http://www.youtube.com/watch?v=4w9EksAo5hY

és még :-)))))))):
http://www.youtube.com/watch?v=cFfldBloric

Bernadette írta...

Rammstein? :D Hát ennél nekem jóval "lágyabb ének" kell :P Megtaláltam a Robbie Williams asszociáció forrását:

http://www.youtube.com/watch?v=wtTb2DZwR4c

Névtelen írta...

Az EL CONDOR PASA lágyabb volt:-))))
Ez a Robbie klip viszont tetszett, :-)) Nem olyan jó, mint egy KISS, de tetszett. :-))
De..a HARD ROCK apostolaitól...itt egy gyönyörű lágy ének:
http://www.youtube.com/watch?v=BcL---4xQYA
A vége...kis bemutató.

De a lágy mellé jár ez is :-))):-) :
http://www.youtube.com/watch?v=svR3iXKTJvc

Bernadette írta...

Oh ez a Led Zeppelin jól esett így késő éjjel, a végét leszámítva :P A másik meg... Na jó, lehet hogy már túl fáradt vagyok hozzá :D

Nos, nekem ilyenkor vmi ilyesmihez van hangulatom :P
http://www.youtube.com/watch?v=5uO0dGDRG6A

Névtelen írta...

Na végreeeeeee...:-)) Tudtam, hogy ez bejön. :-)))
A másik meg...szuperjó hard rock. :-)))

De..tessék..még egy kis lágyabb zene:
http://www.youtube.com/watch?v=TXJpgqhWvNY

és..ez sem hard..Tőlük:
http://www.youtube.com/watch?v=RqOSzkqPhbA
vagy..itt a legismrtebb számuk:
http://www.youtube.com/watch?v=9muzyOd4Lh8

Bernadette írta...

Hogy is fejezzem ki találóan a benyomásaimat? :D Talán úgy, hogy egyszerűen átlagosak voltak ezek a nóták, semmmi rendkívüli :P

Itt a ma esti slágerem :D
http://www.youtube.com/watch?v=BOByH_iOn88

Ugyanez kicsit mesteribb, illetve "tenoribb" előadásban :P
http://www.youtube.com/watch?v=N8aU_F96Oxs

Névtelen írta...

Ha semmi rendkívüli, akkor úgy tűnik, maradni kell a KISS-nél, Led Zeppelinnél, vagy a Rammsteinnél. :-))

Vagy...:http://www.youtube.com/watch?v=JAlJrH-DveY

:-))

Esetleg:
http://www.youtube.com/watch?v=m4o--q6xuvs

De..tudtak ők is lágyabat. :-)))

És...kihagytad...ezt:
http://www.youtube.com/watch?v=1ClCpfeIELw
:-)))

Bernadette írta...

Oh, ezeket se vmi kellemes élmény hallgatni, pedig még nem is vagyok lestrapálódva. :P Talán az utolsót haloványan akár átlag felettinek is nevezhetném, de azért az sem lesz a kedvenceim között.
Jelenleg az alábbi énekesnő alábbi slágereit is tartalmazó albuma szól a Windows Media Playeremen :D
http://www.youtube.com/watch?v=NWixUIMTjYc
http://www.youtube.com/watch?v=xB7pQpNx-F4

Na és erről mi a véleményed? Talán túl lágynak tartod, hogy nem bombázol az alábbi banda slágereivel? :P

http://www.youtube.com/watch?v=iUBwjyhRweQ

Névtelen írta...

Volt egy ilyen megérzésem. :-))
De..ha ez ment volna tőlük..ez sem elég lágy???
http://www.youtube.com/watch?v=6jj_UeP9W48#
Ez pedig..egy 'köztes' :-)))
http://www.youtube.com/watch?v=kojb0Fe4pDA

Aki tud, az tud kemény és lágy stílusban is nagyot alkotni. :-)))
De ilyenből az igazi kontraszt..majd a következő válaszomban.


Queen...lágy...??? :-)))) :
http://www.youtube.com/watch?v=P1j-6vRykFs

Bernadette írta...

Ezek a zenék, amik ilyen rekedtes hangon szóló basszusgitár kísérettel, sose lesznek lágyak :P
Ma este az újságírós tételeim mellett véres gondolataim támadtak és ezt filmzenei albumot hallgattam :D
http://www.youtube.com/watch?v=2mYpFmcsdeM

Aztán utána, éjfél körül átkapcsoltam szenvedős üzemmódba :D
http://www.youtube.com/watch?v=9zzMs_4c5l4

Névtelen írta...

A lágy ezek szerint hankfekvés...és nem dallamfüggő?? :-))))

És szenvedős üzemmódban..miért nem eredetit hallgatsz..?? :P:P:P
http://www.youtube.com/watch?v=rg5bJc-dnZg

És íme a kontrasztos (nem megijedni:P:P: ):
http://www.youtube.com/watch?v=XbNEOJMGFAo

http://www.youtube.com/watch?v=Kse0jXS5fCc&feature=related

Bernadette írta...

Szerintem a lágy zene az énekhang és a hangszerelés harmóniája, ami az általad küldött vad muzsikákban vhogy nem stimmel :P
A Without you Mariah Carey-vel jobban szól, mint eredetiben, legalábbis az én fülemnek :D Ez a másik kettő meg tényleg rémisztő.
A mai zenei palettám a következő, hogy hallgass végre vmi jót is :P

1. ezzel kezdtem:
http://www.youtube.com/watch?v=Wi8_CsjCtCg

2. íme a latinosabb folytatás:
http://www.youtube.com/watch?v=SsG-gM1ZkQU

3. és az utolsó állomás:
http://www.youtube.com/watch?v=xFID63Nlilw
+
http://www.youtube.com/watch?v=FbYMnOLIreY

Névtelen írta...

Na...mi jutott eszembe..az utolsó, Shakirás klipről...?? :-)) Illetve egy részletéről..:-)))


És lehet, hogy bajok vannak a füleddel. :-)) Ha kettő van, akkor a füleiddel. :-)) Mert elbizonytalanodtam a megfogalmazásodtól. :-)))

Én ezt hallgattam most meg:
http://www.youtube.com/watch?v=R64zAdExKm0
Esélyes, hogy megyek a koncertre. Éééééés....kik jönnek májusban.....?? Na kik...az általam küldött klipek előadói közül....?? Na?? :-)))
És...Alice kicsit sem tetszett??? :-)))))):P:P:P:P

Bernadette írta...

Hát arra kérdésedre tudok válaszolni, hogy kik jönnek májusban: ha nem tévedek vmilyen oknál fogva Robbie Williams jut eszembe róluk, ahogy már korábban említettem :P Viszont az már problémát okozott, hogy mi jutott eszedbe a Shakira klip részletéről, bár folyamatosan fejlesztem gondolatolvasó képességemet :P
A füleim meg köszönik rendben vannak és ezt a Júliás zenét egész jónak minősítették. :P És küldenék még pár jó muzsikát az előzőeket kiegészítvén :D

Mostanában ez a kedvenc:
http://www.youtube.com/watch?v=O4jYr4502M0

2 filmzene:
http://www.youtube.com/watch?v=VtXndjVP2k4
http://www.youtube.com/watch?v=XDXL2vw94Lc

+ a ráadás
http://www.youtube.com/watch?v=Jl6jiX8tbL4

Bernadette írta...

+bónusz :D
http://www.youtube.com/watch?v=SVHDwU4Mh1A

Névtelen írta...

Nem tévedsz....:-))
Már meg is van a jegyem. :-)))
Shakira klip 1.00-tól kb 1.20-ig tartó részletre gondolok...:-))
Így már beugrik valami??
Neeeem??
Na jó, még kicsit segítek..itt is Jack Nicholson is benne van...de más vonatkozásban, mint a templomlátogatásoddal kapcsolatos gondolatomban. :-))
Na..így már meg van?? :-))
A Júliás zene teszett?? :-))
Akkor:január 30 szombat, SYMA csarnok: Napóleon Boulevárd koncert. :-)))

Bernadette írta...

Nahát, micsoda szerencsétlenség, éppen 30-án van jelenésem Európa egyik kulturális fővárosában egy igen kulturális progamon :P Úgyhogy sajnos a koncert ugrott, majd máskor :D
Visszanéztem a klipet, hát nem tudom ezt a részletét Jack Nicholsonnal összekapcsolni :P Talán vmiféle kulináris vagy egyéb élvezetekkel lehet kapcsolatban vagy a konyha nem rendeltetés szerű használatával? :D

Névtelen írta...

Pech..de majd képvisellek a koncerten. :-)))
Adjam át üdvözletedet is??? :-)))
A koncert nem ugrott...csak Te nem kátod-hallod..:-))
Isztambulba utazol szombaton??? :P:P :-))
Ismered Te Jack Nicholsont????:P:P:P:P
Ha a konyhaasztallal és Jessica Lange-vel nem tudod összekapcsolni...:-((((

http://www.youtube.com/watch?v=cWOrgHntUR4
zenével:
http://www.youtube.com/watch?v=uJ7iCTCqgxs
Tán a hányásossal is gondod volt?? :-)) :P
http://www.youtube.com/watch?v=PVW_6pK93n0

Bernadette írta...

Jack Nicholsonnal nem ápolok olyan közeli kapcsolatot, de azért néhány filmjéhez volt már szerencsém, ehhez a kettőhöz még éppen nem :P
Ez az egyik kedvencem, kár hogy nincs fent magyar szinkronnal, mert elég cifra kifejezésekre fordítottak bizonyos szavakat :D

http://www.youtube.com/watch?v=Ye8kZQ61Oxg

Hát Isztambulba egy másik alkalommal megyek :P De azért egy kicsit csalódott vagyok ám, hogy nem keltette fel érdeklődésedet, hogy vajon miféle kulturális programon veszek részt szombaton :D

Névtelen írta...

PONT ehhez a kettőhöz nem??? :-)))) Sürgősen pótlandó!!! :-)))
Isztambul is, mert érdekes város.
Szombaton Pécsett leszel esküvői tanú. :-)))
És addig megnézed a filmet előtanulmányként. :D :P Vagy esetleg más?? :-)

Bernadette írta...

Kifejezetten kulturális tevékenység az Árkád feltérképezése és a shoppingolás a barátnőkkel egy egész napon át :P

Névtelen írta...

Ez tényleg nagyon kultúrális program. Multikultúrális. :-))
És a térképezés után...rólatok nevezik majd el?? :-))

Bernadette írta...

Hát remélem, milyen szép dolog is lenne :D Sőt, még az pláza kövére ilyen hollywoodi csillagokat is csinálhatnának az én kéz- vagy lábnyomommal :D

Névtelen írta...

És ki az a pláza kövére??? :.-)))))
És..vannak ilyen irányú celeb vágyaid?? :-)))
Ha sáros cipővel mész be...a lábnyomaidat egy rövid időre ott tudod hagyni. :-))

Bernadette írta...

Oh ez a pláza kövére poén nagyon fájt :P Amúgy valóban vannak celeb vágyaim, a csoporttársaknak is mindig mondogattam, hogy őrizzék meg a tőlem kapott jegyzeteket, mert egyszer sokat fognak érni :D

Névtelen írta...

Miért fájt?? Hisz tudatalatti reakciót is indított benned. :-) Asszociáltál a bölcsek kövére..Harry Potteree...csak nem itt, hanem a másik levélfüzérben. :-)))
Celeb vágyaidhoz..tanulmányozhatod Kiszel Tündét. :-))) Már oktatják is, tananyag. :-)))

Bernadette írta...

Volt vmi ilyen Eddie Murphy-s film is asszem, hogy a Bölcsek kövére. :P Talán még láttam is vmikor régebben :D
Mindennap olvasom a Borsot, úgyhogy tisztában vagyok a celebvilág eseményeivel :P

Névtelen írta...

Csak a Bors-ot? Story-t nem?? Blikket nem?
És a többit??? :-)))
Bár..most nem az eseményekről beszéltünk..hanem celeb karrierred indításáról. :-))

Bernadette írta...

Rendszeresen csak a Borsot, a Story, Best vagy Hot csak a címlapjától függően kerül a kezembe :P Inkább ilyen Joy, Glamour, Marie Claire és Cosmopolitan típusú újságok a kedvenceim :D Ezekből egyrészt megtudom hogyan kell viselkednie egy celebnek, másrészt az aktuális divatot is nyomon tudom követni :P És sok egyéb jó illetve hasznos szerelmi tanáccsal is szolgál :D

Névtelen írta...

Íííííííííííííííígen!!!!
Ilyenekből kell egy fiatal lánynak tájékozódnia.:-)):P:P
Főleg a szerelemről. :-)))
Na meg a szexről is nagggyon okos tanácsokat adnak. :-)))) És életszerűeket. :-)))))):P:P:P

Bernadette írta...

Honnan vagy ennyire tájékozott, talán olvasol női szakirodalmat? :P Amúgy éppen ma akadt a kezembe egy Marie Claire, de mire a pénztárhoz értem, meggondoltam magam és visszatettem a polcra. :D Az árából (vagyis a feléből) inkább csokit vettem:P

Névtelen írta...

Persze, hogy olvasok időnként. :-))
Jó, ha az ember tájékozott abból, amiből a nők tájékozódnak. :-))
A csoki hízlal...az nem baj??? :-)))

Bernadette írta...

Helyes, a tájékozottság fontos dolog :D
Tudom, hogy hízlal a csoki, de egyrészt éppen nem fogyókúrázom, másrészt a női magazinokból is lehet tudni, hogy boldoggá tesz, harmadrészt pedig a boldogság fél egészség és remélhetően segít kigyógyítani a megfázásomból a forró rumos teával egyetemben :P

Névtelen írta...

:-)))))
Na ugye. :-))
És..hogy hogy éppen nem fogyókúrázol??? Miért nem? Miért ÉPPEN nem?? :-))Bolgoggá...tehet...de általában pótcselekvés. .-) Szóval..csak pótboldogság...:P:P:P
A forró rumos tea nem segít a gyógyulásban..viszon az igaz, hogy finom. :-)):P:P

Bernadette írta...

Egy ilyen kérdéstől, hogy éppen miért nem fogyókúrázom, akár meg is sértődhetnék :P De lásd kivel van dolgod: nos a karácsonyi felesleget ledolgoztam már, a többit, amiből meg mindig van mit lefaragni, azzal most éppen nem foglalkozom, mert ünnepelem a szép eredményeimet :P
A csoki és a kávé az én rossz szokásaim, de akár veszélyesebb pótcselekvéseim is lehetnének pl. alkohol, cigi, netán drog :D És igen, a forró tea, bármivel is legyen kiegészítve, segít a megfázáson :P

Névtelen írta...

Te írtad...én csak rákérdeztem. :-)))
Az igaz...hogy kevésbé veszélyes pótcselekvés a csoki és a kávé..mint a többi felsorolt. :-))
Az viszont nem, hogy a forró tea segít a megfázáson. :-)) Még a rumos sem. :-))

Bernadette írta...

Dehogynem :D Próbáld ki :P

Névtelen írta...

Próbálva. :-))
A rumos teától csak szebb színben látja az ember a világot..és a nátháját. :-)) A jó meleg(nem forró) tea..némi tünetenyhülést okoz, de a gyógyuláshoz semmi köze. :-)))

Bernadette írta...

Mindegy, én úgy könyvelem el, hogy ezért lettem jobban tegnap óta, sőt ma este is alkalmazom ezt a módszert :D Meg azt hallottam, mintha valami forralt borról is beszéltek volna itthon :P

Névtelen írta...

Így teljesen stimmel a dolog. :-)) Ha csak könyveled...:-)) Esetleg mérlegképesen. :-))
A forralt bor szintén finom. :-))

Bernadette írta...

Tényleg finom volt, bár azért hangulatosabb ilyet kint a hidegben inni :D

Névtelen írta...

Na nem a nagyon..csak a kissé hidegben. :-)) De..miért nem mentél ki az utcára?? :-))

Bernadette írta...

Épp azért mert nagyon hideg volt :P

Névtelen írta...

Kissé ambivalens...:-)) Gyakran van Veled ilyen?? :-))

Bernadette írta...

"Buta vagyok, okos vagyok,
mikor melyik, mondd?
Kedves vagyok, undok vagyok,
mi ezzel a gond?"
Ilyen idézetek bezzeg gyorsabban beugranak mint a szépirodalmiak :D

Névtelen írta...

Háát igen..a könyeebb út. :-))
'Kinn is vagyok, benn is vagyok,
jaj de nagyon boldog vagyok!
Kinn is vagyok, benn is vagyok,
most már nagyon boldog vagyok!

Kinn is vagyunk, benn is vagyunk,
jaj de nagyon boldog vagyunk!"
:-))))
http://www.youtube.com/watch?v=QmEZd5wZ5gk

Bernadette írta...

Oh ez is ilyen ambivalens nóta volt, én is találtam egyet :P

http://www.youtube.com/watch?v=XmSdTa9kaiQ

Névtelen írta...

Most....nem kattan be semmi folytasás...ambivalenciáról szóló nóta.
Ambi-pur és valencia témában meg nem akarok.
Hoppá...Vicky Cristina Barcelona...na ez a film telistele van ambivalenciával. :-)))

Bernadette írta...

Hát fura egy film, az biztos... És Az üvegbura is hemzseg az ambivaleciától, jó lenne lassan a végére érni :D

Névtelen írta...

Azt gondoltam...hogy már végeztél vele. :-))))
Vagy...szimultánozol?? :-))

Bernadette írta...

Még versenyben van Sylvia mellett Stephenie Meyer Breaking Dawn-ja, de valahogy mindkettővel elakadtam. Tudom, hogy velem van a baj, mivel amikor túlvagyok egy vizsgaidőszakon, akkor egy ideig nem kívánok olvasni :D De lassan túllépek ezen a stádiumon, érzem:P

Névtelen írta...

Ne a harminc centis hóban hurcold magaddal őket...és akkor nem akadsz el. :-))))) Karinthy is kikölcsönözve már??? Nem a hóból...a könyvtárból... :-))))

Bernadette írta...

Pedig én mindenhová viszek könyvet, ki tudja hol támad kedvem olvasni. :D Ennek csak az a hátránya, hogy a vaskosabb vagy lassabban olvasható könyvek kissé saláták lesznek, mire visszakerülnek a polcra. Már Sylvia borítója is kezd ketté válni :D
Jó, hogy mondod, már el is felejtkeztem Karinthy bácsiról :P

Névtelen írta...

Sylvia..akkor vastagabbnak..vagy nehezebben olvashatónak számít?? :-))
Vastagabb könyveknek viszont nagy előnye, hogy tornászáshoz is tudod őket használni. :-))
Karinthy bácsiról el lehet feledkezni??????
Pedig épp kérdezni akartam, hogy hogy tetszik a nagylöttyös indulat kifejezés?? :-))
Nekem..nagyon. :-))

Bernadette írta...

Az üvegbura vastagnak semmiképpen sem az, de mindenképpen nehezebben olvasható, mert kis betűkkel van írva :P És nem tesz jót neki a fürdőszobai páratartalom, mert a borítóról elkezdett leválni az a celofánszerű borítás, mikor véletlenül egy kis időre a mosógép tetején felejtettem:D
Nagylöttyös indulat? Ez jól hangzik :D

Névtelen írta...

Ily fiatalon már rossz a szemed?? :-( Mért könyvpároldát nyitottál....a pálinkapárolda sokkal kifizetődőbb.:P:P
Ha tetszett a nagylöttyös...azt is megtalálod Karinthy bácsinál De előtte meg a Sárarany-t kellene elolvasni. :-))). Bár..nem muszáj. :-)) A Miskároló, önmagában is jó. :-))

Bernadette írta...

Nem rossz a szemem, sőt kifejezetten jó, mert 12 év szemüveghordás után megjavult és már nincs is szükségem rá, jogsimba se írták bele :D De az ilyen kisbetűs, kis sortávolságos, zsúfolt oldalakat akkor sem szeretem olvasni :P
Valamikor pedig Karinthy bácsira is sort kerítek :D

Névtelen írta...

És..szeretted hordani...vagy zavart??
Jogsid is van??? Naháááát...!! :-)) :D:D
Karinthy bácsi nagyon várja...és nem fogsz benne csalódni. :-))

Bernadette írta...

Szerintem gyorsan hozzá lehet szokni a szemüveghez és akkor már nem érzi nyűgnek az ember. Egy évig volt fogszabályzóm, na azt utáltam, nem a szemüvegemet :P Jogsim pedig már több mint 2 éve van, úgyhogy akár külföldön is vezethetnék. :D Az oktatómnak szereztem néhány könnyfakasztó élményt együtt töltött kocsikázásaink során :D

Névtelen írta...

Én nem szerettem..és nyűgnek éreztem. És tettem róla, hogy ne legyen. :-))) Fogszabályozó ügyben szerencsém volt...:-)) Egyszerűen...nem kellett. :-)))Ha huzamosabb ideig autót vezetsz Budapesten...kérlek..írd meg az útvonaltervedet. :P:P:P:P:P

Bernadette írta...

A mázlista! Bezzeg nekem 2 egészséges fogamat is ki kellett húzni, hogy megregulázzák a többit - a legjobb pedig az volt, amikor végre levette azt a szörnyűséget a fogorvos, megrepedt a leginkább szabályozásra szorult fogam.. De már megtanultam együtt élni vele, a fogorvos tippje a következő volt: "kocsmában ne verekedjen" - és akkor valszeg nem törik le :D
Őszintén szólva Budapesten még sosem vezettem, én a BKV-re esküszöm, mint "leggyorsabb" közlekedési eszköz :P

Névtelen írta...

Nekem csak 1 hiányzik. :-)):P:P
És azóta..elkerülöd a kocsmai verekedéseket??
Főleg ha GALAMB is jelen van??? Érdekel, hogy mit szokott csinálni?? :-))
Na..akkor közlekedés vonatkozásában kicsit nyugodtabb vagyok. :-))

Bernadette írta...

Milyen galamb, békegalamb? :P

Névtelen írta...

"Galamb szalmakalappal a fején érkezett, csíkos, meglehetősen rongyos kiskabátját az alsókarjára dobta, bambuszbotot forgatott az ujjai körül halkan fütyörészett és dohányzott. Nagyvilági külseje nyomban feltűnt a kikötő rakodómunkásokból és rablókból álló egyszerű népe között. Elsősorban gyönyörű cipőit csodálták. Különösen az egyik volt rendkívül elegáns, a fehér betétes, gombos lakkcipő.

Hiába, aki ad a külsejére, arra figyelnek. Ezt bizonyította a kisebb csődület is, amely hosszú útvonalon követte türelemmel az előkelő idegent.

A "Tigris" vendéglőből zeneszó hallatszott ki. Ide benyitott a jövevény.

...Később, miután a riadókészültség és a mentők helyreállították a rendet, és összeszedték a sebesülteket, a kétségbeesett vendéglős mindössze ennyit tudott mondani a rendőrkapitánynak:

- Bejött egy őrült ember sétapálcával, azt mondta, harmonikázni akar, és lerombolta a helyiséget..."

Névtelen írta...

A kocsmáros nem hazudott. Harrincourt valóban kiállt a kocsma közepére, és legszélesebb udvarias vigyorával így szólt:

- Hölgyeim és uraim! Engedjék meg, hogy az orkeszter karnagyától kölcsönkérjem a szájharmonikát, és néhány pásztorábrándot adjak elő. Utána legyen szabad anyagi támogatásukért esedeznem egy szegény, de tehetséges muzsikus számára.

A vendéglős udvarias hangon felkérte, hogy menjen a fenébe. Egy nagylelkű málhahordó azon a nézeten volt, hogy engedjék harmonikázni az elmebeteget.

Fazék, a százhúsz kilós gengszter, aki aznap szakított a szerelmével, és ezért dühös volt, harsányan odakiáltott:

- Azonnal menjen ki! Maga hülye!

Harrincourt tréfásan megfenyegette az ujjával:

- Nana, kis óriás! Nem szabad udvariatlannak lenni...

Az óriás két lépéssel ott termett a jövevény előtt, és...

És érthetetlen módon szép ívben visszarepült az asztalához, egész társaságát, valamint néhány liter rumot a földre rántva.

A többi már gyorsan ment. A vendégek egy része felugrált, és az idegen felé rohant. Ez egy széket ragadott meg, és leverte a lámpát.

Általános zűrzavar támadt. Csörömpölés, ordítás, verekedés zaja töltötte be a helyiséget, és egy alkalmas pillanatban Galamb az egész bárpultot a verekedőkre dobta, majd utánahajította a kocsmárost a konyhakéssel, a csaposlegényt a tüzes piszkálóval és a főpincért a fiával...

...Másnapra rendbe hozták a vendéglőt, este szólt a zene, és a kórházban tartózkodó törzsvendégeket leszámítva, együtt volt a szokott esti közönség.

Kilenc órakor nyílt az ajtó, és belépett a vidám idegen.

Szalmakalapját főúri grandezzával emelte meg, és udvarias vigyorral a középre lépett.

A kocsmáros, a csapos, a főpincér és a fia megdermedtek.

- Hölgyeim és uraim! - kezdte Galamb. - A tegnap esti svédtorna miatt elhalasztott koncertemet szíves engedelmükkel ma tartom meg. A karnagy úr ideadja a harmonikáját, és az előadás kezdetét veszi.

Ezután átvette a zenész harmonikáját, felállt egy székre, ráült a támlájára, kiskabátját egy elegáns mozdulattal odadobta a főpincérnek, és mély érzéssel eljátszotta, hogy: "Louis, a fűtő elhajózott az Új-Hebridákra." A második strófát énekelve adta elő. A szám kétségkívül tetszett. A hangulat még fagyos volt, de többen már elengedték zsebükben a bicskát, és ez errefelé egy neme a békülékenységnek.

Bernadette írta...

Hát ez jó hosszú és tanulságos volt :D

Névtelen írta...

De legalább tetszett?? :-)) És akkor most már tudod, hogy ki Galamb..és tudod, hogy milyen veszélyek várhatnak Rád a kocsmában. :-)

Bernadette írta...

Olvasható volt :P

Névtelen írta...

Udvarias megfogalmazása...a nem nagyon tetszett-nek. :-))) :P:P

Bernadette írta...

Valahogy úgy :P Egyszer átolvastam, de nem hagyott bennem mélyebb nyomotD:

Névtelen írta...

Akkor nem vagy Leila az arab démon. :-))
"A kor és egy ideges bennszülött zsebkése mély nyomokat hagyott az arcán. Így aztán Leila (az arab démon) alig táncolt, és a szórakozást illetően leginkább arra szorítkozott, hogy egy tamburaszerű, irhával bevont hangszert ütögetett. Ezt is csak addig, amíg a vendégek határozott állásfoglalása nem kényszerítette hallgatásra."

Bernadette írta...

Hát még szép, hogy nem vagyok arab démon. :P Bár egyszer már néztek olasznak - Pesten fura fazonok mászkálnak:D

Névtelen írta...

Fura fazonok...mindenhol mászkálnak. :-))
És miért furák..az általad említettek?? Szőke hajad és kék szemed ellenére...olasznak véltek?? :-))

Bernadette írta...

Éppen a várban sétálgattam, amikor leszólított egy nő, angolul kérdezte, hol kell felszállni a várbuszra és miután elmagyaráztam neki, megkérdezte, hogy véletlenül nem vagyok-e olasz, mert hasonlítok egy ismerősére és az angolom is olyan olaszos. :D Nem tudom, ennek örülnöm kellene-e. :P
Már hozzászoktam, hogy Pesten semmin sem szabad meglepődni, de vidéken azért sokkal nyugisabb az élet - itthon sose félek sötétben az utcán, sőt nappal sem kell vigyázni a pénztárcára semmilyen aluljáróban vagy tömött villamoson. :D Bár nagyon csábító dolog a sok pláza, mozi, színház meg a sok műemlék - de csak Pécsre adtam be a továbbtanulási jelentkezésemet, egy időre elég volt a fővárosból...

Névtelen írta...

Téged..a nők szoktak leszólítani??? :-))):P:P
Milyen továbbtanulási???
Túlképzett akarsz lenni?? :-.)))

Bernadette írta...

Mondtam, hogy Pesten bármi megtörténhet. :D Egyébként meg csövesektől hittérítőkig, adománygyűjtőktől eltévedt turistákig mindenki megtalált már - hozzátenném a nyugodt Dél-Dunántúlon havonta, ha egyszer megesik ilyen, nemhogy naponta többször, állandó jelleggel. :D
Még csak bachelor vagyok, de vágyom egy master diplomára is. :D Sőt, további terveim között szerepel egy ECDL tanfolyam, angol felsőfokú nyelvvizsga, sőt egy idegenvezetői szakképzés is - ha már ilyen jól kijövök a turistákkal :D

Névtelen írta...

Csöveseket akarsz...kalauzolni??? :-))

És...igen..a tanulás...jóóó dolog. :-))
Bachelor...vagy Belfegor??? :-)))

És..a további..mégtovábbi tervek...???:-))

Bernadette írta...

További tervek??? Örülök, hogy államvizsga óta ezt is kitaláltam. :D Kb. 3 évre biztos lekötnek majd ezek a tervek, utána gondolkodom el a továbbiakon. :P
És igen, szombattól papíron is Bachelor kommunikátor leszek. :D

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates