2010. április 14., szerda

Ha már az előző bejegyzések is sorozatot alkottak, most jöjjön egy másik - ezúttal két részes - összefüggő bejegyzés csokor. Az apropó pedig az, hogy mindkét film forgatásán szerelem szövődött, legalábbis a bulvár lapok mindkét esetben megszellőztették ezt és az idő múlásával igazolódni látszottak eme feltételezések. Elsőként az Exférj újratöltve című romantikus komédiával foglalkozunk, amely Jennifer Aniston és Gerard Butler nevéhez köthető.

Általában minden ilyen műfajú, moziba kerülő filmet megnézek, engem ezek tökéletesen ki tudnak kapcsolni. Gerard Butlert már Az Operaház fantomja óta kedvelem, talán a P. S. I love you-ban szeretem a legjobban - viszont számtalan olyan ócskasággal is előrukkolt már, amit egyszerűen utálok (pl. 300, A csúf igazság, Nim szigete, Próbatétel, Tomb Raider 2, 2020 - A tűz birodalma, Attila - Isten ostora, Drakula 2000). Ennek ellenére valamilyen oknál fogva mindig adok neki egy újabb esélyt, egyszerűen nem tudom őt nem szeretni. Tehát a pletykákon kívül leginkább az ő személye miatt néztem meg az Exférj újratöltve-t - Jennifer Aniston a korábbi pozitív tapasztalatokkal szemben sem lett még olyan húzónév, aki miatt beülnék bármire.


A romantikus vígjátékoktól nem szabad elvárni semmi komolyat vagy a valósághoz közelálló történetet: éppen ezért szórakoztató, mert általában azt testesítik meg, amikről a nők álmodoznak (poénos helyzetekkel és izgalmakkal teli szerelem, melynek happy end lesz a vége). Az Exférj újratöltve esetében a következő a szituáció: adott egy óvadékkal szabadlábra helyezett újságírónő és egy lecsúszott rendőrségi fejvadász. Utóbbi pedig éppen azt a megbizatást kapja, hogy fogja el a nőt, aki történetesen a volt felesége. Ám az ex-asszonyt nem olyan egyszerű becserkészni, újabb leleplező riportja miatt érdekes kalandokba keveredik, amelynél természetesen egykori férje is segítségére van, ha netán bajba kerülne.

A film megnézése után két dolog fogalmazódott meg bennem: egyrészt csapnivalók voltak a színészek, másrészt régen volt dolgom ennyire ócska történettel. Sablonos és unalmas volt, a vicces szituációk nem voltak annyira ütősek, mint amilyennek szánták őket. Gerard Butlerből nem sugárzott annyira a férfiasság mint a korábbi kedvenc filmjeimben, Jennifer Aniston pedig éppen olyan volt, ami miatt sosem nem kedveltem igazán. Talán a forgatás alatt ők is a legjobb dolognak egymás társaságát találták és oda összpontosították energiáikat. :)


Tulajdonképpen Gerard Butlertől nem is vagyok annyira meglepődve, hiszen régen játszott már jó filmben - ennek ellenére továbbra is a favoritom marad, mert rendkívül szimpatikus embernek találom és ha akar, akkor tud jól színészkedni, na meg énekelni is. Viszont Jennifer Anistonban csalódtam egy kicsit: a Marley & én meg a Derült égből szerelem bejegyzésemben már szót adtam annak a véleménynek, hogy jól játszott és végre nem volt az az irritáló cicababa, amit a Jóbarátokban illetve azután filmjeiben megszokhattunk tőle. Viszont ezúttal sajnos visszatért a régi karakteréhez, ami sztem nagyon buta húzás volt. Úgy látszik fárasztó lehet neki az elfogadott szinten űzni színészi hivatását és inkább az ilyen alantasabb, semmit mondó szerepeket kedveli, amit leginkább egy B-kategóriás színésznőcskékre kellene bízni.

Azt kell mondanom, hogy nekem az Exférj újratöltve az utóbbi idők legrosszabb filmjei közé sorolódott, ráadásul a lista előkelő helyén. Igazából csak azoknak ajánlom, akik Gerard Butler vagy Jennifer Aniston minden filmjét látni szeretnék vagy őket együtt - a romantikus vígjátékok rajongóinak csak abban az esetben, ha egy csapnivaló filmet szeretnének látni. Amúgy a többieknek messziről elkerülendő ez az alkotás!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates