2010. március 7., vasárnap

Kedves Olvasóink!
Gondoltam megér egy bejegyzést a következő pár gondolat az oldallal kapcsolatban. Először is: köszönjük, hogy ennyien olvassátok a Világ és egyéb katasztrófáknak szentelt blogunkat. Ezt onnan tudom, hogy január 11-én a Google Analytics beállításával egy hónapon keresztül nyomon követtem az eseményeket (azóta is nyomon követném, de egy hónap elteltével minden nap 0 látogatót jelez, még úgy is, ha bejegyzés érkezik - szóval vmi nem stimmel). Sebaj, az az egy hónap is éppen elég meggyőzőnek bizonyult, mondanék néhány adatot:

- 4309-en látogatták meg az oldalt és 9298 oldalletöltés regisztrálódott - ami azt jelenti, hogy többen visszatértetek vagy egy cikknél is többet olvasgattatok (a szerkesztők nagy örömére).

- a világ 34 országából olvastátok blogunkat: az anyanyelvnek köszönhetően legtöbben Magyarországról számszerint 3700-an, aztán a határontúli hazánkfiainál is népszerűek vagyunk: Romániából 350-en, Szlovákiából 90-en és Szerbiából 40-en - illetve Németországból is ugyanennyien. A legfeljebb 20, legalább 5 látogási sorrend a következő országokból áll: Egyesült Királyság, Egyesült Államok, Svédország, Ausztria, Oroszország, Kanada Olaszország, Ukrajna. Továbbá pár látogatás a következő helyekről is érkezett: Hollandia, Vietnam, Franciaország, Írország, Finnország, Lengyelország, Dél-Korea, Brazília, Japán, Mexikó, Trinidad és Tobago, Csehország, Lettország, Katar, Venezuela, Szingapúr, Ausztrália, Szlovénia, Indonézia, Bulgária. Vagyis Afrika kivételével minden kontinensen olvastak már minket - természetesen célkitűzéseink egyike afrikai olvasókat is szerezni. :)

-ha már az országokról beszéltünk, ejtsünk néhány szót a városokról is: a legtöbben Budapesten olvassák blogunkat, aztán Miskolcon, Pécsen, Debrecenben, Szekszárdon, Szegeden, Marosvásárhelyen, Győrben, Veszprémben, Nyíregyházán, Székesfehérváron, Kecskeméten, Szolnokon, Pozsonyban, Brassóban, Komáromban, Szombathelyen, Egerben, Kaposváron, Zalaegerszegen - ez a top 20-as listánk. Összesen a világ 205 városából érkezett hozzánk látogatás, köztük Bécs, Moszkva, Frankfurt, Helsinki, Sao Paulo, Stockholm, New York, Kijev, Kansas City, München, Varsó, Berlin, Riga, Amszterdam, Doha, Milánó, Róma, London, Novoszibirszk, Strasbourg.

-legtöbb olvasónk Mozilla Firefox-szal tekinti meg a blogot, aminek a következő hátránya van: ha megjegyzést szeretnél hagyni (aminek mindig örülünk), akkor nem tudsz beilleszteni semmilyen egyéb linket, hanem kézzel kell bepötyögni - amennyiben ilyen szándékod nincsen, ez a böngésző is tökéletes. Második lett az Internet Explorer - e sorok szerzője is azt használja. További sorrend a következő: Chrome, Opera, Safari, Sea Monkey, Opera Mini, Playstation Portable.

-átlagosan két és fél percet töltöttetek a blogban - amin szintén van mit csiszolni. De napi bontásban többször is túlléptétek az 5 percet, úgyhogy nem olyan rossz eredmény ez.

-legtöbben a Google keresőjével érkeztek ide és majdnem ennyien a Google képkeresőjével - igen, a képeinkre kifejezetten büszke vagyok, sőt egyre több videotartalmat is találhattok. Harmadik helyen a Startlap fórumról találnak ide - ahol gyakorta reklámozzuk az oldalt. Ezután pedig az ok.hu kereső program segítségével találtok ránk, illetve a moly.hu-ról - ami egy nagyon jó kis oldal. :)

-akik keresővel jutottak ide (1615-en), legtöbbször Tabáni István nevét pötyögték be több mint 10-féle verzióban. Ezen kívül a top 20-ban Szabó P. Szilveszter felesége, Miller Zoltán felesége, Dorian Gray 2009, Marilyn Monroe Poppy Montgomery, Becoming Jane, Avatar navi és Don't stop me now magyarul kifejezésekre dobta legtöbbször cikkeinket a kereső.

-legnépszerűbb bejegyzésünk Tabáni István - Fényév távolság címet viseli, csaknem 1200-an olvasták el. Fele ennyien olvasgattak a következő linkről: http://vilagesegyebkatasztrofak.blogspot.com/2009_08_01_archive.html amely a tavaly augusztusi tartalom utolsó 7 bejegyzését foglalja magába. Harmadik helyen áll Sherlock Holmes-os filmkritikánk, 4. lett Hien albumáról szóló cikk és 5. az Avatar irományunk.

Kb. ennyit szerettem volna megosztani a 2010. január 11. és február 11. között történt felmérésről. Ebből kiderült, hogy van még mit csiszolni az oldalon - lecseréltem a kékes dizájnt erre a mutatósabbra, de előfordulhat, hogy a későbbiekben is változni fog. A Startlap fórumon kívül már az Indexen is többízben reklámoztam blogunkat, illetve az adott bejegyzésekhez kapcsolódva rajongói oldalakon. Ezt továbbra is meg fogjuk tenni, illetve újabb fórumokat is keresünk, ahonnan át lehetne ide csábítani olvasókat és itt is kommentelnének, mert a Világ és egyéb katasztrófák elsődleges funkciója a véleménynyilvánítás. Eddig 3 rendszeres olvasónk van - jó lenne ezt a számot is növelni.

Az oldal tartalmát illetően igyekszünk az aktualitásra törekedni, de elsődleges az a szempont, hogy a szerző élménye legyen - tehát ha egy hónap múlva elolvasom tegyük fel az Anna Kareninát, arról is megírom véleményem, még ha nem is lesz semmilyen könyvvel kapcsolatos évforduló és ugyanígy, ha példának okáért most sikerül először megtekintenem a klasszikus Casablancát, arról is lesz bejegyzés. Továbbra is lesznek filmes, könyves, zenés, színházas kritikák, portrék és ismeretterjesztő cikkek. Utóbbi kettőhöz kapcsolódóan még egy fontos változás lesz: valószínűleg márciustól 20-ról 30-ra fog emelkedni a havi bejegyzések száma. Ugyanis az ismeretterjesztő anyagokhoz 100 %-osan és a portrék bizonyos részéhez olyan cikkek tartoznak, amelyeket on-line újságírói munkám kapcsán írtam, de valamilyen okból nem jelentek meg. Az elmúlt egy hónapban pedig takarékossági és egyéb szempontból kifolyóan a 2009. december előtti bejegyzéseket törölték, így több mint 100 cikkem elveszett. Viszont természetesen mindent archiváltam és ide folyamatosan fel fogom tenni a jól sikerülteket, mivel érdekesek és hasznosak egyaránt. De nem szabad, hogy ezek az írások elvegyék a helyet az oldal fő profiljától, ami a kritika - így legfeljebb a havi cikkek fele lesz ismeretterjesztő.

Ezek után már csak kellemes olvasgatást kívánunk mindenkinek! :)

1 megjegyzés:

KisAnna írta...

Nahát, gratula! Én is foglak még titeket olvasgatni és kommentelek is, ha ezt akarjátok :)

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates